Презентація підсумків Програми соціально-економічного розвитку м.Біла Церква за 2013 рік та основних напрямків проекту Програми соціально-економічного розвитку міста на 2014 рік

25 листопада в м.Біла Церква відбулася презентація підсумків Програми соціально-економічного розвитку м.Біла Церква за 2013 рік та основних напрямків проекту Програми соціально-економічного розвитку міста на 2014 рік в рамках реалізації в регіоні завдань, доручень Президента України В.Ф.Януковича щодо виконання програми соціально-економічного розвитку  території.

В ході заходу заступник міського голови Г.Джегур поінформував, що міською владою проводиться системна  робота спрямована на  реалізацію в місті завдань, доручень Президента України щодо виконання програми соціально-економічного розвитку території з метою покращення життєвого рівня білоцерківців.

Відмітив, що аналіз соціально-економічного розвитку міста з початку 2013 року свідчить про позитивні зрушення в економіці. Так за січень-серпень поточного року обсяг реалізованої промислової продукції у відпускних цінах підприємств міста склав 4617789,3 тис.грн., що становить 17,2 % від загальних обсягів реалізації по Київській області. Продовжувалася робота, спрямована на утримання та розширення ринків збуту продукції. Загальний обсяг експорту товарів по м. Біла Церква за січень-липень 2013 року становив 92,1 млн.дол.США, що на 7,2% більше у порівнянні із аналогічним звітним періодом минулого року. Обсяг імпорту товарів склав 102,9 млн.дол.США. Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника підприємств у січні-червні  2013 року становила 2684 грн., що на 12,27% більше, ніж у відповідному періоді 2012 року.

Заступник міського голови відмітив, що за 9 місяців ц.р. в місті введено в дію ряд об’єктів соціально-культурного призначення, серед яких - модульна котельня в ДЮСШ№1 потужністю 1,92 Мвт, приміщення під розміщення  Мельцеровських боксів, 10 індивідуальних житлових будинки площею  1324,5 кв. м, виробничий  цех з прибудовою адмінкорпусу та їдальнею  загальною площею 4565,7 кв.м виробничого цеху та 1586,8 кв.м адмінкорпусу та ін.

За даними Білоцерківської об’єднаної державної податкової інспекції за результатами звітного періоду у місті зареєстровано 18,3 тис. суб’єктів підприємницької діяльності (з них: 14,8 тис. – фізичні особи, 3,5 тис. – юридичні). За цей час суб’єктами малого підприємництва сплачено до бюджетів усіх рівнів 150,8 млн.грн. податків і платежів. Частка податкових надходжень від діяльності малого підприємництва становить 37% від загальних надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Протягом січня – жовтня 2013 року було укладено 11 договорів купівлі-продажу об’єктів міської комунальної власності. Надходження до місцевого бюджету від приватизації об’єктів міської комунальної власності за 10 місяців поточного року склали 1858 тис.грн. Укладено та переукладено 337 договорів оренди на нежитлові приміщення загальною площею 33,5 тис.кв.м. Також  за звітний період було передано в концесію об’єкт комунальної власності цілісний майновий комплекс комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Білоцерківводоканал».

Відповідно до рішення міської ради від 25.04.2013 року №964-41-VI «Про пропозицію передачі об’єкта централізованого теплопостачання в концесію» відділом комунальної власності та концесії Білоцерківської міської ради спільно з комунальним підприємством Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» проводиться організаційно-технічна підготовка об’єкта комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» до передачі в концесію.

Крім того, за 10 місяців ц.р. укладено 14 договорів купівлі – продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення з юридичними та фізичними особами-підприємцями на загальну суму 1949,3  тис.грн.

Заступник міського голови Г.Джегур наголосив, що дані показники дають змогу прогнозувати виконання очікуваних показників розвитку основних галузей та сфер життєдіяльності міста в 2013 році та планувати їх зростання у 2014 році.

Під час заходу присутні також були ознайомлені із пректом Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Біла Церква на 2014 рік, яка  розроблена відповідно до пріоритетних напрямів Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава", Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 27.02.2013р. № 187 та інших прогнозних і програмних документів економічного і соціального розвитку України, спрямованих на вирішення соціальних проблем жителів, шляхом подальшого нарощування темпів економічного зростання в усіх сферах господарського комплексу міста.

В ході заходу присутні також були детально ознайомлені із підсумками розвитку в поточному році та основними пріоритетами на 2014рік таких сфер – соціальний захист населення, охорона здоров’я, житлово-комунальне господарство, освіта, культура,  підтримка сім’ї та молоді, охорона дитинства, фізична культура та спорт. З даною інформацією присутніх  поінформували керівники відповідних структурних підрозділів міської ради, демонструючи слайд-презентацію.

В заході взяли участь керівники ряду управлінь та відділів міської ради, представники громадськості, міських ЗМІ.



Опубліковано: 26 листопада 2013 року
Поділитися