ЗСУ на допомогу дітям

29 червня відбулося відкриття благодійної виставки живопису військовослужбовця Андрія Клепаровського під назвою «ЗСУ на допомогу дітям».

Андрій - родом із Львівщини. За професією - реставратор. Однак вже майже 20 років живе на Київщині. В перший день повномасштабного вторгнення, Андрій не вагаючись вирушив до територіального центру комплектування. Там він вступив до лав територіальної оборони та замість пензля взяв до рук зброю аби захищати Україну від російських загарбників.

Найбільше Андрій любить створювати портрети, які здебільшого дарує своїм друзям та знайомим. Проте, окрім портретів у нього є безліч полотен на яких яскраво та неординарно зображена мальовнича українська природа, козацька доба, військова техніка, присутні також зворушливі картини з дітлахами на фоні природи та кумедні зображення тварин.

Захисник не вперше організовує благодійні виставки своїх робіт, а кошти від їх продажу скеровує на благодійність. Зокрема, полотна художника вже експонувалися у Львові та Обухові.

Художник - захисник впевнений в нашій перемозі, адже так неодмінно має бути! Він дуже пишається відважністю побратимів з якими стоїть пліч-о-пліч та щиросердно вдячний кожному, хто допомагає наближати перемогу України.

Кожна робота Андрія – не просто витвір мистецтва, а своєрідне зізнання у любові до України, до її природи, до її людей. Своїми картинами художник допомагає і глядачеві побачити гарне навколо, у кожній деталі, у всіх проявах життя.

Окрім спілкування з автором картин, під час урочистого відкриття виставки відвідувачі мали змогу насолодитися піснями у виконанні артистки-вокалістки Київського обласного академічного театру імені Саксаганського Анжеліки Тимченко та ансамблю «Терниця». Вірші Ліни Костенко та Василя Стуса для відвідувачів виставки майстерно декламувала військовослужбовиця Діана Воронцова. Особливістю виставки є те, що кожен охочий може придбати картину.

Андрій наголошує, що усі кошти, отримані від продажу картин спрямовуються на допомогу дітям, зокрема – однорічному Маркові Тиндику із селі Путрівка, що на Васильківщині, який наразі бореться з важкою хворобою.

Помилуватися дивовижними пейзажами, портретами та долучитися до благої справи придбавши один або декілька творів художника можна до 29 липня у виставковому залі бібліотеки №5 (просп. Нежалежності , 55) з понеділка по п’ятницю (з 9.00 до 17.00).

 

ЗСУ на допомогу дітям


Опубліковано: 29 червня 2023 року
Поділитися