Саме через серця працівників цієї сфери щоденно проходять потреби і турботи тисячі громадян

У світі є безліч професій та посад, які своєю працею забезпечують життєдіяльність міст та громад, створюють умови для належного життя громадян. Проте, є працівники, які  безпосередньо щоденно опікуються забезпеченням державних гарантій, соціальним захистом категорій громадян, які цього потребують, страхуванням, нарахуванням та виплатою пенсій, вирішенням проблем зайнятості та допомагають з багатьох інших питань, які стосуються кожного нашого жителя. Це - працівники соціальної сфери.

У першу неділю листопада в Україні відзначається професійне свято працівників через серця яких щоденно проходять потреби і турботи тисяч містян -  День працівника соціальної сфери.

Напередодні свята, 05 листопада, відбувся захід, під час якого керівники Білоцерківської МТГ висловили слова вдячності працівникам соціальної галузі за їх роботу, за служіння обраній справі.

«Сфера в якій ви працюєте одна з ключових і нашим спільним завданням є зробити громаду привабливою й комфортною для проживання, а для цього потрібно прикласти максимум зусиль щодо  соціального захисту її жителів.

Мало хто розуміє і знає вашу роботу, рідко ви отримуєте вдячність від громадян, оскільки вони не знають, що ви не тільки займаєтеся розглядом і видачею пільг і субсидій. Ви працюєте й з дітьми, які потребують допомоги через неблагополучних батьків, з тими, хто через ряд причин опинився у скрутних життєвих обставинах, з одинокими, з людьми з обмереженими фізичними можливостями.

Україна прийняла європейський курс розвитку нашої держави, наше суспільство має бути ще більше гуманнішим, враховувати інтереси малозахищених категорій громадян, людей з інвалідністю, робити все можливе для їх соціалізації та надання допомоги тим, хто не має можливості себе утримувати. 

Реалізація всіх напрямків можлива лише тоді, коли щоденно працюватимете ви – люди, які є помічниками, психологами та порадниками. Вдячний всім без виключення працівникам соціальної сфери за вашу щоденну роботу. Зі святом!», - з такими словами до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий.

У ході заходу одинадцятьом представникам галузі було вручено грамоти Білоцерківської міської ради, ще семи – подяки.

Вже другий рік соціальна сфера громади працює у посиленому режимі в умовах пандемії,   особливо, ті, хто опікується малозахищеними верствами населення. Найкраще про роботу сфери знає перший заступник міського голови Інна Новогребельська. Вона також привітала всіх причетних зі святом, акцентувавши, що робота кожного працівника є важливою та вручила  подяки від Київської обласної ради.

«У нашій великій територіальній громаді соціальна сфера є досить великою, адже й людей, які потрапляють у важкі життєві обставини є теж багато. Щоденно на свої робочі місця йдуть допомагати іншим людям понад  500 працівників. Ви маєте велике серце, бо не кожна людина здатна працювати заради блага інших, давати людям те, без чого неможливе їхнє життя.  Зараз до нас доєдналися соціальні працівники із сіл, які входять до Білоцерківської громади. Міська влада намагається робити все можливе для покращення умов вашої роботи. Вдячна всім за вашу роботу, за ваше терпіння та людяність під час роботи з вразливими категоріями громадян»,- зауважила перший заступник міського голови.

Інна Володимирівна також наголосила, що ми є прикладом для багатьох інших громад, до нас приїздять  працівники соціальної сфери інших регіонів й переймають досвід організації функціонування закладів сфери, запроваджені ноухау у діяльності, яка підтримує категорії громадян, які цього потребують. Висловила слова вдячності за підтримку у реалізації всіх ідей, зокрема, під час створення нового територіального центру та поінформувала про заплановані заходи.

 Варто наголосити, що до цього професійного свята у Білій Церкві причетні: працівники управління соціального захисту населення Білоцерківської міської ради, Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області, КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг ім. Петера Новотні», Білоцерківського центру комплексної реабілітації для осіб з обмеженими можливостями «Шанс», Білоцерківського дитячого будинку-інтернату, Білоцерківського психоневрологічного інтернату, Білоцерківського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості, відділення у місті Біла Церква управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України у Київській області, Білоцерківського центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» та ін.

У заході взяли участь начальник управління соціального захисту населення міської ради Тетяна Велігорська, директор КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг ім. Петера Новотні» Ірина Дога, начальник служби у справах дітей міської ради Інна Паливода та ін.

 

Саме через серця працівників цієї сфери щоденно проходять потреби і турботи тисячі громадян


Опубліковано: 05 листопада 2021 року
Поділитися