Народному вокальному ансамблю «Вербиченька» -25 років

Днями, у будинку культури села Вільна Тарасівка відбувся концерт з нагоди 25-ї річниці з дня заснування  народного вокального ансамблю «Вербиченька», під час якого ювіляри дарували присутнім свою творчість.

 

Народний вокальний ансамбль «Вербиченька» розпочав свою діяльність  в 1999 році, до його складу увійшли працівники будинку культури с. Вільна Тарасівка, сільської ради, школи та працівників тодішнього колгоспу. Його першим художнім керівником і акомпаніатором був Степаненко Петро Петрович. Звання народного колектив отримав в 2010 році. З того часу і до сьогодні склад учасників колективу змінювався. Але серед них є ті учасниці, які співали в колективі з самого початку. Це Ольга Костина, Надія Демківська, Ніна Покушин та нинішній художній керівник ансамблю - Ольга Кириченко.

Колектив ансамблю «Вербиченька» є учасником всеукраїнського конкурсу–фестивалю «Червона калина» (м. Кривий Ріг), обласного фестивалю різдвяних обрядових дійств, який проходив в с.Дмитрівка Бучанського району, обласного фестивалю «Осінні барви Київщини», фестивалю козацької пісні «Козацькій славі, жити у віках», різдвяного фестивалю «В ніч різдвяну колядка дзвенить», фестивалів «Білоцерківська тоніка» та «Зиму проводжаємо, переможну весну зустрічаємо». Брали участь і в міжнародному фестивалі «Слов’яський базар» та «Брацлавські зорі» в Республіці Білорусь в 2011, 2013 та 2015 рр. Святкування Дня міста Білої Церкви неодноразово відбувалося за участю «Вербиченьки» і тепер, звісно, колектив є активним учасникам заходів, що відбуваються в нашій громаді.

Колектив з ювілеєм привітав заступник начальника управління культури і туризму Білоцерківської міської ради Роман Бичек. Він вручив подяку від управління культури і туризму міської ради та наголосив, що такі колективи є носіями народної творчості, завдяки їх завзятості відбувається популяризація українських пісень, тому побажав їм подальших творчих успіхів та розвитку.

 

Вітальні слова також прозвучали від старости села Вільна Тарасівка Ольги Костини, директора Білоцерківської централізованої  клубної системи Наталії Яковлєвої, колег, поціновувачів творчості та друзів народного вокального ансамблю «Вербиченька».

 

Під час заходу всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у ході антитерористичної операції та російсько-українській війни жителів сіл Вільна Тарасівка та Гайок: Івана Войтенка, Віктора Миколенка, Андрія Куроченка, Олександра Грегуля, Павла Орленка.

 

Учасниці вокального ансамблю «Вербиченька» на сьогоднішній день живуть активним творчим життям, розвивають і вдосконалюють свою майстерність, оновлюють репертуар, мають неабиякі амбітні творчі плани.

 

Крім того, вони не стоять осторонь суспільного життя, а займаються волонтерством – плетуть маскувальні сітки та шиють подушки для наших захисників, готують та передають нашим воїнам та людям у регіони, які постраждали, смачну їжу, домашню випічку, консервацію, домашню городину.

 

Війна триває, і ми впевнено показуємо світу свою незламність. Адже ми вільний і незалежний народ України. І незважаючи ні на що, ми будемо плекати українські традиції, а українська пісня є однією із її складових. Тому бажаємо народному вокальному ансамблю «Вербиченька» вагомих творчих досягнень.

Народному вокальному ансамблю «Вербиченька» -25 років


Опубліковано: 02 липня 2024 року
Поділитися