Зустріч весни зі спортивним настроєм

Незабутнє святкове дійство відбулося 01 березня у м. Біла Церква на території міського Парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка. Жителі та гості міста відзначали свято Масниці – проводжали зиму та зустрічали весну.

В рамках свята, з метою популяризації здорового способу життя і залучення різновікових груп людей до систематичних занять спортом та рухової активності в місцях масового відпочинку під час проведення народних дійств та обрядів, було проведено спортивну програму.  Її організатором виступили управління з питань молоді та спорту міської ради та КЗ БМР «Білоцерківський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

 

Відкрилася спортивна програма виступом Олександра Білоконя – чемпіона світу та Європи з пауерліфтінгу 2016, 2017, 2018 років, бронзового призера Кубку України та Чемпіонату України з Богатирського багатоборства 2018, 2019 років. Атлет входить у десятку найкращих в Україні професійних спортсменів у ваговій категорії 95 кілограмів та в книгу «Національний Реєстр Рекордів України». Володар офіційно зареєстрованого рекорду України  зрушив з місця і протягнув три багатотонні вантажівки, вага яких у цілому склала близько 17 тон. На святі Олександр продемонстрував три вправи, які зазвичай входять до програми змагань з богатирського багатоборства. Стронгмен під гучні підбадьорювання  глядачів,  граючись піднімав снаряди: «богатирську колоду», яка важила 120 кілограмів,  «багатирську гантель» вагою 80 кілограмів та 110-кілограмову кегу.

Програма змагань була насичена розважальними конкурсами для дітей, веселими розвагами для дорослих, змаганнями з перетягування канату для студентської молоді. Усі учасники заходу, «і старі, й малі, та у розквіті літ» отримали неймовірні відчуття, чудові емоції і враження. А глядачі отримали задоволення від видовищних змагань. 

Всі учасники конкурсів та змагань отримали солодкі призи від організаторів заходу та мецената  - Торгової марки «Маршалок».

Зокрема, у  змаганнях з перетягування канату взяла участь студентська молодь з вищих навчальних закладів міста. У фіналі зустрілись студенти закладів: Білоцерківський національний аграрний університет (ректор - Анатолій Даниленко), Білоцерківський коледж сервісу та дизайну (директор - Алла Степура), Державний вищий навчальний заклад «Білоцерківський механіко-енергетичний технікум» (директор - Микола Білан), Комунальний вищий навчальний заклад Київської обласної ради «Білоцерківський медичний коледж», (Ддиректор - Володимир Фуголь).

За результатами наполегливої командної боротьби визначились переможці та призери змагань. Серед хлопців:

-         I місце виграв Державний вищий навчальний заклад «Білоцерківський    механіко-енергетичний технікум»;

-         II місце виборов Комунальний вищий навчальний заклад Київської обласної ради «Білоцерківський медичний коледж»;

-         III місце посів Білоцерківський коледж сервісу та дизайну.

Серед дівчат:

-         I місце  здобув Комунальний вищий навчальний заклад Київської обласної ради «Білоцерківський медичний коледж;

-         II місце виборов Білоцерківський коледж сервісу та дизайну.

Нагородження переможців та призерів змагань провели начальник управління з питань молоді та спорту міської ради  Інна Паливода  та підприємець Владислав Маршалок.

Команди були нагороджені кубками та дипломами, а також отримали солодощі.

Вітаємо нашу молодь міста зі святом і добрим стартом у новому сезоні активного дозвілля і зичимо їм нових звитяг та досягнень.   

На завершення відмітимо, що роль масового спорту за участю дітей шкільного віку та студентській молодді є вкрай важливою в системі фізичного виховання населення. Популяризація спорту є пріоритетним завданням «Білоцерківського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Організація активного дозвілля ведеться в місті  на досить високому рівні, про що свідчать результати змагань та позитивні відгуки учасників заходу.

За інформацією КЗ БМР «Білоцерківський міський
центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»

Зустріч весни зі спортивним настроєм


Опубліковано: 04 березня 2020 року
Поділитися