«Життя нашого народу – це постійна боротьба за волю, за незалежність, честь і гідність»

21 листопада у Білій Церкві відбувся мітинг з нагоди Дня Гідності та Свободи, а також покладання квітів до стендів з портретами Героїв Небесної Сотні.

Відповідно до Указу Президента України від 13 листопада 2014 року, День Гідності та Свободи відзначається у нашій державі щорічно із метою утвердження в Україні ідеалів свободи та демократії, збереження та донесення до сучасного та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004 року та в листопаді 2013 – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору.

У ході заходу до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Гідність — це поняття найвищої соціальної цінності людини. Воно означає, що кожен має право на повагу до його гідності. Гідність є одним із ключових понять Конституції України. Ми - українці - свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Завдяки людям, яким небайдужа доля нашої країни в цілому і кожного із нас окремо, ми і досі залишаємося незалежною нескореною країною».

Також до слова було запрошено в.о. голови Білоцерківської районної державної адміністрації  Юрій Савчук, Благочинного Білоцерківського району Православної Церкви України, настоятеля Церкви Покрова Божої Матері Миколу Гопайнича та студентку Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну Олену Пастух.

Під час заходу із творчими номерами виступили актори Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.. П.К. Саксаганського.

Також до слова було запрошено в.о. голову Білоцерківської районної державної адміністрації  Юрія Савчука, Благочинного Білоцерківського району Православної Церкви України, настоятеля Церкви Покрова Божої Матері Миколу Гопайнича та студентку Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну Олену Пастух.

Драматичний вірш присвячений Дню Гідності та Свободи зачитали учасники «Театру Сіті» школи мистецтв №3 Олексій Болховітін та Катерина Пустова.

Присутні поклали квіти до портретів загиблих Героїв Небесної Сотні та вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх тих, хто не повернувся до своїх родин загинувши у ході війни на сході України.

У заході взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, депутати Білоцерківської міської ради, заступник міського голови Катерина Литвиненко, представники структурних підрозділів Білоцерківської міської ради та Білоцерківської районної державної адміністрації, громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

«Життя нашого народу – це постійна боротьба за волю, за незалежність, честь і гідність»


Опубліковано: 21 листопада 2019 року
Поділитися