Відбулися фінальні змагання ХІХ літньої Універсіади з легкої атлетики

11 та 12 травня в Білій Церкві відбувалися фінальні змагання ХІХ літньої Універсіади з легкої атлетики. За звання найкращих змагалися більше 300 студентів з різних куточків України, які представляли 37 університетів.

На стадіоні «Трудові резерви» відбулося справжнє свято спорту, масштабний захід, який є важливою подією у житті країни. Підтримка гостей, тренерів та вболівальників, спритність, витривалість та жага до перемоги спортсменів зробили змагання видовищними та вражаючими.

З вітальним словом до учасників змагань звернулися почесні гості.

Директор Білоцерківської філії Центральної дитячо-юнацької навчально-спортивної бази «Трудові резерви», депутат міської ради, учасник трьох Олімпійських ігор та переможець всесвітньої Універсіади, Назар Коваленко наголосив, що ці змагання є поштовхом до участі в Олімпійських іграх, є потужним стартом для студентів.

Голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко наголосив, що наші спортсмени та учні завжди гідно представляють Україну на міжнародних змаганнях, а спортсменам побажав насолоди від змагань та спілкування, драйву, особистих та спортивних перемог.

Командир полку Патрульної поліції м.Біла Церква та Білоцерківського району Василь Коряк під час заходу наголосив, що в кожній родині є захисники, які воюють, і їм буде приємно отримати фото або відео про цей захід від своїх дітей, це підніме їм настрій.

У заході також взяли участь: депутат Київської обласної ради, голова Федерації учнівського спорту Київської області, член виконавчого комітету БМР Хвича Мепарішвілі, депутати Білоцерківської міської ради: Анатолій Ляшенко, Юлія Місевра, начальник управління з питань молоді та спорту БМР, президент Федерації легкої атлетики Київської області Сергій Мартинов, директор Київського обласного відділення з фізичного виховання та спорту МОН України Анатолій Ільченко, учасник бойових дій та учасник відбіркових Всеукраїнських змагань «Ігри нескорених» та міжнародних змагань «Півмарафон» та «Сто миль» Олександр Прокопенко, меценат та постійний партнер заходу Олег Савчук, декан соціально-гуманітарного факультету БНАУ Інна Ковальчук.

Головним суддею змагань виступив Руслан Глевінський – технічний делегат змагань, суддя національної категорії.

Велика вдячність Збройним Силам України за те, що студенти попри війну мають змогу займатися спортом та реалізовувати себе.

Відбулися фінальні змагання ХІХ літньої Універсіади з легкої атлетики


Опубліковано: 14 травня 2024 року
Поділитися