Журналістика Білої Церкви має бути об’єктивною

27 грудня міський голова Геннадій Дикий провів зустріч із представниками місцевих засобів масової інформації Білої Церкви. Під час зустрічі журналісти мали змогу поставити низку запитань та з перших вуст отримати відповіді на них.

Одними з перших пролунали запитання стосовно створення комунальної телерадіокомпанії, а також роздержавлення друкованих ЗМІ, їхній перехід у статуc приватних підприємств, зміни інформаційної політики у зв’язку з цим та ставлення влади до цього процесу. Міський голова наголосив, що реформування ЗМІ дасть змогу колективам таких редакцій самостійно визначати свою інформаційну та редакційну політику, бути незалежними.

«Переконаний, що жителі міста повинні мати можливість бачити різні точки зору на те чи інше питання. Муніципальна телерадіокомпанія висвітлюватиме події також з точки зору влади, депутатського корпусу. Журналістика має бути об’єктивною: ЗМІ має висвітлювати інформацію, а висновки повинен робити читач, глядач, слухач. Також велике значення мають громадські ЗМІ, на які жодний тиск не здійснюється», - наголосив Геннадій Дикий.

Журналісти поцікавилися також низкою питань стосовно реконструкції важливих об’єктів міста, а зокрема шляхопроводу через Сквирське шосе - так званого «Горбатого мосту». Геннадій Дикий ознайомив із перебігом ремонтних робіт, відмітивши, що основні з них вже виконано. З 29 млн грн, передбачених на ремонт «Горбатого мосту», було освоєно близько 18 млн грн. Решту буде виділено з міського бюджету в наступному році.

Поцікавилися представники ЗМІ й вирішенням питань щодо благоустрою міста, впровадженням низки соціальних проектів.

Міський голова наголосив, що благоустрій та архітектура є одними з ключових чинників, які впливають на психологію та настрій людей. Тому одним із пріоритетів роботи міської влади є організація безпеки в місті, проведення якісного ремонту доріг та тротуарів, забезпечення ефективного функціонування громадського транспорту тощо. Також окрема увага приділяється питанню утримання доріг і тротуарів у зв’язку з несприятливими погодними умовами, забезпечення відповідною технікою для цього та ін. Коментуючи це питання, Геннадій Дикий зауважив, що на сьогодні в місті подолано монополію на надання таких послуг, зараз їх можуть забезпечувати 4 спеціалізовані компанії. Проблемним питанням залишається забезпечення відповідною технікою, на придбання якої навіть за наявності коштів потрібен визначений час, дотримання необхідних тендерних процедур тощо.

Варто наголосити, що Біла Церква має і низку здобутків. Наше місто є унікальним, адже в ньому відсутні черги до дитячих садочків. На сьогодні в місті діє 36 ДНЗ, і планується створення ще одного на базі ЗОШ №17; з 24 загальноосвітніх шкіл тільки 4 школи працюють у другу зміну; у цьому році було відкрито дві амбулаторії сімейної медицини – на масиві Леваневського (вул. Некрасова, 30 та Леваневського, 63); закінчено ремонт в амбулаторії на вул. Івана Кожедуба; на наступний рік планується відкриття амбулаторій на масивах Піщаному, Таращанському, Залізничному селищі тощо.

«Завдання міської влади – створити доступність населення до отримання медичних послуг, забезпечити зручне розташування амбулаторій.  У цілому схвалюю реформу в сфері галузі охорони здоров’я, адже вона має низку переваг та вже принесла значні здобутки. Серед них – збільшення заробітної плати лікарів, відсутність черг до лікаря, більш доброзичливе ставлення лікарів до пацієнтів, а головне – заохочення молодих спеціалістів до роботи у медичній галузі міста, а не за кордоном чи в столиці. Для державного бюджету це також переваги, адже зберігається принцип «гроші йдуть за пацієнтом», і кошти спрямовуються лише за тих пацієнтів, які уклали декларації із сімейними лікарями. Сподіваюся, що реформа вторинної ланки медицини буде такою ж успішною», – наголосив Геннадій Дикий.

Під час зустрічі міському голові були поставлені запитання стосовно роботи громадського транспорту; створення об’єднаної православної церкви та ставлення до цього міської влади та громадськості; перспектив створення бази у Білій Церкві для українського футбольного клубу з міста Донецьк «Олімпік»; діяльності Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.Саксаганського; затвердження нових тарифів на теплопостачання, користування громадським транспортом, надання ритуальних послуг; перспектив розвитку міжнародного аеропорту у Білій Церкві; можливостей залучення інвестицій та розвитку інвестиційних проектів у нашому місті, діяльності найбільших підприємств, а зокрема ПрАТ «Росава», ТОВ «Маревен Фуд» та ін. На всі поставлені запитання міським головою були дані вичерпні відповіді.

Наостанок зустрічі Геннадій Дикий привітав журналістів із новорічно-різдвяними святами, побажав здоров’я, об’єктивної критики, злагоди, добробуту та всіляких гараздів, а також вручив символічні подарунки.

У зустрічі також взяв участь керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Сергій Постівий.

Журналістика Білої Церкви має бути об’єктивною


Опубліковано: 28 грудня 2018 року
Поділитися