Звіт міського голови про виконану роботу: 10 зустрічей, понад 200 запитань, більше 20 годин живого спілкування

З 08 до 24 жовтня у Білій Церкві у рамках звіту міського голови про роботу Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету за січень-серпень 2018 року відбувалися зустрічі міського голови з жителями низки мікрорайонів. Відповідно до Статуту територіальної громади міста Біла Церква, який був затверджений рішенням Білоцерківської міської ради  від 29 березня 2018 р. № 2010-48-VII та зареєстрований Міністерством юстиції України від 26 квітня 2018 року № 6 (Додаток 8), Білоцерківський міський голова не рідше одного разу на півроку має звітувати про свою роботу перед територіальною громадою.

 

Громадськість міста була широко поінформована про наміри міського голови зустрітися з жителями міста. Інформація про графік зустрічей була розміщена на офіційному сайті Білоцерківської міської ради, у газетах та на радіомовленні, інформаційних дошках біля під’їздів багатоквартирних будинків.

 

Під час зустрічей жителі міста мали змогу ознайомитися з основними напрацюваннями міської влади за звітний період, а також поставити низку запитань особисто міському голові, його заступникам, депутатам міської ради, а також профільним фахівцям структурних підрозділів міської ради та різних служб міста. Усього було проведено 10 зустрічей, під час яких міському голові жителі Білої Церкви поставили понад 200 запитань. Живе спілкування тривало понад 20 годин!

 

Повна версія звіту у проекті рішення тут

 https://new.bc-rada.gov.ua/miska_rada/normatyvni_akty/988_2-11_pro_zvit_miskoho_holovy_pro_robotu_bilotserkivskoi_miskoi_rady_ta_vykonavchoho_komitetu_za_8_misiatsiv_2018_roku.html

Презентація звіту: тут.

 

Відео зустрічей можна подивитися на ютуб-каналі Білоцерківської міської ради за посиланням:
https://www.youtube.com/channel/UCHXNEneGtYx0jMpYwiSY_PA/videos.

 

08 жовтня міський голова Геннадій Дикий звітував перед підприємцями міста, а також провів зустріч із жителями Залізничного селища, про які детальніше можна дізнатися за посиланням: https://bc-rada.gov.ua/node/9331.


Зустріч на масиві Леваневського

 

10 жовтня звітна зустріч міського голови Геннадія Дикого відбулася з жителями масиву Леваневського.

 

Під час зустрічі жителі мікрорайону мали змогу поставити запитання Геннадію Дикому, а також  присутнім керівникам підрозділів та комунальних підприємств міської ради. Жителі масиву Леваневського цікавилися переважно питаннями благоустрою, ремонту житлового фонду, вуличного освітлення. Піднімалися питання стосовно подачі гарячої води, будівництва нових об’єктів у місті та облаштування наявних, об’єднання територіальних громад з м.Біла Церква тощо. Ряд питань були озвучені та обговорені спільно з керівництвом ЖЕКу №7.

 

Більшість питань та пропозицій стосувалася благоустрою територій, ремонту доріг та тротуарів, організації дорожнього руху та освітлення вулиць. Також прозвучало питання щодо облаштування зливової каналізації, контролю кількості безпритульних тварин, розміру ставок земельного податку тощо. На всі питання були надані відповіді та обговорено можливі шляхи їх вирішення.

 

На адресу міського голови та міської влади лунали й слова вдячності – за відчутні позитивні зміни, які відбулися в місті протягом останнього часу, за роботу з метою поліпшення різних сфер життєдіяльності Білої Церкви тощо.

 

Так, протягом 8 місяців поточного року за рахунок бюджетних коштів у даному мікрорайоні було виконано капітальні ремонти прибудинкових територій на вул.Леваневського, 42, 61, 63; проведено поточний ремонт прибудинкової території на вул.Томилівська, 50/2; виконано капітальний ремонт тротуару на вул.Леваневського біля ДВНЗ «Білоцерківський механіко-енергетичний технікум» (колишнє ПТУ№9); зроблено поточний ремонт дорожнього покриття на вул. Західний проїзд; відремонтовано актову залу ЗОШ №11 (вул. Східна, 20); облаштовано стадіон зі штучним покриттям для міні-футболу із встановленням трибун на території ЗОШ №4 (вул.Молодіжна, 12); тривають роботи з реконструкції теплового вводу зі встановленням індивідуальних теплових пунктів у ДНЗ №31 (вул.Молодіжна, 10), ДНЗ №11 (вул.Леваневського, 67),  ДНЗ №32 (вул.Митрофанова, 10), ДНЗ №34 (вул.Східна, 22); капітально відремонтовано перший поверх «Інклюзивно-ресурсного центру» у приміщенні Центру реабілітації «Шанс» (вул.Східна, 34); встановлено нові енергоощадні віконні блоки у приміщенні бібліотеки №8 та реалізовано проект Громадського бюджету 2017 року «Бібліоковоркінг «ЛІТЕRRА»; встановлено дитячий майданчик у дворах житлових будинків (вул.Леваневського, 56-А – 68);  було відкрито амбулаторію «Здорова родина», що на вул.Леваневського, 63, тощо.

 

У зустрічі взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради Дмитро Мазуревич, Сергій Мартинюк, Олександр Даліба, Юрій Балас, представники структурних підрозділів та комунальних підприємств Білоцерківської міської ради, заступник міського голови Анатолій Кравець, керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Сергій Постівий, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.


Що бентежить жителів мікрорайону «Піонерський»

 

11 жовтня зустрітися із міським головою та заслухати його звіт мали змогу жителі мікрорайону «Піонерський» та інших прилеглих мікрорайонів міста. Після ознайомлення зі звітом мешканців міста мали можливість задати питання міському голові та присутнім керівникам підрозділів та служб. Більшість питань стосувалися стану застарілих будівель мікрорайону, аварійні стани дерев, доріг, графіку руху маршрутних таксі, підписання декларацій із сімейними лікарями, проблеми вивозу сміття, забезпечення міста гарячою водою та опаленням, благоустрою міста, святкування тисячоліття Білої Церкви, якість хлібних виробів місцевого виробництва тощо.

 

Міський голова прокоментував питання щодо проблем із освітленням вулиць Матросова, Сквирське шосе та ін., відповівши, що на них є проблеми із неякісними мережами, вирішення яких планується на наступний рік.

 

Також було озвучено питання щодо рівня безпеки в урочищі «Товста», на що Геннадій Дикий відповів, що Білоцерківською міською радою щорічно проводяться навчання під час яких кожному роз’яснюється їх роль при евакуації. Тому у цьому плані міська рада підготовлена.

 

Одне з питань також стосувалося рівня злочинності на вищезазначеному мікрорайоні, на що міський голова відповів, щоб люди телефонували до відділення Національної поліції або в КП БМР «Муніципальна варта» для фіксації правопорушень.

 

У заході взяли участь: заступник міського голови Анатолій Кравець, секретар міської ради Вадим Кошель, депутати міської ради Андрій Король та Олександр Ореховський, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.


Діалог влади та жителів масиву ДНС

 

16 жовтня зустрітися із міським головою та заслухати його звіт мали змогу жителі мікрорайону ДНС (поблизу «Критого ринку») та інших прилеглих мікрорайонів міста. Ознайомившись зі звітом, жителі мали змогу  задати низку питань міському голові та присутнім керівникам підрозділів та служб. Більшість питань стосувалися встановлення громадських вбиралень у місті, аварійного стану зупинки на Сквирському шосе, стану пішохідних доріжок та доріг міста, рівня злочинності на мікрорайоні, графіку руху транспорту, проблем дендропарку «Олександрія», стану застарілих багатоквартирних будинків, стану КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей», Ансамблю споруд пошти у Білій Церкві («Стара пошта»), бруківки на вул. Ярослава Мудрого, законності встановлення автомийки на вул. Зелена, наявності планів на експлуатацію колишньої в/ч А-2260 (3-й майданчик).

 

Міським головою було прокоментоване питання стосовно проблеми освітлення на вулицях Дачна, Декабристів, Гетьмана Сагайдачного, бульв. Олександрійський та ін. Як було зазначено, встановлення опор та організація самого освітлення  заплановані на наступний рік.

 

Також на запитання щодо планової заміни вікон у БЗШ №6 Геннадій Дикий відповів, що на цю школу розроблено проектно-кошторисну документацію на заміну чітко визначених за характеристиками 134 вікон, проте це залежатиме від наявності коштів у міському бюджеті.

 

Одне з питань стосувалося встановлення дитячих майданчиків на місці незаконно встановлених тимчасових споруд, на що міський голова порадив написати звернення до міської ради, оскільки ініціатива має йти від мешканців міста, а згодом після демонтажу цих незаконних споруд буде плануватися встановлення дитячих майданчиків.

 

У заході взяли участь: депутат міської ради Олександр Бабенко, представники структурних підрозділів міської ради, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.


Загальноміські та місцеві питання обговорювали під час зустрічі на Вокзальній

 

17  жовтня  відбулася зустріч міського голови Геннадія Дикого з мешканцями мікрорайону Вокзальна, під час якої присутні були ознайомлені як із вирішенням загальноміських проблем, так і питаннями даного мікрорайону.

 

Присутні жителі мікрорайону  поінформували міського голову про можливе порушення  чинного законодавства деякими закладами торгівлі, які реалізують спиртні напої. Зокрема це стосується такого закладу, який працює в багатоповерховому будинку за адресою: вул. Вокзальна, 5.

 

Міський голова зупинився на роботі  міської влади щодо регулювання роздрібної торгівлі  алкогольними  напоями. Так, у Білій Церкві розробляється  регуляторний  акт щодо заборони продажу алкоголю в місті з 22.00 до 10.00 год, постійно здійснюються перевірки щодо дотримання визначених норм функціонування таких закладів.

 

Геннадій Дикий зупинився на  планах щодо реконструкції площі Петра Запорожця, зокрема повідомив, що готові ескізний та робочий проекти, які будуть реалізовані за наявності фінансування.

 

Варто наголосити, що з початку 2018 року в даному мікрорайоні за кошти міського бюджету було виконано такі роботи:

- проведено поточний ремонт прибудинкової території за адресою: вул.Водопійна, 19;

- проведено поточні ремонти дорожнього покриття на вулицях: Привокзальна, Логінова, С.Наливайка, Г.Ковбасюка, Курсова, пл. Привокзальна, Першотравнева, Водопійна;

- виконувався поточний ремонт дорожнього покриття після зими на вулицях: пров. Курсовий, вул. О. Гончара та на площі П. Запорожця.

- у межах фінансування здійснювалась заміна вікон на енергоефективні у примщенні СЗОШ №1 (вул. Логінова, 28) та ДНЗ №25 (вул. Першотравнева, 56-А);

- відремонтовано вентиляційну систему харчоблоку та санвузла ДНЗ №22 «Ластівка» (вул.Першотравнева, 59-А);

- виконано ремонт актової зали СЗОШ №9 (вул.Водопійна, 22);

- виконується реконструкція теплового вводу теплового вводу із встановленням  індивдуального теплового пункту ДНЗ №6 (вул.А.Шептицького, 2), ДНЗ №5 (вул.Лермонтова, 10);

- побудовано мультиспортивний майданчик  на територй ЗОШ №7. Цей майданчик дає можливість займатися трьома видами спорту - волейбол, теніс та баскетбол.

- виконано ремонтні роботи спортивного майданчика за адресою: б-р Олександрійський, 75;

- встановлено обладнання на дитячі майданчики за адресами:  б-р Олександрійський, 99, провулок 2-ий Курсовий, 14-А, вул. О. Гончара, 2;

- завершено будівництво 3-ї черги пішохідної доріжки вздовж річки Рось до вул.Запорізька (пляж на Вокзальній); проводяться роботи на вул. О.Гончара, 1.

 

Заслухавши звіт, жителі мікрорайону мали змогу поставити запитання міському голові та присутнім керівникам підрозділів та служб. Більшість запитань та пропозицій стосувалися благоустрою територій, ремонту доріг та тротуарів, освітлення вулиць та прибудинкових територій. Також присутні цікавилися встановленням теплових та газових лічильників, відповідних знаків на велодоріжках міста, приватизації земельних ділянок. На всі питання були надані відповіді та обговорено можливі шляхи їх вирішення.

 

У зустрічі взяли участь представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.


Проблематика масиву «Піщаний» - на контролі міської влади

 

Наступного дня, 18 жовтня міський голова Геннадій Дикий  провів зустріч на масиві «Піщаний».

 

Переважна більшість питань, які були підняті жителями даного масиву та прилеглого приватного сектору, стосувалися ремонту проїжджих частин, функціонування громадського транспорту, будівництва об’їзної дороги,  амбулаторії сімейної медицини загальної практики, створення дитячих навчальних та позашкільних закладів,  будівництва храму Української греко-католицької церкви.

 

Зокрема, було піднято питання щодо руху дорогами приватного сектору на вулицях  Таращанська, Селянська, Ставищанська, Шкільна багатотонного вантажного транспорту, через що руйнуються будинки громадян та з’ясування етапу, на якому зараз перебуває розробка документації щодо будівництва об’їзної дороги для вирішення цієї проблеми.

 

Даючи відповіді на ці запитання, міський голова поінформував, що великогабаритні вантажні автомобілі рухаються цими вулицями із порушенням правил дорожнього руху, адже існує заборона їх проїзду.  Міською владою постійно акцентується увага поліції на цю проблему.  Даним правоохоронним органом проводиться систематичний контроль цього питання, крім того, за клопотання міського голови, поліцією до  Білої Церкви залучаються спеціальні ваги, які зважують вагу автомобілів, на предмет перевищення тоннажу. До речі, такого обладнання лише три екземпляри на всю область. Лише за один день було накладено штрафи на 8 таких вантажівок. Щодо будівництва об’їзної дороги, то Геннадій Дикий наголосив, що міською владою, за участю народного депутата України Хвичі Мепарішвілі, було досягнуто домовленості, аби Укравтодором було розроблено техніко-економічне обґрунтування та проектно-кошторисну документацію. Проте, оскільки дана дорога має проходити землями Білоцерківського району й знаходиться в паях, дана адміністрація не дає дозволу на її використання. Шляхом вирішення цієї проблеми міський голова бачить об’єднання територіальних громад, яке згідно із законодавством України має відбутися в 2020 році.

 

Мешканці цих же вулиць звернулися із проханням відмінити проїзд маршрутного таксі №17 на вул. Таращанська, Селянська, Ставищанська, Шкільна, оскільки вони не передбачені для двостороннього руху та мають вузьке дорожнє полотно та не облаштовані тротуарами.

 

Ще одним питанням стало вирішення проблеми, пов’язаної з будівництвом храму Української греко-католицької церкви парафії Різдва Христового. Деякі жителі масиву Піщаний виступають проти спорудження такої культової споруди на території масиву. Роз’яснюючи дане питання, міський голова зазначив,  що дана громада має всі дозвільні документи на оренду земельної ділянки та спорудження храму з 2014 року.  Документи видані і оформлені законно, а закон зворотної сили не має, тому міський голова не має юридичних підстав заборонити дане будівництво.  Для знаходження компромісу ним було проведено зустрічі із парафіянами греко-католицької церкви та досягнуто домовленості, що територія, яку буде використовувати громада знаходитиметься у вільному доступі, матиме загальнодоступні дитячі майданчики,  благоустроєні зони відпочинку  та ін.

 

Одним із важливих питань зустрічі стало облаштування Центру надання первинної медико-санітарної допомоги з амбулаторіями загальної практики сімейної медицини на масиві. Геннадій Дикий зауважив, що міською владою вже визначено земельну ділянку під таку споруду, розробляється ПКД,  а на наступний рік буде закладено кошти на її будівництво та оснащення.

 

Також наголосив, що завданням влади є створити зручну доступність для всіх жителів мікрорайону.

 

Багатодітна  мама звернулася з проханням вирішити питання створення клубу за місцем проживання для організації дозвілля дітей.  Геннадій Дикий повідомив, що приміщення вже знайдено, на наступний рік йтиме робота з облаштування клубу. Крім того, розробляється документація щодо будівництва на масиві дитячого садочка та початкової школи.

 

Болючим питанням для жителів мікрорайону Піщаний та Заріччя є стан мосту на вул. Дружба, відсутність належних пішохідних доріжок на них. Міський голова наголосив, що даний міст дійсно потребує негайного капітального ремонту, ці заходи є в пріоритеті. Уже виготовлено проектно-кошторисну документацію, здійснено експертизу. Роботи розпочнуться за наявності фінансування.

 

Жителі висловлювали вдячність міському голові за роботи з  благоустрою, освітлення вулиць

 

Також піднімалися питання часткового ремонту доріг, освітлення певних ділянок вулиць,  облаштування пішохідного переходу,  зупинок громадського транспорту, налагодження безперебійного функціонування електротранспорту, маршрутних таксі, подальшого благоустрою мікрорайону  тощо.

 

У зустрічі взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради Олександр Русс, Віталій Корнійчук, представники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.


Про здобутки та проблемні питання – з жителями мікрорайону Гайок

 

22 жовтня міський голова Геннадій Дикий звітував про виконану роботу перед жителями мікрорайону Гайок.

 

Заслухавши звіт, присутні звернулися до міського голови з низкою запитань. Зокрема вони стосувалися розчистки прилеглої до будинків зеленої зони; облаштування придорожніх зливових каналізацій; встановлення критих зупинок міського громадського транспорту; облаштування заїзду транспорту до прибудинкових територій; підвищення тарифів на проїзд до Києва тощо.

 

Жителі мікрорайону також поцікавилися можливостями отримання житла багатодітними родинами, висловили збентеження з приводу якості обслуговування та перевезення пільгових категорій населення у міському пасажирському транспорті. У відповідь міський голова наголосив, що кожна одиниця транспортного засобу будь-якого маршруту має номерні знаки, а в салоні розміщено інформацію про водія, його прізвище, ім’я та по батькові. Тож у разі неякісного обслуговування або неналежного ставлення з боку водія пасажири можуть звертатися до відділу транспорту та зв’язку міської ради, і до такого працівника будуть вжиті відповідні заходи.

 

Жителі також поцікавилися питанням облаштування доріжки вздовж дендропарку «Олександрія». Геннадій Дикий наголосив, що роботи з облаштування цієї доріжки будуть завершені до кінця поточного року, а освітлення вздовж неї буде заплановано на наступний рік.

 

Варто відмітити, що протягом 8 місяців поточного року за бюджетні кошти у мікрорайоні Гайок було виконано низку робіт, а зокрема: поточний ремонт прибудинкової території за адресою: вул.Гайок, 89; проведено капітальний ремонт тротуару поряд з БНВО «Звитяга»; виконуються роботи з облаштування пішохідної доріжки на Сквирському шосе від мікрорайону Гайок до площі Перемоги; здійснюється реконструкція теплового вводу із встановленням індивідуального теплового пункту в ДНЗ №13 тощо.

 

Окрім запитань та зауважень, від жителів мікрорайону лунали і слова вдячності на адресу міської влади, керівництва ЖЕКу №1, а також окремим депутатам міської ради – за сприяння у виконанні ремонтів будинку та прибудинкових територій.

 

У зустрічі взяли участь: депутат Білоцерківської міської ради Андрій Король, радник міського голови Микола Антонюк, представники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.


Зустріч у центрі міста

 

23 жовтня зустрітися із міським головою та заслухати його звіт мали змогу жителі центру міста та інші бажаючі жителі міста.

 

Підняті питання стосувалися переважно наявності планів на експлуатацію колишньої БЗШ №10, рахунків за користування холодною водою, роботи ЖЕКів щодо збору листя, засмічених сміттєвих контейнерів, безоплатного перевезення громадським транспортом пільгових категорій населення,  графіку руху транспорту, забезпечення міста гарячою водою, проблеми безпритульних собак у місті, збору коштів у батьків по школах та дитячих садочках, стану пішохідних доріжок та пішохідних переходів у центрі міста, забезпечення зупинок громадського транспорту сидячими місцями (лавками), обрізки та насадження дерев тощо.

 

Міський голова відповів на низку запитань, що стосувалося організації дозвілля для  підлітків та молоді, наголосив, що перед міською владою стоїть завдання зробити гарне і привабливе місто, в якому б молодим людям хотілося б жити, працювати, створювати сім’ї. Вже оголошений ряд конкурсів на реконструкцію центру місту, тому зараз робота вже проводиться.

 

Також Геннадій Дикий прокоментував запитання про благоустрій річки Рось в районі вулиці Князя Володимира. Міський голова зазначив, що вже є готовий проект щодо очищення вищезазначеного об’єкта, і ці роботи вже розпочато.

 

Одне з поставлених запитань жителів стосувалося КЗ КОР «Київський обласний протитуберкульозний диспансер», що знаходиться у центрі міста за адресою: 2-й Рокитнянський провулок, 9-А. Міський голова відповів, що даний лікувальний заклад перебуває у підпорядкуванні обласної  ради, а отже, на жаль, рішення про його перенесення, відповідно, приймає влада області. Міською радою вже проводилися комісії та зустрічі із представниками обласної ради, також на одній із сесій Білоцерківської міської ради депутати одноголосно проголосували за звернення до обласної ради щодо питання перенесення вищезазначеного закладу, проте ця проблема все ще залишається відкритою.

 

У заході взяли участь: депутат міської ради Ігор Гейло, представники структурних підрозділів міської ради, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.


Масив Таращанський: не тільки зауваження, але і вдячність

 

24  жовтня зустріч відбулася на масиві «Таращанський». Геннадій Дикий, звітуючи про  діяльність міської ради та виконкому, зупинився й на заходах, які були проведені конкретно на даному масиві. Зокрема, наразі відбувається будівництво першої черги скверу в центральній частині мікрорайону, який у майбутньому стане прекрасною зоною відпочинку для мешканців. Уже  прокладено алею, в наступному році  продовжаться роботи з облаштування скверу, його  освітлення, встановлення лавок тощо. Встановлено нові дитячі майданчики.

 

Крім того, школа, яка функціонує на масиві, виграла у минулому році проект по Громадському бюджеті. Даний проект у поточному році повністю реалізовано і зараз навчальний заклад має сучасний хімічний кабінет, який дозволяє проводити уроки на найвищому рівні.

 

На масиві, вперше за 25 років, відколи  він побудований, було проведено велику кількість ремонтних робіт прибудинкових територій, доріг. У цьому році також було збудовано на дорозі, що веде до масиву, два острівки безпеки, які значно підвищили безпеку пішоходів.

 

Мешканців масиву традиційно цікавили питання щодо подальшого благоустрою прилеглих територій багатоповерхівок, спорудження нових та ремонт існуючих дитячих майданчиків. Було піднято й питання можливого будівництва спортивного ядра для занять різними видами спорту, оскільки на масиві немає такого повноцінного спортивного комплексу. Звернули увагу жителі й на необхідність поновлення у певних частинах  мікрорайону освітлення, проведення ремонту міжпанельних швів у будинках.

 

Представники ЗОШ №22 підняли питання щодо можливості  заміни вікон у школі за рахунок бюджетних коштів, формування класів закладу, виплат професійних надбавок до заробітних плат вчителям та ін.

 

Щодо питання доцільності  проведення ремонтних робіт водопровідних мереж за рахунок бюджетних коштів, оскільки КП БМР «Білоцерківводоканал» перебуває у концесії у ТОВ «Білоцерківвода», то міський голова зауважив, що строк експлуатації  мереж є вичерпаним і дійсно періодично відбуваються пориви. Нещодавно  відбувся великий порив на водогоні, який здійснює постачання на масив «Таращанський».  Ліквідування цього пориву та заміна труб дійсно здійснювалася на рахунок коштів міського бюджету, через те, що всі об’єкти Білоцерківводоканалу  залишаються у комунальній власності.  ТОВ «Білоцерківвода» лише здійснює управління підприємством та, відповідно до концесійного договору та інвестиційної угоди,  проводить планові реконструкції мереж, заміну обладнання тощо.  При вищезазначеному пориві міською владою було прийнято рішення про недопущення створення аварійної ситуації з водопостачанням на масив, тому  виділено кошти на оперативне усунення аварійної ситуації.

 

Традиційно одним із важливих питань зустрічі стало створення на масиві  Центру надання первинної медико-санітарної допомоги з амбулаторіями загальної практики сімейної медицини. Геннадій Дикий зауважив, що міською владою вже визначено земельну ділянку під таку споруду. Вона обов’язково має буди зручною та доступною для всіх жителів мікрорайону. Наразі  виготовляється необхідна документація, проект землеустрою.

 

На запитання, чи буде проводитися встановлення індивідуальних лічильників обліку витрат газу у квартирах, міський голова відповів, що згідно із законодавством,  цим займається приватна структура ПАТ «Київоблагаз», і міська влада, на жаль, на має впливу на вирішення цих питань.

 

Цікавило жителів і питання меж міста,   вирішення проблем щодо нововстановлених та раніше функціонуючих МАФів, де здійснюється реалізація алкогольних напоїв. Міський голова дав доручення відповідним службам з’ясувати, чи мають певні з них дозвільні документи, а за  низку таких закладів зазначив, що дозволи на їх діяльність незаконно були надані Білоцерківською райдержадміністрацією, і зараз відбуваються судові процеси з метою встановлення справедливості.

 

Варто зауважити, що багато жителів масиву «Таращанський»  дякували Геннадію Дикому за роботи, які проводить міська влада щодо оновлення Білої Церкви, наголосили, що місто дійсно змінюється на краще та висловили йому слова підтримки.

 

У заході взяли участь: депутати міської ради: Володимир Вовкотруб, Сергій Беркут, Юрій Кошляк, представники структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.


Звіт міського голови – на розгляд депутатів міської ради

 

Варто зауважити, що проект рішення «Про звіт міського голови про роботу Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету за 8 місяців 2018 року» був розглянутий на пленарному засіданні п’ятдесят дев’ятої сесії Білоцерківської міської ради сьомого скликання, яке відбулося 25 жовтня 2018 року та підтриманий більшістю голосів депутатів.

 

«Жителі міста доносили до мене та депутатів, а також представників структурних підрозділів міської ради та служб, свої проблеми, запитання, побажання, – зазначив під час сесії міський голова Геннадій Дикий. – Хотів би зауважити, що близько 95% звернень стосувалися облаштування прибудинкових територій, асфальтування доріг, ремонту будинків, вуличного освітлення, малих вулиць та провулків. Усі звернення зафіксовані, з певних питань вже надано доручення щодо вирішення питань, а щодо деяких громадянам буде надано відповіді».

Звіт міського голови про виконану роботу: 10 зустрічей, понад 200 запитань, більше 20 годин живого спілкування


Опубліковано: 26 жовтня 2018 року
Поділитися