Зовнішня реклама в місті буде впорядкована

23 березня  на засіданні сесії міської ради, з метою упорядкування розміщення зовнішньої реклами в місті Біла Церква, збереження архітектурно-просторової цілісності зон загального користування земель комунальної власності міста, було затверджено Концепцію розміщення зовнішньої реклами в м. Біла Церква. 

Концепція розроблена з урахуванням практичного досвіду роботи з учасниками ринку реклами та спрямовані на формування рекламно-інформаційного простору в місті Біла Церква, в якому рекламні засоби як складова частина системи візуальних комунікацій та навколишнє середовище об'єднані в єдиний гармонійний ансамбль.

Документ передбачає, що на територіях, будинках і спорудах рекламні засоби розміщуються за згодою їх власників або уповноважених ними органів (осіб) з урахуванням архітектурних, функціонально-планувальних, історико-культурних чинників, типології елементів місцевого середовища та з додержанням правил благоустрою територій населених пунктів.

Розміщення рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення заборонено.

У разі затвердження Комплексної схеми розміщення зовнішньої  реклами на території міста Біла Церква, рекламні засоби  мають розміщуватися відповідно до визначеної схеми. 

Рекламний засіб  має маркуватися на каркасі або окремій табличці, розміщеній на каркасі та містити найменування розповсюджувача зовнішньої реклами, телефон, номер дозволу та термін його дії. 

Концепція  визначає  обов’язки власників (законних користувачів) рекламних засобів при їх встановленні та експлуатації, містить умови зонування розміщення рекламних засобів, їх класифікатор, вимоги щодо Комплексної схеми схема розміщення зовнішньої реклами на території міста Біла Церква  та ін. 

Інші питання, які розглянули депутати  під час сесійного засідання: 

-прийняли рішення про деякі питання щодо орендної плати, яким  надали дозвіл управлінню комунальної власності  та концесії міської ради не нараховувати орендну плату КП КОР «Південне бюро технічної інвентаризації» на вартість капітального ремонту (заміну вікон);

-затвердили розподіл коштів цільового фонду Білоцерківської міської ради на утримання об’єктів благоустрою міста на 2017 рік в сумі 2,4 млн. грн. ( придбання посадкового матеріалу, виготовлення технічної документації житлових будинків та прибудинкових територій постійного зберігання, поточний ремонт доріг);

-внесли зміни до Статуту комунального підприємства Білоцерківської міської ради житлово-експлуатаційної контори № 1 шляхом затвердження його у новій редакції;

-внесення змін в додаток до рішення Білоцерківської міської ради № 1239-60-VІ від 19 червня 2014 року «Про затвердження  Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів в місті Біла Церква» шляхом викладення його в новій редакції;

-розглянули ряд майнових  та інших питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

 


Опубліковано: 24 березня 2017 року
Поділитися