Зі святом останнього дзвоника!

Шановні школярі, випускники, батьки та педагоги!

 

Сердечно вітаю вас зі святом останнього дзвоника, що ознаменовує веселу пору канікул та відкриває дорогу в незвіданий світ самостійності та зрілості.

 

Дорогі школярі!

Цей навчальний рік був для вас багатим на досягнення. 86 призових місць вибороли білоцерківські учні на третіх етапах Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін і шестеро наших учнів отримали призові місця на четвертих етапах. Ми маємо переможців у літературних конкурсах, у конкурсах з науково-дослідницьких робіт, спортивних переможців та лауреатів  інших конкурсів і змагань. Тому, бажаю вам найяскравіших вражень і найщасливіших миттєвостей в період літніх канікул. Попереду у вас ціле літо, щоб відпочити і набратися нових сил.

 

Шановні батьки і працівники освіти!

Жодне досягнення наших дітей не було б можливим без вашої тяжкої праці та недоспаних ночей.  Наші школярі завжди розраховують на вашу підтримку і пораду! Сьогоднішні випускники росли у вас на очах і завдяки вашим зусиллям стали цілком сформованими особистостями. Дякую вам за цю важку і дуже відповідальну роботу.

 

Цього року 1111 учнів Білої Церкви почують дзвоник дійсно востаннє і окремо я хочу звернутися до випускників. 

Позаду ви лишаєте перший дзвоник, перші перемоги, перші сльози і безліч спогадів дитинства. Відсьогодні ви дорослі люди, які прийматимуть самостійні рішення. Я вірю, що ви будете згадувати шкільні роки з радістю і вдячністю, що пронесете шкільну дружбу крізь все своє життя! В дорослому житті найважливішим викликом для вас буде боротьба з власними негативними рисами. Я дуже сподіваюсь, що за шкільні роки ви навчилися гідно і достойно йти до перемоги й щиро бажаю вам бути справжніми переможцями. Ви маєте пам’ятати, що саме ви майбутнє нашого міста і нашої держави. Ви маєте знати, що лише власними руками можете побудувати своє щасливе майбутнє.


Зі святом!

З повагою

Міський голова                                                                                             Геннадій Дикий


Довідка про завершення 2016/2017 навчального року в школах Білої Церкви

У 2016/2017 навчальному році в загальноосвітніх навчальних закладах м. Білої Церкви навчалося 19445 дітей, з них: 1111 випускників 11-х класів, 1641 дев’ятикласник, 2145 учнів перших класів.

 

У період з 23 травня по 16 червня учні 11 класів складають ЗНО, після отримання результатів якого 26 і 27 червня 2017 року випускники одержать документи про повну загальну середню освіту.

 

Для учнів перевідних класів літні канікули розпочнуться вже з 29 травня. Під час літніх канікул з 06 по 23 червня при закладах освіти працюватимуть літні пришкільні табори денного перебування, якими буде охоплено 1500 дітей. Табори функціонуватимуть за рахунок коштів міського бюджету. Як і в минулому році, будуть працювати англомовні табори при БСШ № 9, БНВО «Перша гімназія», Білоцерківському колегіумі, БСШ № 1.

 

У концепції нової української школи зазначається: «Кожна дитина неповторна, наділена від природи унікальними здібностями, талантами та можливостями. Місія Нової школи – допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками». З метою створення належних умов для виявлення й підтримки обда­ро­ваної молоді, розвитку її інтересів, схильностей та природних обдаровань у місті багато років поспіль реалізується проект «Обдарована дитини».

 

Щорічно проводяться Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових дисцип­лін. У 2016/2017 році на ІІІ (обласному) етапі учні нашого міста вибороли 86 призових місць, що на 12 місць більше, ніж у попередньому, з них: І місць – 30 (23 в минулому), ІІ місць – 32 (24 в минулому) та ІІІ – 24 (в минулому 27).

 

Найбільшу кі­лькість переможців ІІІ етапу Всеукраїнських предметних олімпіад підготував педагогічний колек­тив Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №12 з поглибленим вивченням інформацій­них технологій (20). Якісний результат показали учні таких закладів, як-от: Білоцерківської спеціа­лі­зо­­ваної шко­ли І–ІІІ ступенів №9 з поглибленим вивченням іноземних мов (8), Біло­цер­ків­ського на­вча­льно-виховного об’єднання «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня» (8), Приватного на­вчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа I-III ступенів – дитячий садок «Міцва-613» (8), Білоцерківської спеціалізованої шко­ли І–ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням сло­в’я­н­сь­­ких мов (7), Білоцерківської загальноосвітньої школи №6 (5), що є свідченням системної роботи з обдарованими та здібними учнями.

 

Стовідсотковий якісний показник участі в ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад проде­мон­стрували учні загальноосвітніх навчальних закладів № 3, 5, 6, 7, 18, 22, БСШ № 9, 12, БНВК «ЗОШ №13-ДНЗ», БСПМШ №16 та БНВО «Ліцей-МАН».

 

У ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад у 2016/2017 навчальному році» шестеро школярів (у минулому році – троє) стали переможцями олімпіад: 

 

Груша Анастасія, учениця 10 класу Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22 (учитель – Халявінська Людмила Петрівна), українська мова та література, диплом ІІІ ступеня;

 

Балас Дмитро, учень 11 класу Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №12  (учитель Шевченко С.М.), історія, диплом ІІ ступеня;

 

Пшенік Даніїл, учень 9 класу Білоцерківської спеціалізованої природничо-ма­тематичної школи І-ІІІ ступенів № 16 (учитель Кирдей І.Д.), мате­м­а­тика, диплом ІІІ ступеня;

 

Камкова Валентина, учениця 9 класу Білоцерківської спеціа­лізо­ваної школи І-ІІІ ступенів №12 з  (учитель Пильник О.О.), біологія, диплом ІІІ ступеня.

 

Соколинський Кирило, учень 10 класу Приватного навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа I-III ступенів – дитячий садок «Міцва-613» (учитель Соколинська О.І.), іврит, диплом І ступеня;

 

Ольцберг Мушка, учениця 8 класуПриватного навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа I-III ступенів – дитячий садок «Міцва-613» (учитель Соколинська О.І.), іврит, диплом ІІІ ступеня.

 

Балас Дмитро, Пшенік Даніїл, Соколинський Кирило в минулому році теж були переможцями ІVВсеукраїнського етапу олімпіад.

 

На всеукраїнському етапі Між­на­род­ного мовно-літе­ра­тур­ного кон­­курсу учнівської та студентської молоді імені Т.Шев­ченка маємо два перших місця – це учениця БЗШ № 22 Груша Анастасія та учениця БСШ № 12 Урсол Анастасія.

 

Традиційно високою активністю відзначається участь школярів у Все­­українському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН. Переможцями на ІІ (обласному) етапі стали 39 учнів (І місце – 15, ІІ місце – 14, ІІІ місце – 10). Призові місця вибороли учні таких закладів освіти: БЗШ №6 (10), БНВО «Ліцей-МАН» (6), Білоцерківського колегіуму (4), БСШ №12 (4), БЗШ №18 (2), приватного НВК «Школа – дитячий садок «Міцва-613» (2), БСШ № 9 (2) та по одному учню  БЗШ №3, БЗШ №11, БЗШ №15, БЗШ №21, БНВО «Перша Білоцерківська гімназія – школа І ступеня», гімназія №2, БСШ №1, СЮН і Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу. У заключному ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН призові місця вибороли 4 учні: з БЗШ № 6 (2 переможці), БНВО «Ліцей-МАН», приватного НВК «Міцва-613»

 

Високою результативністю в змаганнях усеукраїнського рівня відзначаються і  вихованці позашкільних навчальних закладів міста.

 

І місце  у Всеукраїнських відкритих змаганнях серед учнівської молоді з авіамодельного спорту, Биковець Євген вихованець гуртка «Авіамоделювання» Станції юних техніків м. Білої Церкви Київської, керівник Конченко Д.В.

 

І місце  у Всеукраїнській виставці-конкурсі науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість, тобі Україно!», колективна робота, вихованці гуртка «Судномоделювання» Станції юних техніків м. Білої Церкви Київської,керівник Голубець О.М.

 

І місце  у Всеукраїнській акції школярів та учнівської молоді «Ліси для нащадків», Грицай Владислав, Зеленська Катерина, Карась Анастасія, Василенко Ірина, Вдовика Богдан, Домбровський Сергій  вихованці гуртка «Природа рідного краю» Станції юних натуралістів м. Білої Церкви Київської області), керівник Янушевич Ірина Іванівна

 

І місце у Всеукраїнському конкурсі з квітникарства та ландшафтного дизайну «Квітуча Україна» Василюк Анастасія, Глущенко Валерія, Гаврилюк Андрій, Мазун Андрій , вихованці Станції юних натуралістів м. Білої Церкви Київської області з темою проекту:  «Зернини квітів з зернами любові нехай на всіх планетах проростуть …», керівник проекту  Мазун Юлія Михайлівна

 

І місце у Національному етапі Х Міжнародного екологічного конкурсу «Вода – джерело життя» (м. Вроцлав, Польща) Жук Анна, вихованка гуртка «Палітра» Станції юних натуралістів м. Біла Церква Київської області. Номінація: Художня робота "Життя в воді", керівник Жук Інна Володимирівна

 

ІІ місце у VII Всеукраїнському конкурсі «Моральний вчинок»  у номінації "Екологічний проект"  з роботою "Екологія довкілля - екологія душі" Глущенко Валерія, Мазун Андрій, вихованці Станції юних натуралістів м. Білої Церкви Київської області, керівник проекту Глущенко Олена Іванівна

 

ІІІ місце у Всеукраїнському  конкурі дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» Маньківська Марія, вихованка Станції юних натуралістів м. Білої Церкви Київської області, з роботою “Дослідження умов пророщування помідорів черрі”, керівник Павліченко Людмила Миколаївна

 

Лауреат ХІІІ Всеукраїнського конкурсу юних зоологів і тваринників Сокол Ліза, вихованка Станції юних натуралістів м. Білої Церкви з роботою «Вплив вітаміну Е на яєчну продуктивність перепілок», керівник Шкурко Лілія Іванівна.

 

І місце  у Всеукраїнській акції школярів та учнівської молоді «Ліси для нащадків», Вихованців гуртка «Лісівники-дендрологи» Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 17 Київської області;

 

І місце  у Всеукраїнській акції школярів та учнівської молоді «Ліси для нащадків», учнівський колектив Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 9 з поглибленим вивченням іноземних мов Київської області; І місце у Національному етапі Х Міжнародного екологічного конкурсу «Вода – джерело життя» (м. Вроцлав, Польща) Марчевський Роман, учень 5 класу Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22 Білоцерківської міської ради Київської області.

 

ІІ місце у Всеукраїнському  конкурі дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» Зварунчик Аріна, учениця 5 класу Білоцерківської загальноосвітньої школи ІІІІ ступенів № 5 Білоцерківської міської ради Київської області, з роботою «Тварини в українському дитячому фольклорі».

 

Переможець Всеукраїнської природоохоронно-пропагандистської акції «Повзик (Sitta europaea l.) - птах року 2016»: (Зіяєва Луіза, учениця Білоцерківської спеціалізованої природничо- математичної школи І-ІІІ ст. № 16 Білоцерківської міськради Київської області (кер. Чумак Т.В.).; Дюба Данило, учень Білоцерківської природничо-математичної школи І-ІІІ ступенів № 16 Київської області (кер. Лабага О.П.); Ігнат Данило, учня Білоцерківської спеціалізованої природничо- математичної школи І-ІІІ ст. № 16 ім. М.О. Кириленка Київської області (кер. Пилипчук Т.В.); Деркач Григорій, учень 5 класу Білоцерківської ЗОШ І-ІІІ ст. Київської області (кер. Демочко В.Г.).

 

ІІ місце у XVІ Всеукраїнському чемпіонаті з інформаційних технологій «Екософт-2017» та Міжнародного конкурсу комп’ютерних проектів «INFOMATRIX-2017», Олексієнко Ангеліна,  учениця Білоцерківської спеціалізованої школи І- ІІІ ст. №12 з поглибленим вивченням інформаційних  технологій

 

І місце  у Всеукраїнської акції «Годівничка» – Цимбалю Катерина, Вензик Олександра, учениці Білоцерківської ЗОШ І- ІІІ ст. № 6 Київської області;

учнівський колектив Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 9 Київської області (керівники Янушевич І.І.,Омельчук Г.Д., Кондратович О.А.)

 

Учасник Всеукраїнського конкурсу «Intel Еко-Україна 2017» національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF 2017 (International Science and Engineering Fair) "Екологічний стан заплави річки Протока"; Пелих Вікторія Миколаївна, учениця 9 класу Білоцерківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №17.

 

ІІІ місце Всеукраїнського конкурсу учнівської молоді «Мій рідний край, моя земля», Вихованці еколого-натуралістичного гуртка, учні 9-х класів Білоцерківської спеціалізованої природничо-математичної школи І-ІІІ ступенів № 16 ім. М.О. Кириленка Білоцерківської міської ради Київської області. 

 

І місце  у Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!»,  Танчик Катерина, вихованка студія образотворчого мистецтва «Берестяночка» ЦТДЮ «Соняшник»; керівник Коробко Валентина Іванівна.

 

І місце у Всеукраїнській новорічно-різдвяній виставці «Новорічна композиція»,  Федоренко Тамара, вихованка народної студії петриківського розпису «Азалія» ЦТДЮ «Соняшник»; керівник Красніцька-Луцик  Людмила Мар’янівна.

 

Вихованці народного художнього колективу «Співограй» ЦТДЮ «Соняшник» (керівник Гаврилюк Ольга Миколаївна) вибороли низку призових місць:

 

у ХХ Всеукраїнському дитячо-юнацькому фестивалі-конкурсі естрадної пісні «Різдвяна зіронька»І місце – Вероніка Морська, ІІ місце – молодша група в номінації «Ансамблі», ІІІ місце – Ольга Науменко, вихованка народного художнього колективу «Співограй» ЦТДЮ «Соняшник»; керівник Гаврилюк Ольга Миколаївна.

 

у V Всеукраїнському фестивалі-конкурсі юних вокалістів «Пісня над Бугом»:  І місце вихованці народного художнього колективу «Співограй» ЦТДЮ «Соняшник»; І місце – Кочетова Катерина, ІІ місце  – Ямпольська Данієла, ІІ місце – Олійник Дар’я, ІІ місце – Костина Анастасія.

 

Переможець Всеукраїнської виставки-конкурсу «Знай і люби свій рідний край», Мошенець Анна, вихованка студії образотворчого мистецтва «Палітра», керівник Клеймьонова Людмила Володимирівна

 

Дитячо-юнацькі спортивні школи № 1 та № 2 також цього річ вибороли низку медаль і нагород у всеукраїнських етапах змагань зі спортивної гімнастики, плавання, кульової стрільби, тайванського боксу, фехтування, настільного тенісу, волейболу, панкратіону.

 


Опубліковано: 26 травня 2017 року
Поділитися