Заходи у зв’язку з відзначенням 80-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні

23 листопада в м.Біла Церква було проведено ряд заходів у зв’язку з відзначенням 80-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Зокрема, біля пам’ятного знаку жертвам голодомору та політичних репресій священнослужителями Білоцерківської єпархії Української православної церкви проведено траурну панахиду по загиблих.

Цього ж дня відбулися хресна хода та мітинг-реквієм.

Звертаючись до учасників мітингу, міський голова В.Савчук зазначив, що в ці дні жителі України глибоко сумують, згадуючи невинно загиблих в роки голодомору 1932-1933років. Акцентував увагу на необхідності вшанування пам’яті загиблих в роки голодомору та недопущення повторення таких трагічних подій.

Міський голова також подякував представникам творчої інтелігенції міста, які збирають історичні матеріали про голодомор, щоб залишити у спадок наступним поколінням правду про ті роки.

На мітингу виступив народний депутат України В.Чудновський, який зазначив, що голодомор 1932-1933 років – одна з найтрагічніших сторінок в історії українського народу. Відмітив важливість виховання в підростаючого покоління рис патріотизму та духовності.

Представники Української православної церкви Київського патріархату відслужили заупокійну літургію за душами померлих.

Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять тих громадян, які стали жертвами голодомору в Україні, а до пам’ятного знаку покладені квіти та поставлені запалені свічки.

У заході взяли участь депутати та члени виконавчого комітету міської ради, заступники міського голови, представники громадськості та місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 25 листопада 2013 року
Поділитися