Заходи з нагоди 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

09 травня в м.Біла Церква з нагоди 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні відбулася святкова хода до Меморіалу Слави, мітинг та покладання квітів до Вічного Вогню.

В ході мітингу від імені міської влади зі святом Великої Перемоги присутніх привітав міський голова В.Савчук, який висловив особливі слова вдячності ветеранам Великої Вітчизняної війни, працівникам тилу, за подвиг, який вони здійснили захищаючи Батьківщину від німецько-фашистських загарбників, відмітив, що без них неможливою була б Перемога.

Він зазначив, що Біла Церква перебувала під окупацією фашистських військ 902 дні. У визволенні міста від німецько-фашистських загарбників взяли участь і словацькі та чеські воїни, 89 з яких загинули та були захоронені в братській могилі разом із радянськими воїнами. Міський голова наголосив, що Велика Вітчизняна війна є найтрагічнішою сторінкою в майже тисячолітній історії міста.

Міський голова В.Савчук також акцентував увагу на тому, що сьогодні в місті проживає більше 400 фронтовиків та зазначив, що сьогоднішнє покоління має пам’ятати про героїзм воїнів, їх мужність проявлені під час Великої Вітчизняної війни та шанувати визволителів, які надали нам можливість мирно жити, навчатись та працювати.

В урочистостях з нагоди 67- ї річниці Перемоги традиційно взяли участь представники посольств Чеської та Словацької Республік в Україні. Цього року вшанувати загиблих радянських воїнів та чеських і словацьких солдатів, що загинули під час визволення міста завітали, радник-посланник- заступник Посла Чеської Республіки в Україні П.Бучек, Перший секретар Посольства Словацької Республіки в Україні П.Хробак, Військово-повітряний аташе Посольства Словацької Республіки в Україні М.Шпірек.

В ході мітингу присутніх також привітали радник-посланник- заступник Посла Чеської Республіки в Україні П.Бучек, Перший секретар Посольства Словацької Республіки в Україні П.Хробак, архієпископ Білоцерківський і Богуславський, владика Митрофан, командир 72-ї окремої механізованої бригади, полковник, депутат міської ради А.Грищенко, голова Білоцерківської районної ради В.Олійник, ветерани Великої Вітчизняної війни М.Ващенко та О.Ануфрієв. Усі вони побажали міцного здоров’я, сил та мирного неба над головою усім білоцерківцям.

Від імені молоді міста шану воїнам Перемоги висловив учень СЗОШ № 1 В.Дмитрук.

В ході заходу присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих у роки Великої Вітчизняної війни. Відбулося проходження військових підрозділів Білоцерківського гарнізону.

По закінченню мітингу та покладання квітів був проведений молебень по загиблих воїнах в роки Великої Вітчизняної війни.

В святкових заходах взяли участь депутат Київської обласної ради, член виконавчого комітету Білоцерківської міської ради І.Шилов (фракція Партії регіонів), депутати міської ради, заступники міського голови, члени виконавчого комітету міської ради, представники громадськості та міських ЗМІ.



Опубліковано: 10 травня 2012 року
Поділитися