Проекти, що покликані вчити та гуртувати дітей - будуть підтримані за рахунок міського бюджету

20 листопада у Білій Церкві відбулося друге засідання конкурсної комісії з визначення переможців міського конкурсу проектів у сфері роботи з дітьми та молоддю, розроблених інститутами громадського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2020 році.

Перше засідання комісії відбулося 07 листопада ц.р., і на ньому було проведено попередню кваліфікацію претендентів. У результаті роботи комісії було прийнято рішення про допущення до участі в конкурсі 4 конкурсних пропозицій від 3 інститутів громадянського суспільства.

Під час засідання члени комісії заслухали кожного з авторів проектів, відмітили відповідність поданих проектів пріоритетам конкурсу (соціальним проблемам, на розв’язання яких у 2020 році мають бути спрямовані конкурсні пропозиції), а саме – роботі щодо національно-патріотичного та духовного виховання молоді, формування здорового способу життя, організації дозвілля та відпочинку дітей, підтримки дітей з особливими потребами та дітей з багатодітних родин тощо. Також було розглянуто ряд фінансових та організаційних питань з метою реалізації проектів. Фінансування складається із запитуваної суми та власних коштів.  

Так, представник Білоцерківської молодіжної громадської організація «Фонд підтримки молодіжної політики» Валерій Пантюшенко презентував два проекти, поданих даною організацією: «Водний похід по р. Рось під прапором бригади «Чорних запорожців» та «Військово-патріотичний табір «Навігатор – 2020». Перший проект передбачає організацію та проведення походу дітей на плавзасобах по р.Рось із використанням геральдики бригади, національних стягів. Маршрут сягатиме населеними пунктами, у яких молодь матиме можливість спілкуватися з учасниками АТО, знайомитися із їх бойовими подвигами, відвідувати могили загиблих, хто боронив суверенітет України на сході нашої держави. Також учасники  проекту матимуть можливість розвивати туристичні навички та ін. Другий проект також має на меті патріотичне виховання. Організовуватимуться туристичні походи з відвідуванням історичних місць Білоцерківського району, вивченням та дослідженням ландшафту, проходженням майстер класів з веслування, спілкуванням з учасниками АТО та ін.

Проект «Літо без меж», поданий на конкурс громадською організацією «Ми особливі» презентувала Яна Ковтуненко. Метою проекту є сприяння соціальному становленню дітей з інвалідністю, залученню їх до активних навчальних, розвиваючих та спортивних ігор, проведення екскурсій тощо.

Громадська організація «Творча ініціатива» презентувала проект «Патріот-фест». Представник організації - Лариса Богінська поінформувала, що проектом передбачається проведення квестів та навчань дітей різних вікових категорій в ігровій формі різноплановим навичкам. Це й виховання лідерських навичок, вивчення історії краю та держави,  проведення та визначення переможців конкурсів пісні, створення відеофільмів; участь у патріотично-виховних іграх; навчання наданню першої медичної допомоги. Ці заходи, на думку авторів, крім загального розвитку дітей сприятимуть їх згуртованості, вихованню командного духу і головне – даватимуть «живе» спілкування з однолітками.

 

Отож, після обговорення та вивчення поданих документів, комісія прийняла рішення рекомендувати управлінню з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради профінансувати проекти, які визначено переможцями міського конкурсу проектів у сфері роботи з дітьми та молоддю, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2020 році:

- проект «Водний похід по р. Рось під прапором бригади «Чорних запорожців» (Білоцерківська молодіжна громадська організація «Фонд підтримки молодіжної політики» (голова Юхименко Ю.Г.) – 17тис.920 грн;

- проект «Військово-патріотичний табір «Навігатор – 2020» (Білоцерківська молодіжна громадська організація «Фонд підтримки молодіжної політики» (голова Юхименко Ю.Г.) – 17 тис.920 грн;

- проект «Літо без меж» (громадська організація «Ми особливі» (голова Камінна Н.М.) -  18тис. 865 грн;

- проект «Патріот-фест» (Громадська організація «Творча ініціатива» (президент Панько В.І.) -  12 тис.900 грн.

У заході взяли участь: голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства міської ради Ігор Гейло, заступник міського голови Катерина Литвиненко, заступник директора КП БМР «Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви», голова Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Оксана Сахарова, начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Інна Паливода, голова міської студентської ради Ілля Голуб, представники управління з питань сім’ї та молоді та ін.

 

Проекти, що покликані вчити та гуртувати дітей - будуть підтримані за рахунок міського бюджету


Опубліковано: 21 листопада 2019 року
Поділитися