«Юні дослідники» захистили свої роботи на міському етапі Всеукраїнського конкурсу

03 березня у Білій Церкві відбувся захист робіт та нагородження переможців міського етапу Всеукраїнського конкурсу експериментально-дослідницьких робіт з природознавства та біології «Юний дослідник», який проводить Центр еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради (керівник Катерина Гармаш).

Конкурс проводиться з метою залучення дітей до дослідницької роботи з природознавства та біології, формування у вихованців первинних екологічних знань, залучення їх до активної пізнавальної, суспільно-корисної роботи, розвитку та удосконалення вмінь ведення фенологічних спостережень, створення умов для творчої самореалізації учнів.

До Центру еколого-натуралістичної творчості Білоцерківської міської ради було направлено 19  дослідницьких робіт із 12-ти освітніх та позашкільних  закладів міста, зокрема БЗШ №  3, 4, 5, 21, 11, 21, 22; БСШ № 1, 12;  БЗОШ № 7, гімназії № 2, ліцею «Білоцерківський колегіум» та ЦЕНТ БМР.

До участі у конкурсі запрошувалися учні закладів загальної середньої та позашкільної освіти віком від 9 до 11 років. Проводився конкурс у два тури: І тур – заочний (відбірковий)  і ІІ тур – очний (захист експериментально-дослідницьких робіт). 

До присутніх із привітальним словом звернулася заступник міського голови Катерина Литвиненко: «Я дуже рада бачити серед учасників багато молодих зацікавлених облич, які небайдуже ставляться до вирішення екологічних проблем міста. Сподіваюся, що багато з вас продовжать роботу у цьому руслі та стануть відомими дослідниками. Бажаю вам усім успіху у подальших починаннях!»

Також до учасників конкурсу звернувся начальник управління освіти та науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, який зазначив, що усі присутні вже переможці. Адже серед тисяч школярів Білої Церкви саме вони виявили своє зацікавлення у проведенні досліджень з природознавства та біології.

Юні натуралісти захищали свої роботи у  5-ти номінаціях:  «Я і природа», «Рослини навколо нас»,  «Тваринний світ», «Охорона здоров'я», «Народознавство, краєзнавство».

Діти на високому рівні захищали свої роботи та відповідали на запитання інших учасників конкурсу.  Журі (у складі Наталії  Присяжнюк, Олени Гайдаєнко,  Юлії Струтинської) досить уважно попрацювало над дослідницькими роботами та  визначили переможців у даному конкурсі. Тож перші місця посіли: Анна Волощук (БСШ № 1), Максим Березюк (БЗШ № 3), Софія Надтока (БЗШ № 5), Олександр Бондаренко (Гімназія № 2) та Тетяна Письменник (БЗШ № 5). Друге місце зайняли – Маргарита Голошубова (БЗШ № 7, ЦЕНТ БМР), Олена Гриневич (БЗШ № 22), Андрій Кожух (БЗШ № 5), Аліса Сич (Білоцерківський колегіум), Розалія Кравченко (БЗШ № 3, ЦЕНТ БМР), Дарина Білоцерківська (БЗШ № 4, ЦЕНТ БМР), а третє дісталося Денису Майбороді (БЗШ № 3), Наталії Густирі та Софії Лободі (БЗШ № 21), Анастасії Бочковій (БСШ № 12). Тож вітаємо переможців!

У заході взяли участь: начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи управління освіти та науки Білоцерківської міської ради Лариса Щербань, члени журі, викладачі та рідні учасників.

 

«Юні дослідники» захистили свої роботи на міському етапі Всеукраїнського конкурсу


Опубліковано: 04 березня 2020 року
Поділитися