Відбулося засідання виконкому

13 червня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Перед початком засідання депутат Київської обласної ради Хвича Мепарішвілі вручив керуючій справами виконавчого комітету Анні Олійник подяку Київської обласної ради за роботу від початку повномасштабного вторгнення.

Щодо функціонування укриттів у громаді

Члени виконавчого комітету внесли зміни до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 02 червня 2023 року № 447 «Про забезпечення доступу до захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів на території Білоцерківської міської територіальної громади».

               Зміни стосувалися таких пунктів:

 

               -захисні споруди/найпростіші укриття у освітніх закладах (дошкільних, шкільних та позашкільних навчальних закладах) в час, коли освітній процес не здійснюється, використовуватиметься для укриття населення.

 

  • захисні споруди цивільного захисту (сховища) закладів охорони здоров’я Білоцерківської міської ради (КПН БМР «БЦ пологовий будинок», КНП БМР «БЦ міська лікарня № 1», КНП БМР «БЦ міська лікарня № 2») мають використовуватися виключно для укриття хворих, медичного та обслуговуючого персоналу цих закладів, які не підлягають евакуації або не можуть бути евакуйовані у безпечне місце.

Коментуючи дане питання міський голова Геннадій Дикий зазначив, що у громаді продовжуватимуться заходи щодо завершення облаштування укриттів, де вже розпочаті роботи та знаходитимуться можливості створення додаткових захисних місць, аби убезпечити максимальну кількість громадян.

     До слова, у громаді функціонує більше 50 укриттів у комунальних закладах   та  понад 200 у житловому фонді .

 

Встановлено додаткові пільги у мистецьких школах

З метою задоволення потреб у початковій мистецькій освіті та допомоги соціально незахищеним сім’ям у навчанні дітей у міських початкових спеціалізованих мистецьких

навчальних закладах, виконавчий комітет Білоцерківської міської ради вирішив з 01 вересня 2023 р. звільнити від плати за навчання у мистецьких школах учнів, батько або мати яких загинули під час захисту суверенітету та територіальної цілісності України в АТО, ООС та російсько-українській війні.

Також буде надано пільги по оплаті за навчання в розмірі 50 % від розміру плати за навчання у мистецьких школах дітям, батькам яких встановлено 1-у та 2-у групи інвалідності згідно з чинним законодавством України та  дітям одиноких матерів.

            Пільги за навчання дітей в мистецьких школах надаватимуться лише по одному з видів навчання.

            Зауважимо, що згідно із законодавством України пільгу на безкоштовне навчання у школах мистецтв мають діти із багатодітних, малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Біля БРУМу демонтують самовільно встановлені майданчики

Прийнято рішення про демонтаж самовільно розміщених відкритих сезонних майданчиків для харчування біля закладу ресторанного господарства на території нежитлової будівлі - пам’ятки архітектури «Торгові ряди». Дане рішення ухвалено враховуючи акт обстеження внутрішніх та зовнішніх галерей БРУМу.

 

Зокрема,  буде  демонтовано чотири самовільно розміщені відкриті сезонні майданчики для харчування та дві самовільно розміщені малі архітектурні форми типу «маркіз» з огородженням, які розташовані біля закладів ресторанного господарства і знаходяться на території пам’ятки архітектури «Торгові ряди» (БРУМу).

 

Комунальній установі Білоцерківської міської ради «Інспекція з благоустрою міста Біла Церква» доручено надіслати копію ухваленого рішення власникам (користувачам) вказаних об’єктів для добровільного здійснення демонтажу у місячний термін.

 

Комунальному підприємству Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка» доручено також демонтувати малі архітектурні форми, які залишилися від попередніх орендарів по внутрішньому і зовнішньому периметру споруди.

 

Рішенням також затверджено схему розміщення відкритих сезонних майданчиків для харчування біля закладів ресторанного господарства, що розташовані по зовнішньому контуру нежитлової  будівлі - пам’ятки архітектури «Торгові ряди» та  затверджено рекомендовані малі архітектурні форми (вуличні меблі) для розміщення на таких майданчиках.

 

Тож, Комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Білоцерківський міський парк культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка» має довести до відома власників  затверджені рішенням схему та рекомендовані малі архітектурні форми (вуличні меблі).

 

Питання щодо організації   функціонування громадського транспорту

Під час засідання було затверджено графіки руху автобусних маршрутів загального користування Білоцерківської міської територіальної громади.

 

Варто зауважити, що для зручності жителів маршрути розроблені так, аби забезпечити пасажирські перевезення та можливість доїзду до всіх мікрорайонів міста та до сіл, які входять до складу громади.

 

Міський голова Геннадій Дикий: «Зручність користування  автобусними маршрутами стосуються всіх без виключення жителів громади, тому до графіку руху передбачено введення додаткових рейсів не тільки у часи пік, а й у ранковий та вечірній час. Особливо це стосується маршрутів до сіл.  Затверджені графіки зобов’язують перевізників забезпечити можливість зручно добиратися до міста або ж до місця проживання громадським транспортом».

 

За систематичні порушення графіків руху та недотримання передбачених договорами умов перевезень буде розірвано угоди з перевізниками.

 

Другим рішенням продовжено строк дії договорів на  перевезення пасажирів на трьох автобусних маршрутах загального користування.

Зокрема, на три роки продовжено Договори щодо маршрутів №3 «Житловий масив Заріччя (вул. Лісова) - автомагістраль Київ-Одеса», №11 «Старокиївське кладовище - житловий масив Таращанський» та №19 «Сфера Авто (вул. Сухоярська) -залізнична станція «Роток».

Всі зазначені договори були укладені між виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради та ТОВ «Білоцерківський автобусний парк».

 

Інженерні мережі прокладатимуть з новими вимогами

З метою вдосконалення проведення робіт по прокладанню інженерних комунікацій, збереження зелених насаджень та забезпечення сталого економічного розвитку Білої Церкви, виконавчий комітет міської ради вирішив у межах історичних ареалів та магістральних вулиць міста встановити особливий режим використання території.  Відтепер прокладання інженерних мереж здійснюватиметься виключно закритим способом, з обов’язковим розробленням проектно-кошторисної документації,  тобто – комунікації прокладатимуться під землею.

 

«Це важливе питання, адже особливо зараз, в умовах війни, можливі суттєві пошкодження комунікацій вибуховими хвилями, а також вони часто зазнають пошкоджень через негоду. Підземний спосіб укладання комунікацій в майбутньому покращать стан, наприклад, електропостачання, оскільки поверхневі лінії від поривів вітру отримують пошкодження, відтак громадяни не мають електропостачання, або ж діятимуть перепади напруги, що призводить до пошкодження побутової техніки. Місто у свою чергу при поверхневих мережах витрачає суттєві кошти на обрізку дерев, а  також не має можливості отримати якісні крони дерев, що впливає на загальний екологічний  стан», - зазначив міський голова.

 

Рішенням також затверджено й перелік магістральних вулиць (до яких входить 34 вулиці) та вулиць в межах історичних ареалів (до них віднесено  24 вулиці).

 

Всім організаціям, які експлуатують інженерні мережі (комунікації) у місті буде доведено дане рішення.

 

Адресні покажчики розташовані у громаді матимуть один стандарт

Під час засідання виконавчого комітету було  затверджено Порядок встановлення адресних покажчиків (аншлагів з найменуванням вулиць, провулків, бульварів, тощо та номерів будівель) на території Білоцерківської міської територіальної громади.

 

З метою стандартизації, уніфікації та упорядкування адресних покажчиків Порядком визначено  їх формат, визначені шрифти написання та умови щодо вживання скорочень назв вулиць, подвійної нумерації будівель, вживання літер тощо.

 

 Покажчики (аншлаги) мають встановлюватися на кожному будинку або будівлі, які мають окрему адресу зокрема розміщуватися на фасаді, який виходить на вулицю. На будівлях, які розташовані в глибині кварталу, покажчики розміщуються  на  фасаді, що виходить на внутрішньоквартальний проїзд. Всі покажчики назв вулиць у межах одного перехрестя повинні бути встановлені на одному рівні.

 

Місце розміщення визначається містобудівною ситуацією – з правого або лівого боку будинку, в залежності від напрямку руху.

 

Адресні покажчики, що не відповідають типовим (у разі особливостей фасаду, або з інших причин) розміщуються за узгодженням з управлінням містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради.

 

Погоджено проведення заходів

Членами виконавчого комітету погоджено проведення на території нашої громади культурних та спортивних заходів:

 

- концертів в приміщенні  Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.К. Саксаганського» заходів;

 

-восьми заходів управлінню з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради, КЗ БМР  дитячо-юнацькій спортивній школі «Юність», КЗ БМР дитячо-юнацькій спортивній школі «Олімп», КЗ БМР  дитячо-юнацькій спортивній школі «Зміна», фітнес клубу «Форма»;

 

-чотирьох заходів у приміщенні будинку культури «Росава»;

 

-релігійного заходу свята Купала.

 

Усі заходи проводитимуться у громаді з урахуванням обмежень в умовах правового режиму воєнного стану.

 

Інші питання, розглянуті під час засідання:

-ухвалено рішення про організацію поховання військовослужбовця – жителя Білоцерківської громади, який загинув захищаючи Україну. Поховання відбудеться за рахунок коштів  місцевого бюджету, передбачених Програмою підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки;

 

  • затверджено рішення про організацію оздоровлення та відпочинку дітей Білоцерківської міської територіальної громади у 2023році, яким утворено комісію з обстеження безпечного перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку різних форм власності. Також буде сформовано перелік дитячих закладів, різних форм власності, які ймовірно надають послуги з оздоровлення та відпочинку дітей на території нашої громади та затвердили примірну форму Акту комісійного обстеження закладу відпочинку;
  • ухвалено рішення про деякі питання опіки та піклування, яким затверджено Положення про опікунську раду при виконавчому комітеті міської ради;  склад опікунської ради та Порядок реєстрації імені помічника дієздатної фізичної особи, яка за станом здоров'я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки.

Зауважимо, що основними завданнями опікунської ради є сприяння забезпечення реалізації особистих немайнових і майнових прав та інтересів повнолітніх недієздатних осіб, та осіб дієздатність яких обмежена, повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати свої обов’язки, а також попередній розгляд та надання відповідних рекомендацій, висновків з питань, які виносяться для прийняття рішення органом опіки та піклування.

Управлінню соціального захисту населення Білоцерківської міської ради делеговано  повноваження щодо реєстрації у відповідності до статті 78 Цивільного кодексу України імені помічника дієздатної фізичної особи, яка за станом здоров'я не може самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки.

 

-внесено зміни до складу Координаційного центру взаємодії з внутрішньо переміщеними особами при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради;

 

-встановлено за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи розташованих на території Білоцерківської міської територіальної громади підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності;

 

- ухвалено три рішення щодо демонтажу тимчасових споруд (кіосків) для провадження підприємницької діяльності фізичним особам-підприємцям, які не мають дозвільних документів;

- розглянуті  рішення щодо присвоєння об’єктам будівництва адрес, деякі питання щодо квартирного обліку, заяви від підприємців щодо надання дозволів на розміщення об’єктів зовнішньої реклами, опікунські та інші питання, з яких були прийняті відповідні рішення.

Відбулося засідання виконкому


Опубліковано: 13 червня 2023 року
Поділитися