День спільних дій в інтересах дітей

22 листопада в м. Біла Церква в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» (директор-Н. Яшан) відбувся день відкритих дверей з нагоди Дня спільних дій в інтересах дітей.

В ході заходу за дорученням міського голови В.Савчука його заступник  М.Антонюк наголосив, що в Білій Церкві постійно проводяться заходи, спрямовані на виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича щодо  державної підтримки та захисту дітей з особливими потребами, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах і їх сімей. Відмітив, що даний захід також проводиться з метою привернення уваги громадськості міста до проблем дітей вразливих категорій в рамках акції «Не будь байдужим», започаткованої головою Київської обласної державної адміністрації А.Й.Присяжнюком.

Під час заходу було наголошено на важливості функціонування таких закладів, як центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода», адже в них фахівці надають соціальні, психологічні, педагогічні, медичні та інші послуги дітям та сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

В середньому в центрі щомісячно проходять курс реабілітації більше 40 дітей. У закладі функціонує два відділення: тривалого (стаціонарного) перебування та денного перебування. Крім того, з метою профілактики соціального сирітства у відділенні денного перебування створено групи психологічної допомоги та попередження соціального сирітства, що дає можливість надавати необхідну комплексну допомогу, в тому числі й матеріальну, дітям та їх батькам без вилучення дітей з родин. З початку 2013 р. до центру «Злагода» було влаштовано 108 дітей, а 136 вихованцям вже надана відповідна допомога. Жодна дитина із центру «Злагода» протягом 2011-2013 рр. не була влаштована до інтернатних закладів для дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всі діти повернуті в біологічні родини або влаштовані в сімейні форми виховання. Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» визнаний одним із кращих закладів соціального захисту в Київській області.

В ході свята за вагомий особистий внесок у розвиток центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода», підтримку дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах грамотами Білоцерківської міської ради і виконавчого комітету були нагороджені  ряд меценатів, спонсорів та ін.

В ході заходу присутні мали змогу проглянути святковий концерт у виконанні вихованців центру.

В заході взяли участь начальник управління освіти і науки міської ради Ю.Петрик, начальник служби у справах дітей міської ради В.Кисельова, представники громадськості та ін.



Опубліковано: 22 листопада 2013 року
Поділитися