Залучення інвестицій у розвиток КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс»

     25 січня в м. Біла Церква відбулася робоча нарада щодо розвитку КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» (директор – Сергій Кандауров) та залучення інвестицій до розвитку даного підприємства. Провів нараду керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський.

 

   Керуючий справами виконавчого комітету відмітив, що завданням міської влади є відтворення та розвиток унікальної структури комунального підприємства авіаційного напрямку яким є «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс».

 

     «Ми повинні залучати інвестиції для реалізації потенціалу підприємства з метою його повноцінного розвитку та повернення в наше місто як інтелектуального потенціалу, так і робочої сили. Комунальне підприємство має дуже зручне логістичне розміщення, що забезпечує розвиток транспортної інфраструктури, яка дає можливість розвивати місто - зробити його привабливим та цікавим в різних соціальних напрямках в т.ч. і в туристичному», - сказав Максим Свірський.

 

     Також, Максим Свірський зауважив, що для повноцінного розвитку КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» міська влада започатковуємо проект співпраці із залученням інвесторів. Головним напрямком даного проекту буде створення умов, на базі вищезазначеного підприємства, співпраці та налагодження виробництва і випуску власного автобусу, який буде відповідати європейським стандартам. Так, підприємство має такий потенціал, так як в минулому році на його потужностях вже було проведено капітальний ремонт чотирьох одиниць рухомого складу – тролейбусів для КП БМР «Тролейбусне управління»

 

     В ході наради перед присутніми виступив директор КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» Сергій Кандауров. Він розповів присутнім про можливості підприємства та основні напрямки його роботи.  

 

     «Для того, щоб рухатися вперед спочатку потрібно оцінити свої сили. На сьогоднішній день підприємство володіє досить серйозною базою для розвитку не тільки аеродрому, але і промислового напрямку. Ми надаємо обмежений обсяг послуг, але маємо на меті їх збільшення (60 % прибутку підприємства – прибуток від авіаційної діяльності, енергозабезпечення та водопостачання, а решта – 40 % - прибуток від оренди приміщень підприємства).

 

     На базі КП «Білоцерківський вантажно-авіаційний комплекс» працює 54 підприємства, які беруть в оренду комунальне майно. Ми має на своїй території велику кількість промислових майданчиків, які не задіяні, так як вони великі за своєю площею і не всі приватні підприємці мають можливість їх застосовувати. Тому, міською владою запропонована ініціатива щодо створення на базі нашого комунального підприємства виробництво автобусів, яке в свою чергу, забезпечить створення нових робочих місць, оновлення рухомого складу громадського транспорту і покращить якість надання послуг з перевезення для жителів м. Біла Церква», - сказав Сергій Кандауров.

 

     В ході робочої наради виступив інвестор – директор товариства з обмеженою відповідальністю «Союз-Авто» Юрій Нестерчук. Він розповів про основні напрямки своєї роботи в сфері виробництва транспорту для перевезення пасажирів. Зупинився на основних технічних характеристиках автобусів, які планує випускати, відповідність їх європейським стандартам, технічним нормам, збільшення пасажиромісткості, низькопідлоговість транспорту, використання іноземного металу для кузова автобусів, сертифікація транспорту від провідних фірм таких як Bosch та МАN тощо.

 

     По закінченню робочої наради всі присутні мали можливість переглянути запропоновані приміщення підприємства для розміщення в них місць виробництва майбутніх автобусів.

 

     В заході взяли участь представники КП «Білоцерківський вантажно-авіаційний комплекс», КП БМР «Тролейбусне управління» та журналісти місцевих ЗМІ.

Залучення інвестицій у розвиток КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс»


Опубліковано: 26 січня 2017 року
Поділитися