Зустріч міського голови з керівниками комунальних підприємств, установ, організацій міста, молоддю, та представниками громадськості

30 січня в м.Біла Церква відбулася зустріч міського голови В.Савчука з керівниками комунальних підприємств, установ, організацій міста різних форм власності, молоддю, та представниками громадськості  щодо забезпечення життєдіяльності м.Біла Церква.

В ході зустрічі міський голова В.Савчук наголосив, що реалізація реформ Президента України В.Ф.Януковича в різних сферах життєдіяльності суспільства стала поштовхом до розбудови Київської області та Білої Церкви зокрема. Акцентував увагу присутніх, що діяльність міської влади спрямована на підвищення державних соціальних стандартів та гарантій, встановлених законами України. Відмітив, що завдяки співпраці влади та громадськості міста забезпечується реалізація завдань та доручень Президента України В.Ф.Януковича, виконання програми економічних реформ України на 2010-2014рр.

Міський голова зупинився на питані суспільно-політичної ситуації, яка склалася останнім часом в країні. Зазначив, що в умовах політичної кризи міська влада забезпечує життєдіяльність Білої Церкви, створює  належні умови для функціонування таких сфер як промисловість, освіта, медицина, житлово-комунальне господарство та ін..

Міський голова В.Савчук поінформував про звернення, які були прийняті міською радою до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України у зв’язку із подіями в Києві  та  відмітив, що, незважаючи на різноманітні політичні погляди, білоцерківці  обрали орган місцевого самоврядування – міську раду, яка затвердила членів виконавчого комітету. Під час виборів жителі Білої Церкви також обрали діючого міського голову, який разом із депутатським корпусом та виконавчим комітетом міської ради  на сьогодні, виконуючи свої функції, забезпечує життєдіяльність міста. Закликав білоцерківців до необхідності об’єднання зусиль заради захисту демократії, прав і свобод, зберігаючи спокій і розважливість, адже лише за таких умов можливий подальший розвиток держави та, в тому числі,  м.Біла Церква.

Під час заходу міський голова зазначив, що Президент України наголошує, що єдиний можливий шлях припинення протистояння - це шлях примирення і порозуміння. Дії всіх сторін мають відбуватися виключно в рамках законів і Конституції України, тому ми маємо проявляти виваженість та мудрість у прийнятті подальших рішень.

В ході заходу присутні також були ознайомлені із підсумками соціально-економічного та культурного розвитку міста в 2013році та пріоритетами подальшого розвитку основних сфер життєдіяльності Білої Церкви в 2014році.

Зокрема, міський голова наголосив, що в 2014році передбачено 68 млн.грн. в міському бюджеті розвитку, які будуть спрямовані на придбання житла та будівництво

 житлового будинку для працівників бюджетних установ,  спорудження їдальні та спортивного залу загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №18, завершення будівництва дошкільного навчального закладу на масиві «Таращанський» та ін. Крім того, кошти виділятимуться для проведення заходів по енергозбереженню, ремонту житлового фонду, ліфтів, рухомого складу комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Тролейбусне управління», благоустрою прибудинкових територій, розробки проектно-кошторисної документації на будівництво двох пішохідних мостів через р.Рось та ін.

Міський голова також зупинився на питаннях прибирання снігу на вулицях Білої Церкви під час значних снігопадів, на функціонуванні 10 пунктів обігріву для безпритульних під час низького температурного режиму повітря, акцентував увагу на необхідності запобігання виникненню надзвичайних ситуацій з отруєння чадним газом тощо.

На зустрічі міський голова підкреслив, що поряд із здобутками є ще й ряд проблем, над вирішенням яких й надалі працюватиме міська влада, серед них – залучення інвестицій, створення нових робочих місць, впровадження енергозберігаючих технологій та ін.. Наголосив, що за будь-яких умов її головним завданням є підвищення добробуту кожного білоцерківця.

В ході зустрічі міський голова В.Савчук також поінформував про організацію та відзначення в Білій Церкві 25-ї річниці виводу радянських військ з Республіки Афганістан та 200-річчя від дня народження Т.Шевченка

В заході взяли участь заступники міського голови, представники міських ЗМІ.



Опубліковано: 31 січня 2014 року
Поділитися