Просторовий розвиток території має бути виваженим та продуманим

02 липня відбулося перше організаційне засідання робочої групи з формування завдання на розроблення Комплексного плану просторового розвитку Білоцерківської міської територіальної громади (далі - Робоча група).

 

Робоча група створена як тимчасовий консультативно-дорадчий орган (рішення виконавчого комітету міської ради №507 від 25 червня 2024 р.), вона має забезпечити збір пропозицій від громадськості щодо просторового розвитку території громади, провести та опрацювати результати громадського обговорення з формування технічного завдання на розроблення Комплексного плану.

 

Комплексний план просторового розвитку території громади - це одночасно містобудівна документація на місцевому рівні та документація із землеустрою, що визначає планувальну організацію, функціональне призначення території, основні принципи і напрями формування єдиної системи громадського обслуговування населення.

Документом також передбачається планування дорожньої мережі, інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою, а також цивільного захисту території та населення від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони земель та інших компонентів навколишнього природного середовища, формування екомережі. Не оминає комплексний план й охорону та збереження культурної спадщини, традиційного характеру середовища населених пунктів, а також послідовність реалізації рішень, у тому числі етапність освоєння території.

 

Замовником даної містобудівної документації є управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради.

 

Під час засідання Робочої групи шляхом голосування було обрано її головою – заступника міського голови Олега Усенка, заступником голови - начальника управління містобудування та архітектури міської ради Вадима Бублія, секретарем - начальника загального відділу управління містобудування та архітектури міської ради Людмилу Миронченко.

 

«Згідно із нормами чинного законодавства України Комплексний план просторового розвитку території громади має буди розроблений у всіх громадах до 01 січня 2025 року. У його основу увійде вся чинна містобудівна документація. Цей документ буде серед основних, за яким розвиватиметься Білоцерківська громада протягом десятиліть, тому до його розробки ми маємо підійти з повною відповідальністю», - наголосив Олег Усенко.

 

Олег Усенко ознайомив присутніх із законодавчою базою у даному напрямку, основними завданнями, які стоять перед членами Робочої групи, зауважив, що на наступне засідання буде розроблено календарний план роботи, адже до кінця поточного року вже мають бути зібрані та опрацьовані всі пропозиції від громадян, розроблено технічне завдання, шляхом тендерної процедури обрано розробника Комплексного плану. В подальшому його буде винесено на затвердження міській раді.

 

Головуючий на засіданні зазначив, що продовжується реєстрація пропозицій громадськості для розроблення Комплексного плану просторового розвитку території Білоцерківської міської територіальної громади.

 

Зауваження та пропозиції у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, телефону, місця проживання, особистим підписом та згодою на обробку та оприлюднення персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 р.№2297-VI приймаються за адресою: 09117, Київська обл., м. Біла Церква, бульвар Олександрійський, буд 75, прим. 134,

Пропозиції повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил у відповідності до п.9 розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів від 25.05.2011 № 555.

Просторовий розвиток території має бути виваженим та продуманим


Опубліковано: 02 липня 2024 року
Поділитися