Засідання виконавчого комітету

12 грудня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, на якому було розглянуто більше 40 питань.

Перед початком засідання, міському голові Геннадію Дикому було вручено відзнаку Головнокомандувача Збройних Сил України – почесний Нагрудний знак «За сприяння війську». За дорученням Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного нагороду вручив представник Генерального штабу, полковник Ігор Мартиненко. Детальніше тут.

Також з нагоди професійного свята – Дня місцевого самоврядування – подяками Київської обласної ради були відзначені: заступник міського голови Василь Морський та головний спеціаліст управління культури та туризму Білоцерківської міської ради Аксенія Жукова.

Фото тут.

 

Соціальна підтримка осіб з обмеженням життєдіяльності – одне з пріоритетних питань

На одній із сесій міської ради за № 4338-43-VIII було затверджено Програму соціальної підтримки осіб з обмеженням життєдіяльності на 2024-2026 роки.

Дія Програми поширюється на жителів Білоцерківської міської територіальної громади, які за станом здоров’я мають обмеження життєдіяльності: осіб з інвалідністю; дітей з інвалідністю; осіб, яким інвалідність не встановлено, але які мають значне обмеження життєдіяльності.

Тож, з метою організаційного забезпечення реалізації заходів цієї Програми на засіданні виконавчого комітету було прийнято відповідне рішення. 

Документом затверджено Порядки:

- надання часткової компенсації вартості придбаних медичних виробів та спеціальних засобів для догляду;

- надання часткової компенсації вартості протезів;  

- надання грошової допомоги для компенсації витрат за реабілітаційні послуги;

- надання компенсації за послуги супроводу під час інклюзивного навчання;

- надання адресної грошової допомоги для оплати послуг за користування телефоном та радіотрансляційною точкою;

- часткового відшкодування вартості ремонту та технічного обслуговування спецавтомобілів.

Рішення набере чинності з 1 січня 2024 року.

 

Постраждалі від російської агресії білоцерківці продовжують отримувати допомогу

У нашій громаді продовжується робота щодо підтримки громадян, які постраждали чи зазнали порушення нормальних умов життєдіяльності внаслідок збройної агресії росії.

На території Білоцерківської міської територіальної громади діє Програма соціальної підтримки «Турбота» на 2023-2025 роки, затверджена рішенням Білоцерківської міської ради від 17 листопада 2022 року № 3264-34-VIII, одним із заходів якої визначено надання одноразової адресної матеріальної допомоги особам, які постраждали чи зазнали порушення нормальних умов життєдіяльності внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Незважаючи на те, що на сьогоднішній день діє механізм надання компенсації за зруйноване житло за програмою «єВідновлення» (постанова Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2023 року № 381),  заяви про надання одноразової адресної матеріальної допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету продовжують надходити.

Наразі, до розгляду повторно надійшло дві заяви від громадян, оскільки попереднього разу заявниками не було надано повний пакет документів, а також нові звернення. Розглянувши ці заяви та усі надані заявниками документи, враховуючи пропозиції та зауваження усіх членів комісії було прийнято рішення надати одноразову адресну матеріальну допомогу трьом особам.  

Зауважимо, що за період з грудня 2022 року дотепер зазначена одноразова адресна матеріальна допомога за рахунок коштів місцевого бюджету була виплачена 54 власникам/співвласникам домогосподарств, майно яких постраждало внаслідок ракетних обстрілів. Розмір допомоги визначала відповідна комісія, в залежності від отриманої шкоди.  Загальна сума, яка була спрямована на ці потреби становить 6 млн 285 тис. грн.

 

Снігові замети не мають вплинути на життєдіяльність громади

З метою забезпечення ефективної роботи дорожньої снігоприбиральної техніки та з міркувань безпеки дорожнього руху, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про вжиття невідкладних заходів щодо забезпечення безпечної життєдіяльності населення Білоцерківської міської  територіальної громади, функціонування міського господарства на час ускладнення погодних умов.

Відтак під час снігопадів, снігових заметів, хуртовини, ожеледиці буде заборонено :

- в’їзд великогабаритного та великовагового транспорту, маса якого  перевищує вагові параметри, зазначені пунктом 22.5 ПДР, крім  транспорту необхідного для забезпечення життєдіяльності громади;

- зупинку і стоянку транспортних засобів вздовж проїзної частини по вулицях та  бульварах: Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького, Василя Стуса, Івана Мазепи, Привокзальна, Олеся Гончара, Небесної Сотні, Андрея Шептицького, В’ячеслава Чорновола, Зелена, Героїв УПА, Степана Бандери, Академіка Линника, Волонтерська, Добровольчих батальйонів, Гоголя, Княгині Ольги, Олександрійський, Шолом-Алейхема (від вулиці  Ярмаркової в напрямку Ярослава Мудрого).

Стоянка вищезазначених автотранспортних засобів здійснюватиметься на в’їздах до м. Біла Церква:

- автомобільна дорога по вул. Сквирське шосе (в районі Білоцерківського вантажного

авіаційного комплексу);

- автомобільна дорога по п-ту Незалежності (в районі кругового руху);

- автомобільна дорога по вул. Київська (в районі АЗК БРСМ НАФТА);

- автомобільна дорога Р17 (6км) (в районі повороту на с. Пилипча).

Департаменту житлово-комунального господарства доручено забезпечити шляхом укладання договорів, наявність спеціалізованої техніки для проведення робіт з буксирування та визволення з снігових заметів транспортних засобів.

Полку патрульної поліції в м. Біла Церква та Білоцерківському районі управління патрульної поліції у Київській області Департаменту патрульної поліції та КП БМР «Муніципальна варта» рекомендовано організувати патрулювання вказаних доріг, за можливості, збільшити кількість екіпажів для контролю дорожньої обстановки на території під час погіршення погодних умов.

 

Визначено лауреатів літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького

Білоцерківська громада славиться талановитими людьми у різних сферах. Особливо багато обдарованих земляків маємо серед діячів культури та мистецтва.  Аби виявити найбільш достойні постаті, доробок яких став значною подією в культурному житті Білоцерківської міської територіальної громади, виконавчий комітет міської ради щорічно присуджує премію лауреатам міської літературно-мистецької премії ім. І.С. Нечуя-Левицького в розмірі 5 тис. грн.

У ході засідання затверджено рішення комісії з присудження даної премії, яким з-поміж шести кандидатів визнано два лауреата:

- Тетяну Строкач  - за твори, надруковані у літературному альманасі «Про що гудуть сирени України», літературно-художньому виданні «Соняховий лев», збірки дитячих творів з українським колоритом «Казкові вечорниці» та Всеукраїнських дитячих журналах.

Поезії сприяють позитивному ставленню до навчання. Кожен вірш авторки наповнений милосердям, співчуттям, щирістю, вчить дитину мріяти, фантазувати.

Головний вагомий доробок Тетяни Строкач – поезія, яку вона завжди охоче презентує білоцерківцям. Її книги є у фондах бібліотек міста та користуються популярністю серед читачів. Її творчість вивчається по всій країні, адже твори надруковані у підручниках для учнів початкових класів «Українська мова та читання 2 клас», «Українська мова та читання 3 клас», «Українська мова та читання 4 клас»;

- Ольгу Мірошніченко - за вагомий внесок у розвиток сучасного хореографічного  мистецтва, значні досягнення та високий професіоналізм.

Колектив «Fly Dance Family» керівником якого є Ольга Мірошніченко знаний в місті, гідно презентує і робить промоцію Білій Церкві в Україні та за кордоном. Жоден виступ танцюристів не залишає байдужим глядача, вабить своїм неповторним стилем та високим виконавським рівнем. Серед всіх інших досягнень – найвагоміші за 2023-й рік - колектив «Fly Dance Family» став фіналістом

Чемпіонату світу з хореографічного мистецтва Word of dance (США).

Отож, невдовзі лауреатам буде вручено дипломи та грошові премії.

 

Тарифи - до економічно обґрунтованого рівня

З метою приведення тарифів на платні послуги, що надаються в КП БМР «Будинок урочистих подій» до економічно обґрунтованого рівня, виконавчий комітет міської ради прийняв відповідне рішення.

Ознайомитися із проєктом рішення можна тут

 

Зміни у переліку найпростіших укриттів у закладах освіти комунальної власності

Члени виконавчого комітету внесли зміни до діючого Переліку найпростіших укриттів у закладах освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади.

Так, вилучено з переліку на проведення робіт з облаштування укриттів підвальне приміщення у Білоцерківської гімназії «Звитяга»-початковій школі № 8, оскільки надвелика кількість комунікаційних мереж не дозволяє здійснювати ремонт, а також додано підвальне приміщення дошкільного підрозділу Томилівської гімназії-початкової школи.

 

Інші питання, розглянуті на засіданні:

-внесено зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 08 серпня 2023 р. № 604 «Про організаційне забезпечення реалізації заходів Програми підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки». Так, скориговано Порядок відшкодування витрат за поховання. Відтак, відшкодування витрат за поховання здійснюватиметься на підставі тристороннього договору, укладеного між виконавцем волевиявлення померлого або особою, яка зобов’язалася поховати померлого (в тому числі представником військової частини, де Захисники чи Захисниці проходили службу) в якості замовника, комунальним підприємством Білоцерківської міської ради «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» в якості виконавця та управлінням соціального захисту населення Білоцерківської міської ради в якості платника, та відповідного акту.

Зміни наберуть чинності з 1 січня 2024 року.

- прийнято рішення про влаштування тимчасового штучного бар’єру на ділянці  Білоцерківського нижнього водосховища в районі вул. Івана Франка. Рішення прийнято з метою запобігання проникненню води всередину до будівлі, яка належить ТОВ «СТАРОДАВНІЙ МЛИН» за адресою: вул. Млинова, 37.  Отож, ТОВ  «СТАРОДАВНІЙ МЛИН» погоджено влаштування відповідного тимчасового штучного бар’єру та рекомендовано його ліквідувати  після проведення заходів з обстеження фундаменту будівлі;

- прийнято рішення демонтувати самовільно встановлені технічні засобів регулювання дорожнього руху (стовпчики та паркувальні бар’єри) на прилеглій території до будинку № 8/8 по вул. Героїв Чорнобиля, м. Біла Церква.  Інспекція з благоустрою має повідомити власників (користувачів) самовільно встановлених технічних засобів регулювання дорожнього руху про прийняте рішення, шляхом розміщення копії рішення на цихоб’єктах, для добровільного його виконання у 7-ми денний термін. У разі невиконання рішення будуть вжиті належні заходів щодо такого демонтажу у межах чинного законодавства;

- затверджено склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул.Софії Русової, 3-А;

- розглянуто заяву суб’єкта підприємницької діяльності щодо надання дозволу на розміщення об’єкта зовнішньої реклами, підтримано рішення про присвоєння зміни адрес об’єктам;

- затверджено положення про комісію з питань захисту прав дитини в новій редакції та її новий склад. Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток;

- розглянуті деякі питання щодо квартирного обліку, опікунські та інші питання, з яких були прийняті відповідні рішення.

 

Виконком 12-12-2023


Опубліковано: 12 грудня 2023 року
Поділитися