Залучення молоді до роботи в органах місцевого самоврядування

18 листопада в м.Біла Церква відбулася зустріч з активістами молодіжних громадських організацій та представниками студентської молоді, які виявили бажання  проходити стажування у структурних підрозділах міської ради. 

На виконання міської  цільової  програми  сприяння соціальному  становленню та розвитку молоді, підтримки сім’ї  на  2016-2020  роки, управлінням з питань молоді та спорту впродовж кількох останніх років ініціюється стажування (ознайомлення) активістів молодіжних громадських організацій і лідерів студентського самоврядування в структурних підрозділах міської ради.

Мета заходу - ознайомлення молоді з діяльністю міської ради та її виконавчих органів, набуття практичного досвіду, перевірки професійного рівня і ділових якостей молодих осіб, які в перспективі можуть бути залученими на службу в апарат виконавчого комітету і структурні підрозділи міської ради.

Стажування виявили бажання пройти 28 молодих людей. Воно проходитиме у восьми управліннях та відділах міської ради з 18 по 30 листопада цього року, у вільний від навчання та роботи час.

Отож, цього дня для молоді було проведено настановчу нараду-зустріч із керівництвом міста, начальниками управлінь та відділів міської ради.

Під час зустрічі за дорученням міського голови Геннадія Дикого його заступник Катерина Литвиненко  звернулася до присутніх наголосивши, що це унікальна можливість отримати досвід роботи в органах місцевого самоврядування, відчути себе в якості посадової особи та працівника тієї сфери, яку вони обрали для ознайомлення.

«Я бажаю вам  отримати позитивний довід та здобути  якомога більше цінних знань, які неодмінно знадобляться вам у житті, не залежно де і ким ви працюватимете. По завершенню стажування ми зберемо ваші враження, думки, пропозиції  та зауваження, які виникнуть у вас у ході співпраці із структурними підрозділами, аби врахувати їх у подальшій роботі, адже погляди молоді часто є креативними та актуальними».

Начальник управління з питань молоді та спорту міської ради Інна Паливода відмітила, що наступного дня для стажерів відбудеться екскурсія у приміщенні виконавчого комітету міської ради, під час якої вони зможуть ознайомитися із роботою установи, познайомила молодь  із керівниками структурних підрозділів де вони проходитиму стажування та побажала успішної практики.

За період 2003-2017 року стажування (ознайомлення) пройшли 195 осіб з числа активістів молодіжних громадських організацій і лідерів студентського самоврядування.

Залучення молоді до роботи в органах місцевого самоврядування


Опубліковано: 18 листопада 2019 року
Поділитися