У Білоцерківському ліцеї-гімназії №12 відкрили клас безпеки

15 грудня в Білоцерківському ліцеї-гімназії №12 відбулося відкриття класу безпеки. Клас створено в рамках Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти і науки за кошти місцевого бюджету за підтримки та сприяння міського голови Геннадія Дикого та Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради. Це вже третій клас безпеки, який було відкрито в навчальних закладах Білої Церкви.

Клас призначений для профілактики безпечної життєдіяльності в сучасних умовах. Він розділений на окремі зони, де діти можуть відвідувати заняття з мінної та пожежної безпеки, правил дорожнього руху, надання першої медичної допомоги, правил поведінки під час повітряної тривоги тощо.

Директор Білоцерківського ліцею-гімназії №12 Олексій Вітюк розповів, що вартість ремонту приміщення – 74 тис.грн, обладнання було закуплено на суму 100 тис. грн. Крім того, велику частину обладнання для класу безпеки було передано Навчальним центром цивільного захисту Київської області, Державної служби надзвичайних ситуацій, а також власними зусиллями. Оснащення класу безпеки в ліцеї проводилося працівники за участі завідувача навчального курсу цивільного захисту Київської області Миколи Пільника та інспектора служби ДСНС Богдани Штики.

Олексій Вітюк висловив вдячність місцевій владі за підтримку в реалізації проєкту та наголосив, що створення таких класів є запорукою безпечної поведінки дітей та стане основою безпечного майбутнього нашої держави.

Заступник міського голови Катерина Возненко під час заходу наголосила, що в умовах сьогодення діти мають вчитися розрізняти речі, які є небезпечними для життя. І відповідні фахівці – працівники ДСНС, поліції будуть допомагати дітям засвоювати ці знання, проводити заняття.

«Зараз ви всі маєте дбати про свою безпеку, знати всі правила самі та навіть нагадувати своїм батькам, як називається той чи інший предмет і як з ним поводитися. Оскільки ви наше майбутнє, ви маєте формувати ці навички для всіх оточуючих та для себе. Вдячна всім за спільну роботу, такі класи є корисними, і сподіваюся, що всі вони працюватимуть задля безпеки дітей», – наголосила Катерина Возненко.

Віктор Сподін, начальник Білоцерківського районного управління ГУ ДСНС у Київській області наголосив на важливості цього заходу, адже діти мають знати, як діяти в небезпечних ситуаціях. Також висловив сподівання, що до проєкту долучатимуться інші навчальні заклади.

Під час заходу працівники ДСНС та поліції провели заняття, під час якого вони мали змогу ознайомитися з принципами користування засобів безпеки, розглянули інформаційні стенди з правилами надання першої допомоги при травмах та пораненнях, втраті свідомості, термінальному стані людини, правилами мінної та пожежної безпеки, дорожнього руху, безпечної поведінки на льоду тощо.

Варто зазначити, що цьогоріч у Білоцерківському ліцеї-гімназії №12 було відремонтовано укриття, яке вміщує понад 600 осіб, оснащене місцями для сидіння, системою вентиляції та санвузлами.

У Білоцерківському ліцеї-гімназії №12 відкрили клас безпеки


Опубліковано: 15 грудня 2023 року
Поділитися