Золотий фонд Білої Церкви поповнився новими іменами

06 вересня у Білій Церкві відбулася зустріч міського голови Геннадія Дикого із членами Золотого фонду міста. Такий захід проводиться традиційно напередодні Дня міста, 986-ту річницю від дня заснування якого відзначатиме цьогоріч Біла Церква.

 

Варто зазначити, що Золотий фонд Білої Церкви із числа найвідоміших жителів міста було створено 20 років тому, розпорядженням міського голови від 14 вересня 1998 року.

 

Занесення до списку членів Золотого фонду є вищою формою відзначення громадян за значні заслуги перед містом Біла Церква у розвитку науки, культури, освіти, охорони здоров’я, спорту, промисловості, будівництва, зв’язку, торговельного обслуговування, забезпечення законності та порядку тощо.

 

На сьогодні Золотий фонд налічує 278 осіб, і щороку він поповнюється – людьми, які своєю працею роблять значний внесок у соціально-економічний та культурно-освітній розвиток Білої Церкви.

 

Тож вітаючи присутніх, Геннадій Дикий висловив вдячність членам Золотого фонду за той внесок, який вони зробили для міста у різних галузях його життєдіяльності.

 

«Щиро вдячний вам за ту майстерність, уміння, талант, які ви вклали в це місто. Саме завдяки вам Біла Церква значними темпами розбудовувалася та розвивалася протягом минулих десятиліть. Бажаю, аби нинішні та прийдешні покоління тільки примножували ваші здобутки, щоб ви пишалися цим і бачили, як наше місто розквітає кожного дня. Бажаю вам міцного здоров’я і всього найкращого, щоб до вас дослухалися, адже саме ви ті люди, які найбільше зробили для свого міста, і за вами – величезний досвід» - зазначив міський голова.


Геннадій Дикий провів церемонію посвяти та вручення свідоцтв Золотого фонду. У цьому році його поповнили:

- Бурденюк-Тарасевич Лариса Антонівна, головний науковий співробітник лабораторії зернових культур Білоцерківської дослідно-селекційної станції Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної академії аграрних наук України, доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри генетики, селекції і насінництва Білоцерківського національного аграрного університету;

 

- Томащук Лариса Володимирівна – завідуюча народним відділом комунального закладу Білоцерківської міської ради «Білоцерківська школа мистецтв №5», художній керівник народної капели бандуристок «Україночка», стипендіат обласної державної адміністрації, Заслужений працівник культури України.

 

Під час заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять членів Золотого фонду, які цього року, на жаль, пішли з життя. Це Бевз Анатолій Максимович, Саліман Ізяслав Юрійович, Васильківський Станіслав Петрович, Левченко Володимир Іванович, Молоцький Михайло Якович.

 

Вшанували також пам’ять білоцерківців, які віддали життя за мирне небо над рідною землею, і їхні імена записані в історію нашого міста.


Згідно з рішенням сесії Білоцерківської міської ради №2561 від 30 серпня 2018 року, за значні заслуги перед територіальною громадою міста Біла Церква, особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, присвоєно звання «Почесний громадянин міста Біла Церква» посмертно:

- Войтенку Івану В’ячеславовичу – командиру інженерно-саперного взводу 3 механізованого батальйону 72 Окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, який загинув при виконанні бойового завдання;

- Єсюку Руслану Вікторовичу, який брав участь у бойових діях на сході України на території Донецької та Луганської областей. Трагічно загинув у м.Біла Церква;

- Макарову Владиславу Романовичу, який проходив службу в 72 Окремій  механізованій бригади імені Чорних Запорожців. Помер в районі міста Авдіївка Донецької області;

- Павлюку Ярославу Володимировичу, який проходив службу в 72 Окремій  механізованій бригаді імені Чорних Запорожців, загинув у районі міста Авдіївка Донецької області;

- Сарнавському Євгенію Вікторовичу, який загинув внаслідок важкого поранення, яке отримав під час виконання бойового завдання із розмінування місцевості в районі Авдіївки;

- Сломчинському Максиму Олеговичу, який загинув у районі міста Авдіївка Донецької області.


Відповідно до рішення сесії Білоцерківської міської ради №1530 від 20 серпня 2015 року та рішення сесії Білоцерківської міської ради №225 від 08 вересня 2016 року, за визначні заслуги перед територіальною громадою міста Біла Церква, особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України звання «Почесний громадянин міста Біла Церква» присвоєно тим, хто віддав своє життя, виборюючи мир та незалежність Батьківщини:

- Багнюку Олександру Олександровичу;

- Воробйову Владиславу Валентиновичу;

- Григору Руслану Петровичу;

- Каплуненку Ігорю Валентиновичу;

- Коломійцю Віталію Валентиновичу;

- Нехай Олександру Володимировичу;

- Павлуші Сергію Валерійовичу;

- Романчуку Анатолію Михайловичу;

- Стрільчуку Олександру Анатолійовичу;

- Шайдюку Віталію Вікторовичу;

- Яцуну Олександру Васильовичу;

- Гончаренку Василю Володимировичу;

- Ольшевському Ярославу Борисовичу;

- Павленку Дмитру Петровичу;

- Шикері Олександру Григоровичу;

- Шкурку Олександру Вікторовичу.

 

Рідним та близьким загиблих Героїв були висловлені щирі співчуття та вручені відповідні посвідчення.

 

З творчими дарунками під час заходу виступили артисти Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського.

 

У рамках заходу відбулася також виставка-конкурс картин професійних художників «Місто на Росі» та нагородження її переможців.

 

У заході взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, депутати Білоцерківської міської ради, радник міського голови Микола Антонюк, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

«Золотий фонд» Білої Церкви поповнився новими іменами


Опубліковано: 07 вересня 2018 року
Поділитися