Пам’ятаймо, аби не повторилося знову

14 грудня в Білоцерківській громаді відбулося вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській атомній електростанції.

Ця найбільша техногенна катастрофа, яка увійшла в усі хроніки людства, сколихнула увесь світ 37 років тому. Цього дня ми доземно схиляємо голови в подяці перед ліквідаторами страшної аварії на ЧАЕС, перед тими, хто затулив собою лихо, рятуючи світ, хто віддав своє життя заради нашого майбутнього.

Учасники заходу, який традиційно відбувся біля пам’ятного знаку «Чорнобильський дзвін», згадали, що в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався вибух, що призвів до викиду в атмосферу величезних доз радіації та радіоактивних речовин, а 30 листопада 86-го було завершене будівництво саркофага над зруйнованим енергоблоком.

Указом Президента від 10 листопада 2006 року заснована пам’ятна дата: 14 грудня в Україні відзначати як день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять людей, які врятували світ від масштабної техногенної катастрофи, а також всіх загиблих, померлих та ненароджених жертв Чорнобильського лиха. До пам’ятного знаку учасники заходу поклали квіти.

Цього ж дня відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку «Загиблим героям – пожежним», що в парку Слави.

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Возненко, ліквідатори, представники місцевої та районної влади, поліції, ДСНС, громадськість, журналісти місцевих ЗМІ.

Священна пам’ять всім, хто поклав своє життя, захистивши увесь світ від радіаційної загрози.

 

 

Пам’ятаймо, аби не повторилося знову


Опубліковано: 14 грудня 2023 року
Поділитися