Засідання виконавчого комітету

14 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб.

Про питання соціального характеру

Першим під час засідання було ухвалено рішення, яке має на меті забезпечення надання соціальних послуг ветеранам війни, які захищають незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України, членам їх сімей та деяким іншим категоріям осіб.

Так, було затверджено перелік категорій осіб нашої громади, яким заклади комунальної власності надаватимуть соціальні послуги за рахунок бюджетних коштів.

Зокрема, це:

-ветерани війни;

-члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

-мати (батько) ветерана війни, який (яка) проходить військову службу;

-непрацездатна дружина (чоловік) ветерана війни, який (яка) проходить військову службу;

-повнолітні діти (яким встановлено інвалідність після досягнення ними 18 років) ветерана війни, який (яка) проходить військову служб;

-військовослужбовці;

-мати (батько) військовослужбовця, який (яка) проходить військову служб;

-непрацездатна дружина (чоловік) військовослужбовця, який (яка) проходить військову службу;

-повнолітні діти (яким встановлено інвалідність після досягнення ними 18 років) військовослужбовця, який (яка) проходить військову службу;

-особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України;

-внутрішньо переміщені особи.

Як зауважила перший заступник міського голови Інна Новогребельська доповідаючи  дане питання, рішення необхідне аби звільнити ці категорії осіб від диференційної плати за соціальні послуги, які вони мали б здійснювати згідно із законодавством України.

Жителям будинку пров. Грузинський,23 компенсуватимуть вартість оренди житла

Підтримка та захист мешканців будинку, постраждалих від надзвичайної ситуації техногенного характеру, яка сталася 30 березня ц.р. по пров. Грузинський,23,  залишається на контролі  у місцево влади.

Нещодавно, на сесії міської ради були внесені зміни до Програми соціальної підтримки «Турбота» на 2023-2025 роки, які дозволять компенсувати з місцевого бюджету вартість оренди житлових приміщень, які орендуватимуть мешканці, що тимчасово не мають змоги проживати  у своїх квартирах.

Тож, члени виконкому затвердити Порядок надання компенсації вартості оренди житлових приміщень. Порядком визначено умови надання такої компенсації громадянам (без врахування вартості комунальних послуг), механізм її надання компенсації та перелік необхідних документів для її оформлення. 

Право на отримання компенсації матимуть власники житлових приміщень або особи, які зареєстровані в житлових приміщеннях, що зазнали руйнувань або пошкоджень (у разі непридатності до проживання) внаслідок надзвичайної ситуації місцевого рівня.

 Компенсація надаватиметься щомісячно за 1 місяць і виплачуватиметься у місяці, що настає за місяцем оренди житлового приміщення, за умови надання документів, що підтверджують сплату коштів за оренду житлового приміщення, в розмірі, що не перевищує:

- 7 тис. 500 грн  – у разі якщо руйнування або пошкодження зазнала однокімнатна квартира;

- 8 тис. 500 грн  –за  пошкоджену двокімнатну квартиру;

-10 тис. грн– у разі якщо руйнування або пошкодження зазнала трикімнатна квартира або приватний будинок.

 У випадку якщо вартість оренди житлового приміщення буде меншою за визначені розміри компенсації,  її розміри дорівнюватимуть розміру орендної плати, зазначеної в договорі оренди.

 Компенсація виплачуватиметься управлінням соціального захисту населення  міської ради з місцевого бюджету відповідно до заходів Програми соціальної  підтримки «Турбота» на 2023-2025 рр.

Про деякі питання реалізації заходів Програми підтримки Захисників і Захисниць України на 2023-2025 роки

            З метою організаційного забезпечення виконання нових заходів вищезазначеної Програми, члени виконавчого комітету міської ради затвердили порядки придбання ритуальних наборів для поховання військовослужбовців; надання щорічної грошової допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни 1 групи, надання одноразової грошової допомоги особам, призваним по мобілізації.

Місцева влада продовжує підтримувати жителів громади, які постраждалим від збройної агресії рф

У ході засідання було затверджено черговий протокол комісії по наданню одноразової адресної матеріальної допомоги особам, які постраждали чи зазнали порушення нормальних умов життєдіяльності внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Перший заступник міського голови Інна Новогребельська зазначила, що до виконавчого комітету надійшло звернення від громадянки, яка проживає по вул.Партизанська щодо надання матеріальної допомоги, будинок якої зазнав пошкоджень внаслідок вибуху 5 березня 2022р. Пройшовши всі необхідні узгодження та технічні урегулювання, було прийнято рішення надати їй одноразову адресну матеріальну допомогу у розмірі 100 тис. грн.

Освітні питання

  1. Про організацію роботи закладів дошкільної освіти комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади в літній період 2024 року

 З метою підготовки закладів дошкільної освіти комунальної власності нашої громади до нового навчального року, проведення у них поточних ремонтів, буде призупинено функціонування низки дитячих садочків у період з 03.06 до 23.08.2024р.:

-№ 1 «Веснянка»;

-№ 2 «Берегиня»;

-№  4 «Оберіг»;

-№ 5 «Сонечко»;

-№ 6 «Зіронька»;

-№ 8 «Золотий півник»;

-№ 9 «Тополинка»;

-№ 10 «Рибка»;

-№ 11 «Дивограй»;

-№ 13 «Пілот»;

-№ 14 «Оксанка»;

-№ 15 «Мрія»;

-№ 16 «Пролісок»;

-№ 17 «Усмішка»;

-№ 18 «Ясочка»;

-№ 20 «Берізка»;

-№ 22 «Ластівка»;

-№ 23 «Дзвіночок»;

-№24 «Світанок»;

-№ 26 «Струмочок»;

-№ 27 «Намистинка»;

-№ 28 «Горобинонька»;

-№ 29 «Барвінок»;

-№ 30 «Росиночка»;

-№ 31 «Незабудка»;

-№33 «Калинка»;

-№ 34 «Віночок»;

-№ 36 «Ромашка»;

- Дроздівський заклад дошкільної освіти «Калинка»;

- Сидорівський заклад дошкільної освіти «Буратіно»;

- Шкарівський заклад дошкільної освіти «Веселка»;

- Вільнотарасівський заклад дошкільної освіти «Пролісок».

Прийматимуть вихованців у літній період такі дитячі садочки:

 -№ 3 «Веселка»;

- № 7 «Орлятко»;

-№ 12 «Джерельце»;

-№ 19 «Кобзарик»;

-№ 21 «Малятко»;

-№ 25 «Оленка»;

-№ 32 «Перлинка»;

-№ 35 «Вербиченька».

2) Про організацію проведення літніх профільних таборів із денним перебуванням дітей на базі закладів позашкільної і загальної середньої освіти Білоцерківської міської територіальної громади у 2024 році

Аби належно підготуватися і організувати дозвілля та відпочинок дітей у літніх профільних таборах з денним перебуванням, виконавчим комітетом міської ради буде проведено низку організаційних заходів.  

Літні табори будуть створені на базі закладів загальної середньої та позашкільної освіти комунальної власності нашої громади на період із 3 по 20 червня ц.р. Вони матимуть п’ятиденний режим роботи з 09:00 до 15.00.

Табори працюватимуть на базі:

  •  Центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник» для 50 дітей – лідерів учнівського самоврядування, а також на базі його філії для 150 дітей віком 7-10 років;

- Центру еколого-натуралістичної творчості  для 100 дітей віком 7-10 років;

- Дитячо-юнацької спортивної школи №1 для 150 дітей віком 9-15 років;

- Дитячо-юнацької спортивної школи №2 для 60 дітей, а також на базі приміщення його басейну для 30 дітей віком 9-13 років;

-позашкільного підрозділу гімназії-початкової школи № 15  «Дитячо-юнацький спортивно-оздоровчий клуб»  для 60 дітей віком 7-10 років.

 

У літніх профільних таборах зможуть перебувати такі категорії, як-от:

1) діти-сироти;

2) діти з інвалідністю;

3) діти, позбавлені батьківського піклування;

4) діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних й інклюзивних класах;

5) учні із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

6) діти, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил) на сході України, учасниками бойових дій антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил) на сході України (на основі посвідчення учасника антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил) чи довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції (операції Об’єднаних сил), забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України);

7) діти із сімей загиблих (померлих) мешканців Білоцерківської міської територіальної громади, які брали участь у проведенні антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил);

8) діти, які мають статус «Дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»;

9) діти із числа внутрішньо переміщених осіб;

10) діти з числа осіб, визначених у статтях 10 та 10-1 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

11) діти військовослужбовців Збройних сил України й інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення;

12) обдаровані діти, переможці обласних та всеукраїнських спортивних змагань;

13) лідери учнівського самоврядування.

Рішенням також передбачено організацію харчування дітей у літніх профільних таборах, розробка програми (плану заходів) з організації й проведення їх відпочинку тощо.

Тимчасово буде перекрито ділянку вул.Героїв Небесної Сотні

У період з 17 до 21 травня ц.р., у зв’язку із проведенням ремонтних робіт по врізці мереж водопостачання до існуючих мереж, буде тимчасово перекрито ділянку вул. Героїв Небесної Сотні в районі перехрестя з пров. Клубним.

Регулювання дорожнього руху буде здійснено відповідно до тимчасової схеми, яку розроблять найближчим часом.

Просимо враховувати ці тимчасові зміни. 

Інші питання, розглянуті у ході засідання виконкому:

-затверджено конкурсну документацію для проведення конкурсу з призначення управителів багатоквартирних будинків (гуртожитків), в яких не створено об’єднання  співвласників багатоквартирного будинку (гуртожитку), співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком (гуртожитком) в Білоцерківській громаді;

- утворено комісію щодо здійснення контролю за дотриманням допустимих рівнів шуму у сфері торгівлі, громадського харчування нашої громади. Орган контролюватиме дотримання допустимих рівнів шуму, який проникає в приміщення житлових і громадських будинків від зовнішніх та внутрішніх джерел;

  • затверджено склад комісій з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості по вул. Я.Мудрого, 61 та  по пров. І.Гонти, 11-А;

- прийнято рішення про організацію закупівлі трубопровідної продукції для забезпечення функціонування та надання послуг з життєзабезпечення Білоцерківської громади;

- розглянуто рішення про деякі питання щодо соціального квартирного обліку та щодо квартирного обліку;

-розглянуто низку питань щодо надання дозволів суб’єктам підприємницької діяльності на розміщення об’єктів зовнішньої реклами, змін та присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна;

  •  внесено зміни в додаток 2 до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 13 грудня 2022 року № 832 «Про затвердження Порядку виплати винагороди спортсменам-переможцям, призерам за досягнення на міжнародних, всеукраїнських спортивних змаганнях та їх тренерам-викладачам (вчителям), які працюють зі спортсменами Білоцерківської міської територіальної громади»; 
  • члени виконкому погодили проведення свята Останнього дзвоника та заходів щодо вручення документів про здобуття освіти, масових заходів освітнього, спортивного та культурного напрямків; 

-розглянуто низку опікунських питань та питань щодо захисту і реалізації прав та інтересів дітей та ін.

Засідання виконавчого комітету


Опубліковано: 14 травня 2024 року
Поділитися