Реформування та розвиток житлово-комунального господарства відбуватиметься згідно нової Програми

    Житлово-комунальне господарство– це одна з найважливіших галузей, яка забезпечує населення, підприємства та організації необхідними житлово-комунальними послугами, суттєво впливає на розвиток соціально-економічних відносин у місті. 

 

    Слід зазначити, що за своїм змістом і структурою ЖКГ – складний та багатогранний об’єкт управління, який обумовлює специфічні особливості побудови організаційної системи управління і державного регулювання для забезпечення надійності функціонування підприємств галузі, підвищення ефективності роботи комплексу.

 

    На даний час, відповідно до аналізу стану галузі є ряд проблем,подолання яких є неможливим без впровадження заходів з її глибокого структурного реформування та досвіду розвинених держав. Разом с тим, світова тенденція та сучасні вітчизняні умови постійного і незворотного зростання вартості енергоносіїв вимагає також прискорення вирішення проблем енергозбереження і, відповідно, глибокого дослідження питань фінансування заходів із впровадження ресурсо- та енергозберігаючих технологій.

 

    Враховуючи важливість нормального функціонування ЖКГ, його вплив на соціальну сферу, галузь потребує реформування, що має передбачати насамперед формування її нової структурної побудови, яка б поєднувала найкращі надбання зарубіжних моделей управління житлово-комунальною сферою.

 

    Отож, метою Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Біла Церква на 2017-2021 рр. є реалізація державної політики реформування ЖКГ, здійснення заходів щодо підвищення ефективності та надійності його функціонування, забезпечення сталого  розвитку для задоволення потреб населення і господарського комплексу в  ЖКП  відповідно до встановлених  нормативів і національних стандартів, а саме:

 

- створення розвинутого   конкурентного  середовища  на  ринку  обслуговування житла;

- забезпечення ефективної роботи, беззбиткового функціонування та розвитку підприємств житлово-комунального господарства ;

- оновлення основних фондів комунальної власності ;

- проведення заходів  по реконструкції, капітальному ремонту та заміні ліфтового господарства, які відпрацювали свій технічний ресурс (25 і більше років) для створення умов для безпечної експлуатації ліфтів у житловому фонді всіх форм власності міста Біла Церква;

- зниження техногенного впливу на навколишнє природне середовище;

- раціональне використання ресурсів, насамперед енергоносіїв;

- утримання у належному стані доріг, вулиць, залізничних переїздів;

- забезпечення безпеки дорожнього руху;

-дотримання екологічних вимог експлуатації транспортних засобів;

- підвищення ефективності та надійності функціонування  зовнішнього  освітлення;  

- забезпечення утримання об’єктів благоустрою -  площ, вулиць, парків, скверів на належному  рівні;

-реконструкція існуючих об’єктів озеленення та об’єктів зеленого будівництва;

- розширення мережі та оновлення рухомого складу міського електротранспорту;

- оновлення спеціалізованого автотранспорту;

- удосконалення системи поводження з ТПВ

- реконструкція полігону по складуванню твердих побутових відходів відповідно до сучасних вимог щодо захисту довкілля та охорони навколишнього природного середовища, впровадження технологій щодо зменшення обсягів утворення відходів на полігонах; будівництво сміттєпереробного заводу;

- забезпечення належної санітарної очистки міста;

- забезпечення населення міста питною водою нормативної якості, раціональне використання водних ресурсів за рахунок заміни аварійних ділянок водогонів та впровадження енергозберігаючих технологій на насосних станціях;

- охорона навколишнього природного середовища від забруднення;

- скорочення невиробничих втрат та покращання основних виробничих показників підприємств житлово-комунальної сфери;

- підвищення надійності роботи теплоджерел і теплових мереж та надання якісних послуг теплопостачання;

- зниження споживання енергоносіїв на виробництво теплової енергії (природного газу, електроенергії);

- підвищення технічного рівня експлуатації існуючого обладнання.

- залучення  громадськості до процесів формування житлової політики та реформування житлово-комунального господарства.  

 

 

Програма містить шляхи та напрями реформування і розвитку ЖКГ, заходи, які сприятимуть її реалізації, визначає можливі шляхи фінансування тощо.


Опубліковано: 23 березня 2017 року
Поділитися