Будівництва магістральної дороги на Залізничному селищі не буде

     28 січня відбулася зустріч міського голови Геннадія Дикого із жителями міста, що проживають в мікрорайоні «Залізничне селище».

 

     Причиною зустрічі стала стурбованість жителів даного району, зокрема тих, що  проживають на вул. Панфілова, Вербицького, Сухоярська, Коцюбинського та мають земельні ділянки в прилеглих кооперативах, інформацією щодо можливого будівництва магістральної дороги, яка проходитиме повз їхнього майна. 

 

     «Останніми днями певним особами була поширена неправдива інформація, що в місті вже заплановано будівництво дороги, яка передбачатиме знос будинків на Залізничному селищі. 24 січня до мене звернулися представники кооперативу «Райдуга» з прохання надати роз’яснювальну інформацію. Я надав доручення виявити причину, що стало поштовхом до збурення людей»,- зазначив міський голова.

 

     Згідно Генерального плану міста, який був затверджений в минулому році, в даному мікрорайоні  передбачено будівництво дороги  з двостороннім рухом шириною близько 6 метрів.

 

     Однією з причин, що призвела до обурення мешканців цього мікрорайону була неточна інформація управління архітектури та містобудування  міської ради у відповіді члену садового товариства «Райдуга» - Болбочану Анатолію.

 

     Геннадій Дикий: «Міська влада провела в минулому році велику та вкрай необхідну роботу - затвердила Генеральний план міста. Саме цей документ дозволить планувати забудову, допомагати оформляти законодавчо права власності, упорядкувати містобудівну документацію, встановити межі міста, розробити плани зонування та детальні плани мікрорайонів, де будуть враховані всі норми і правила, а також інтереси мешканців міста. Наявність Генерального плану - це можливість відбудовисильного, гарного, безпечного, привабливого європейського міста з кільцевими дорогами, площами та парками, зонами відпочинку, зручною транспортною інфраструктурою. Цей план нам всім потрібен для кращого та якісного життя в місті».

 

     Перед присутніми виступив заступник міського голови Валерій Гнатюк, який детально проінформував прозатверджений в листопаді 2016р. Генеральний план міста Біла Церква, зупинився на етапах його розробки, значенні цього документу щодо подальшого розвитку міста та переваги, які матимуть жителі мікрорайонів розташованих на межах Білої Церкви, серед яких й  жителі садових товариств на Залізничному селищі. 

 

     «Генеральний план 2016 року, в перспективі, надасть можливість на місці дачних та кооперативних товариств (вул. Панфілова, Коцюбинського, Вербицького та ін.) створити котеджне містечко,  перевівши садові будиночки в житлові. Це вже не буде називатися садовим товариством, а - котеджним містечком, в якому міською владою буде забезпечуватися надання всіх послуг", - сказав Валерій Гнатюк.

 

     З приводу піднятого питання будівництва магістральної дороги було наголошено, що запланована дорога від вулиці Панфілова до вулиці Сухоярська в  Генеральному плані відзначена як районна дорога місцевого значення населеного пункту. Проте, наразі, ніхто її не буде будувати без погодження із громадянами.

 

     Білоцерківців турбувало й питання червоних ліній, які можливо можуть проходити по їхніх ділянках. Щодо цього було зазначено, що червоні лінії не встановлюються безпосередньо на Генеральному плані населеного пункту. Вони визначаютьсятоді, коли розробляється детальний план території та план зонування. На даний час ані міською радою, ані її виконавчим комітетом не прийнято жодного рішення щодо будівництва об'їзної дороги, так як не було проведено громадських обговорень та відсутній детальний план зонування  даної території.

 

     Міський голова Геннадій Дикий  запевнив білоцерківців, що  при розробці планів зонування їхніх мікрорайонів, обов’язково проводитимуться громадські обговорення, враховуватимуться пропозиції й зауваження містян.

 

     Представники кооперативів "Ветеран", "Першотравневиць», «Північний» та інших, які знаходяться на території Залізничного селища також підняли питання можливості приватизації земельних ділянок. Їм було зазначено, що головам кооперативів, згідно чинного законодавства України, необхідно подати певні документи, що нададуть можливість проведення цих процедур.

 

     «Міська влада сприятиме вам в розробці детального плану зонування території, аби ви в подальшому могли переоформити свої ділянки в такі, що можуть  забудовуватися, а садові будинки перевести  в житлові,  із необхідними комунікаціями тощо», - відмітив міський голова.

 

     В ході обговорень питань взяли участь  голова постійної комісії постійної комісії з питань земельних відносин  та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток, історичного  середовища та благоустроюВолодимир Вовкотруб,  голова правління Білоцерківської міської спілки товариства садівників городників Сергій Степанський, депутати міської ради, жителі міста Біла Церква.

 

      За результатами обговорення були прийняті відповідні управлінські рішення:

- звернутись до правоохоронних органів з метою перевірки наявності у діях певних осіб ознак правопорушень щодо розповсюдження недостовірної інформації, яка призвела до зростання соціальної напруги серед жителів міста;

- провести службову перевірку щодо дій посадових осіб, які надали неточну інформацію громадянам;

- виконавчим органам Білоцерківської міської ради забезпечити участь громадськості в обговоренні містобудівної документації та сприяти створенню органів самоорганізації населення для створення додаткових механізмів комунікації між жителями та міською владою;

- створити робочу групу з керівників садових товариств для сприяння вирішення питань щодо приватизації земельних ділянок, оформлення правовстановлюючих документів на майно членам садових товариств, а також переведення будинків із статусу садових у житлові;

 

     Крім цього 31 січня 2017 року відбудеться розширене засідання постійної комісії постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам'яток, історичного  середовища та благоустрою,  за участю представників Залізничного селища та всіх зацікавлених осіб, по підготовці проекту рішення міської ради щодо урегулювання даних питань. У рішенні, за ініціативи міського голови,  також буде запропоновано створити постійно діючу конфліктну комісію з земельних питань, яка надасть можливість більш швидше і, насамперед, справедливо, відповідно до чинного законодавства, вирішувати спірні питання. 

 

     В ході зустрічі також були обговорені  питання щодо будівництва об’їзної дороги, яка б розвантажила міські автошляхи та зменшила вплив вантажного автотранспорту на дороги та будинки по вул.Селянській та Таращанській та організації руху на даних вулицях; можливого розширення дороги вул. Ярмаркова та ін.

Будівництва магістральної дороги на Залізничному селищі не буде


Опубліковано: 30 січня 2017 року
Поділитися