У школах Білої Церкви пролунав останній дзвінок

26 травня у загальноосвітніх навчальних закладах Білої Церкви відбулося Свято останнього дзвінка.

 

Зокрема, міський голова Геннадій Дикий взяв участь в урочистій лінійці, яка відбулася у Білоцерківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням слов’янських мов.

 

Під час заходу покладанням квітів до обеліска Слави вшанували пам’ять воїнів-героїв, полеглих під час Другої світової війни та під час бойових дій у зоні АТО.

 

З вітальним словом до присутніх звернувся директор школи Олексій Веред, який відмітив, що в поточному навчальному році було чимало позитивних емоцій, нових ідей та важливих подій. Серед них – реалізація українсько-болгарського проекту зі створення у Білоцерківській спеціалізованій школи І-ІІІ ступенів № 1 кабінету для вивчення іноземних мов, урочисте відкриття якого відбулося цього ж дня. Директор школи висловив вдячність представникам Посольства Республіки Болгарії в Україні за співпрацю, вчителям – за сумлінну роботу, батькам – за підтримку та розуміння, а учням побажав гарного відпочинку під час літніх канікул.

 

Із закінченням начального року присутніх привітав Надзвичайний та повноважний посол Республіки Болгарія в Україні КРАСIМIР МIНЧЕВ. Він наголосив, що саме зі школи починається шлях до пізнання навколишнього світу, прищеплюються навички спілкування. А тому Болгарія долучилася до проекту зі створення кабінетів для вивчення іноземних мов. Усього таких проектів шість, і один із них реалізований у Білій Церкві, а зокрема у Білоцерківській спеціалізованій школи І-ІІІ ступенів № 1 з поглибленим вивченням слов’янських мов.

 

«Україна – це частина Європи, а тому презентований кабінет відкриє нові можливості для спілкування з представниками країн Європейського Союзу, допоможе у налагодженні контактів», - наголосив Красімір Мінчев.

 

Напутні слова випускникам сказали представники педагогічного колективу та батьки, а наймолодші учні вручили символічний солодкий подарунок.

 

У продовження заходу старшокласники закружляли у шкільному вальсі, після якого пролунав останній дзвінок.

 

З побажаннями Божої допомоги, радості та добра до присутніх звернувся священик, голова соціального відділу Білоцерківської єпархії УПЦ Володимир Дейбук. Він благословив випускників у добру путь та окропив їх свяченою водою.

 

За доброю традицією, на завершення урочистої лінійки випускники школи у супроводі класних керівників пройшли попід вишитими рушниками. До слова, серед цих учнів – чимало талановитих, амбіційних лідерів нового покоління учасників, дипломантів та переможців різних олімпіад, конкурсів, спортивних змагань.

 

У заході також взяли участь: радник посла Посольства Республіки Болгарія в Україні пан АЛЕКСАНДР ПАТАРIНСКИ, третій секретар Посольства Республіки Болгарія в Україні Елена Слатiнська-Ованезова, начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, радник міського голови Микола Антонюк, завідувач кафедри університетської освіти і права Марина Дей, голова Ради школи Ірина Абрамова, а також батьки, представники громадськості та місцевих ЗМІ.

 

Кабінет для вивчення іноземних мов від Болгарії – більше, ніж подарунок

 

Цього ж дня у Білоцерківській спеціалізованій школи І-ІІІ ступенів № 1 було урочисто відкрито кабінет для вивчення іноземних мов. Саме такий подарунок отримала Біла Церква від Болгарії – у рамках співпраці, яка триває вже четвертий рік.

 

Міський голова Геннадій Дикий висловив вдячність Надзвичайному та повноважному послу Республіки Болгарія в Україні Красіміру Мінчеву за дружні стосунки та започатковану співпрацю.

 

«Україна дуже довго визначалася зі своїм місцем у світі, але після двох революцій обрала європейський шлях розвитку. Відкриття цього кабінету – не тільки подарунок, а вияв братерства, яке дасть змогу представникам молодого покоління як України, так і Болгарії, відчувати себе в єдиному європейському просторі», - відмітив міський голова.

 

Начальник освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик наголосив, що вивчення слов’янських мов а БСШ №1 розпочато з 2007 року, впроваджувалося з метою набуття кращих традицій демократії, і даний захід тільки зміцнив започатковану співпрацю.

 

Від імені посольства КРАСIМIР МIНЧЕВ вручив сертифікат на використання кабінету директору БСШ №1 Олексію Вереду. У кабінет передали також книжки – збірники поезії болгарських авторів, а найкращим учням школи були вручені дипломи. У новому кабінеті провели перший урок на болгарській мові.

 

По завершенню заходу міський голова Геннадій Дикий провів зустріч із представниками болгарської делегації, під час якої сторони обговорили  можливості для подальшої співпраці. У даній зустрічі також взяли участь: депутат Білоцерківської міської ради, начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик, радник міського голови Микола Антонюк, директор БСШ №1 Олексій Веред.

У школах Білої Церкви пролунав останній дзвінок


Опубліковано: 26 травня 2017 року
Поділитися