Засідання «круглого столу» щодо суспільно-політичної ситуації в м.Біла Церква

30 січня в м.Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» щодо суспільно-політичної ситуації в місті, яке провів міський голова В.Савчук.

Міський голова охарактеризував суспільно-політичну ситуацію в м.Біла Церква. Поінформував про дії міської влади в умовах складної суспільно-політичної ситуації. Наголосив, що міська влада проводить всі необхідні заходи для забезпечення життєдіяльності Білої Церкви. Зазначив, що сьогодні потрібно об’єднати зусилля заради захисту демократії, прав і свобод громадян, зберігаючи спокій та стабільність. Акцентував увагу, що Президент України В.Янукович наголошує, що єдиний можливий шлях припинення протистояння - це шлях примирення і порозуміння.

Міський голова В.Савчук закликав всіх до конструктивного діалогу, висловив переконання, що досягти компромісу можна лише шляхом співпраці.

Виступаючі та присутні зійшлися на думці, що єдино можливим виходом з кризи можуть бути лише мирні способи врегулювання конфлікту. Засудили силові дії та прояви насильства щодо розв’язання конфлікту, захоплення та блокування роботи державних установ, висловили переконання, що досягти компромісу можна лише шляхом діалогу, дотримання законності і правопорядку.

Присутні на засіданні зупинилися на питаннях законодавства України щодо врегулювання проведення мирних зібрань та ін. Акцентували увагу на необхідності об’єктивного висвітлення подій суспільно-політичного характеру центральними засобами масової інформації. Наголосили на важливості проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед молоді щодо суспільно-політичної ситуації в країні.

Учасники «круглого столу» висловили підтримку діючій міській владі.

В ході зустрічі присутні висловили свої сподівання на мирне вирішення ситуації. Наголосили, що шукати вихід потрібно спільно, роблячи виважені та конкретні кроки.

В обговоренні взяли участь депутати Київської обласної ради І.Шилов, А.Даниленко, С.Поліщук, прокурор м.Біла Церква Г.Мельник, депутат міської ради, голова фракції Партії регіонів К.Бугайчук, голова Білоцерківської міської громадської організації «Асоціація депутатів Білоцерківської міської ради» В.Гламазда, керуючий Білоцерківською єпархією Української православної церкви М.Кобулей, голова громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради В.Цвіров та ін.

За підсумками засідання учасники «круглого столу» прийняли резолюцію щодо об’єднання зусиль всіх представників  політичних сил, громадськості по стабілізації суспільно-політичної ситуації в країні.

В заході взяли участь секретар міської ради О.Олійник, начальник Білоцерківського міського відділу (з обслуговування м.Біла Церква та Білоцерківського району) Головного управління МВС України в Київській області О.Грибенников, депутати міської ради Ю.Петрик, В.Борзак, представники молоді, громадськості міста.



Опубліковано: 31 січня 2014 року
Поділитися