«Воздамо дяку тому, хто допоміг нам легко пройти крізь складний лабіринт книг»

26  вересня у Білій Церкві відбувся захід з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, який щорічно відзначається  30 вересня. Символічно, що це свято збігається з Днем Віри, Надії, Любові та Матері їхньої Софії, що є уособленням мудрості та найвищих людських і християнських чеснот.

Зі щирими словами вітань до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий. Він наголосив, що саме працівники бібліотек є носіями культури, елітою, яка передає свої знання,  навички та вміння іншим людям.

«Жодна нація без культури, без пам’яті – це не нація, а населення. Саме ви формуєте світогляд людей, саме з вашою допомогою сьогодні пишеться правдива історія і формується майбутнє України. Сьогодні в мережі Білоцерківської міської централізованої бібліотечної системи працює 11 закладів, і міська влада докладає зусиль, аби всі вони були комфортними для жителів міста. Нещодавно як громадський простір було облаштовано бібліотеку-філію №8, і такі проекти втілюватимуться за наявності фінансових можливостей. Переконаний, що сьогодні суспільство дає нові виклики, і бібліотеки мають змінюватися з часом. Так само, як і ви, я мрію, щоб у бібліотеках було багато відвідувачів, щоб вони були громадськими просторами, де збираються люди за інтересами. Наше спільне завдання – зробити бібліотеки привабливими для людей, і ми це завдання виконаємо. Бажаю вам добра, миру, здоров’я, вдячних відвідувачів», – зазначив міський голова.

Зі словами вітань до присутніх також звернулися: депутат Білоцерківської міської ради Андрій Король, начальник відділу культури і туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська, завідувач Білоцерківської міської централізованої бібліотечної системи імені Петра Красножона Раїса Григоренко та ін.

Під час заходу кращі працівники бібліотек були відзначені грамотами Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету, грамотами відділу культури і туризму міської ради, подяками Білоцерківської централізованої бібліотечної системи тощо. Спеціальний подарунок був вручений переможцю щорічного конкурсу «Кращий читач літа».

Свій мистецький дарунок присутнім подарували актори театру імені П.Саксаганського, які виступили з виставою «Кохання у стилі бароко».

У заході взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, бібліотекарі міста, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

«Воздамо дяку тому, хто допоміг нам легко пройти крізь складний лабіринт книг»


Опубліковано: 26 вересня 2019 року
Поділитися