У ДЮСШ «Зміна» - ювілей!

Дитячо-юнацька спортивна школа «Зміна» сьогодні, 30 червня, відзначає свято останнього дзвоника та своє 25-річчя. З цієї нагоди у спорткомплексі закладу відбувся захід.

На ювілей завітали вихованці, тренери, меценати колишні випускники, батьки вихованців та всі ті, кому не байдуже здорове виховання майбутніх поколінь.

Хвилиною мовчання присутні вшанували воїнів, які віддали свої життя захищаючи рідну землю від ворога. Одним з таких героїв є вихованець ДЮСШ «Зміна» Олександр Колонюк, який не дивлячись на свій юний вік пішов боронити нашу Батьківщину та віддав найдорожче – своє життя.

З словами вдячності до учасників та гостей заходу звернувся міський голова Геннадій Дикий.

«Спорт – це передусім важка праця! Кожен переможний результат досягається титанічними зусиллями, волею та наполегливістю. Дякую вам за те, що попри все це, йдете до нових перемог, прославляєте Україну та громаду», - наголосив Геннадій Дикий.

Юним спортсменам були вручені спортивний інвентар та інші цінні подарунки від міського голови, міської ради та меценатів.

Також, за вагомий внесок у популяризацію фізичної культури та спорту, міський голова вручив подяки ряду тренерів та меценатів.

У заході також взяли участь директор хокейного клубу «Білий Барс» Костянтин Буценко, голова Білоцерківської міської федерації футболу Геннадій Мільцарик, голова комітету аматорського футболу Юрій Іонін, підприємець та співзасновника спортивного клубу «Smidyuk Academy» Андрій Бойко.

Наразі у ДЮСШ «ЗМІНА» працюють 4 відділення:  спочатку  були відкриті відділення футболу та веслування на байдарках та каное, а з 2014-го року працюють ще 2 відділення – фігурного катання та хокею.  Заняття в спортивних секціях проводять досвідчені тренери. Загалом в ДЮСШ «Зміна» займається 538 вихованців.

Одним із масових за чисельністю відділень ДЮСШ є відділення футболу  - до 400 учнів щорічно. Перших успіхів в змаганнях, вихованці відділення досягли в 2003 р., коли команда юнаків 1989 р.н. посіла 2 місце в чемпіонаті  Київської обл. з, а команда юнаків 1987 р.н.  стала володарями бронзових нагород.

З того часу збірні команди ДЮСШ «Зміна» різних вікових категорій, були на провідних ролях дитячо-юнацького футболу Київщини.

Вони є неодноразовими переможцями та призерами обласних змагань з футболу та футзалу. Починаючи з 2001 р. учні відділення гідно представляли наше місто в чемпіонаті України,  з 2005 року –вони учасники  міжнародних турнірів в Угорщині, Польщі, Словаччині та Нідерландах. 

Вихованці відділення мають досвід виступів у складі місцевих футбольних командах «Рось» та «Арсенал», представляючи наше місто у другій та першій лізі першості України.

Сьогодні випускники школи грають у складі футбольних клубів України прем’єр ліги та першої ліги.

ВІдділення хокею в ДЮСШ працює з 2014 року. Підготовлено когорту  хокеїстів, які в своєму активі мають  нагороди Чемпіонатів України.

Команда 2003 р.н. - Чемпіони України та Бронзові чемпіони України.

Команда 2005 р.н. - 4-ьох  разові чемпіони України.

Команда 2007 р.н. - Срібні та Бронзові Чемпіони України.

10 вихованців відділення хокею  члени молодіжної та юніорської збірних України.

До складу  національної збірної України U18 ввійшли: Трущенко Богдан, Артем Іщенко, Пуздрановський Андрій.

Руслан Бойко Є Гравцем ХК «Дніпро» Української хокейної ліги.

Понад 70-ти дітей навчають азам майстерності у відділенні фігурного катання. Вихованці відділення є переможцями та призерами всеукраїнських та міжнародних змагань, двоє з них входять до складу збірної команди України.

ДЮСШ «Зміна» має тісну співпрацю з комунальним закладом «Льодовий стадіон», де тренуються юні фігуристи.

Також, завдяки співпраці тренерів відділення з Всеукраїнською федерацію фігурного катання в місті  на високому організаційному  рівні проводяться  відкриті чемпіонати громади, етапи Всеукраїнських змагань.  Серед числа кращих спортсменів - майстри спорту Гліб Смотров та Марія Андрійчук.

З початком війни, відділення веслування зазнало важких часів - в зв’язку з забороною виходу на воду вихованці втратили можливість відточувати свою майстерність. Але цього місяця тренування на воді вдалося відновити і відділення стрімко починає розвиватися. 

Безумовною перевагою школи є наявність сучасного спортивного комплексу. Завдяки цьому заклад має змогу проводити змагання, турніри, чемпіонати різного рівня.

Колектив школи працює на одну мету – залучення дітей до  активних занять фізичною культурою та спортом, розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту, створює необхідні умови для фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, набуття навичок здорового способу життя та підготовки спортивного резерву для збірних команд України.

Вихованці ДЮСШ беруть участь не лише в місцевих турнірах, а й чемпіонатах України та міжнародних змаганнях. Займають призові місця та стають переможцями в них.

Без перебільшень, заклад має як багате минуле, так й великі перспективи розвитку у майбутньому. Тож, бажаємо тренерам закладу та їх вихованцям наполегливості, наснаги, удачі та підкорення нових спортивних висот а Україні – перемоги!

 

У ДЮСШ «Зміна» - ювілей!


Опубліковано: 30 червня 2023 року
Поділитися