Знову розглядалися питання будівництва дороги та приватизації землі на Залізничному селищі

     Нещодавно, 28 січня, відбулася зустріч міського голови Геннадія Дикогоз жителями Білої Церкви,на якій були розглянуті підняті питання громадянами, що  проживають на вул. Панфілова, Вербицького, Сухоярська, Коцюбинського (мікрорайон «Залізничне селище») та мають земельні ділянки в прилеглих кооперативах. Питання стосувалися поширеної інформації про можливе будівництво магістральної дороги в даному мікрорайоні та можливості  приватизації їхніх земельних ділянок.

 

     За результатами зустрічі було прийнято рішення провести розширене засідання постійної комісії з питань земельних відносин  та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток, історичного середовища та благоустрою (голова- Володимир Вовкотруб) для узгодження подальших дій. 

 

     Так, 31 січня відбулося дане засідання, в ході якого були обговорені питання чинності розробки затвердженого міською радою Генерального плану м.Біла Церква 2016року, дотримання при цьому всіх процедурних питань  та подальших кроків щодо його остаточного введення в дію.  

 

     Жителі звернулися із вимогою внести зміни до Генерального плану міста 2016року в частині будівництва даної дороги та повідомляти їх про заплановані обговорення планів зонування територій міста, аби вони могли надатипропозиції та зауваження, до питань, які можуть виникнути.

 

     Присутнім також було повідомлено,  що згідно законодавства України вносити зміни до затвердженого Генерального плану можна тільки через п’ять років. Проте, є можливість підготувати рішення,  яким заборонити на тій ділянці проведення капітальних будівництв, крім поточних ремонтів доріг, комунікації тощо. 

 

     Володимир Вовкотруб: «Призупиняти рішення щодо Генерального плану не можна. Це паралізує розвиток та перспективну розбудови всього міста. Затверджуючи Генеральний план, депутати орієнтувалися на загальні межі міста, згідно яких має бути  розроблена нова індексно-кадастрова карта. Це  в свою чергу дасть можливість залучати підприємства, які знаходяться в промзоні, платити податки до міського бюджету. Ми, як представники профільної депутатської комісії, зробимо все можливе, аби знайти шлях усунення неточності  в Генеральному плані та визначити дорогу, яка проходитиме «Залізничним селищем» не як магістральну».  

 

     Актуальним питанням для присутніхтакож було питання можливості приватизації землеволодінь, які є в межах червоних ліній. Так, було повідомлено, що згідно законодавства України передача в приватну власність  земельних ділянок, які знаходяться в межах червоних ліній, їх приватизація та використання здійснюється відповідно до обмежень, які визначаються органами містобудування та архітектури, з урахуванням Генерального плану населеного пункту. 

 

     З піднятих питань присутні отримали відповіді та роз’язнення від в.п.юридичного управління Сергія Постівого, т.в.о.начальника управління архітектури та містобудування міської ради Вікторії Пархоменко та заступника начальника даного управління -  Олександра Голуба та ін. 

 

За підсумками зустрічі були прийняті такі рішення: 

 

- запросити на одне із чергових засідань постійної комісії з питань земельних відносин  та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток, історичного  середовища та благоустрою представників Державного підприємства «Науково-дослідний і проектний інститут містобудування», які є розробниками Генерального плану Білої Церкви. За їх участю розглянути можливості вирішення питання та узгодити подальші кроки. 

 

широко повідомляти громадськість міста про проведення обговорень планів зонування частин міста, які будуть оприлюднюватися поетапно, і,  відповідно, запрошувати активістів тих мікрорайонів на презентації. 

 

     Слід зазначити, що в цьому році, за рахунок коштів міського бюджету, передбачено провести розробку планів зонування усіх територій Білої Церкви. Роботи будуть виконуватися до вересня ц.р. Винесення на затвердження сесії міської ради проектної документації щодо зонування всієї території Білої Церкви, із включенням вже розроблених проектів  землеустрою,  можливо відбудеться у жовтні поточного року.

 

     Голова профільної комісії Володимир Вовкотруб наголосив на необхідності  першочерговогорозроблення планів зонування районів, у жителів яких виникають проблемні питання – «Залізничне селище», «Заріччя».

 

     В обговоренні взяли участь депутат Київської обласної ради Олександр Поляруш, депутати міської ради, представники управління архітектури та містобудування міської ради, державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, землеупорядних організацій, голова правління Білоцерківської міської спілки товариства садівників городників Сергій Степанський та ін.

Знову розглядалися питання будівництва дороги та приватизації землі на Залізничному селищі


Опубліковано: 31 січня 2017 року
Поділитися