Онлайн та СМС інформування Події міста на вашому пристрої

На Білоцерківщині триває операція «Урожай-2019»

На Білоцерківщині триває операція «Урожай-2019»

 

Мета операції - забезпечення повноти нарахування та сплати податків юридичними особами, фізичними особами-підприємцями та громадянами, які є власниками земельних ділянок і власними силами обробляють такі ділянки для отримання доходу.

В рамках проведення операції, на Білоцерківщині особлива увага приділяється виявленню й реєстрації неоформлених найманих працівників та легалізації їх заробітної плати та залученню до декларування та повноті сплати податків громадянами, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га.

Зважаючи на тривалий термін проведення вказаного заходу (до повного збору врожаю), Білоцерківське управління ГУ ДФС у Київській області націлює сільськогосподарських товаровиробників та фермерів на проведенні офіційного працевлаштування працівників та своєчасному інформуванні територіальні фіскальні органи про їх прийняття.

Що стосується громадян, які отримують дохід від продажу власної сільськогосподарської продукції, яка вирощена самостійно на земельних ділянках сукупний розмір яких перевищує 2 гектари та продажу власної продукції тваринництва на суму доходів, які сукупно за рік перевищують 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року ( в 2019 році - 208 650 грн.) повідомляємо наступне.

За підсумками звітного року такі громадяни зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податкові зобов’язання у визначений законодавством строк

Білоцерківське управління
ГУ ДФС у Київській

 

 

За сім місяців податківці Білоцерківського управління надали 30,3 тисяч адміністративних послуг

 

 Найчастіше мешканці регіону звертаються до Центрів обслуговування платників Білоцерківського управління ГУ ДФС у Київській області за отриманням облікової картки платника податків, яких за січень-липень 2019 року надано 11,9 тисяч. Наступна за популярністю є видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 5,9 тисяч довідок.

На сьогодні, Державною фіскальною службою України реалізована можливість отримати вищевказані довідки використавши ресурс «Електронний кабінет платника». Завдяки подачі заяв в електронному вигляді, значно зменшилась кількість звернень громадян безпосередньо до центрів обслуговування платників з метою отримання паперових довідок та витягів.

Крім того, з початку року проведено реєстрацію 613 реєстраторів розрахункових операцій, 2106 розрахункових книжок, 363 книг обліку розрахункових операцій. Підготовлено 2398 витягів з реєстру платників єдиного податку, зареєстровано 2437 платників єдиного податку та проведено реєстрацію 1955 книг обліку доходів і витрат фізичних осіб-підприємців. Надано 1714 довідок про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами Державної фіскальної служби України.

Також, в Центрах обслуговування платників можна отримати усні консультації щодо застосування норм діючого податкового законодавства та ознайомитися із тематичною друкованою продукцією

Білоцерківське управління
ГУ ДФС у Київській


Опубліковано: 27 серпня 2019 року
Поділитися