Задля вшанування та збереження пам’яті

17 серпня у Білій Церкві відбулося громадське обговорення питань, пов’язаних із присвоєнням назв та перейменуванням низки об’єктів на території міста. Це громадське обговорення відбулося відповідно до низки нормативних актів, а саме – Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» та згідно з відповідним Порядком проведення громадського обговорення, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України №989 від 24 жовтня 2012 року.

Зокрема, були обговорені такі питання:

  • присвоєння центральній бібліотеці Білоцерківської міської центральної бібліотечної системи імені Красножона Петра Івановича (заслуженого працівника культури України, бібліотекознавця та бібліографа, який зробив вагомий внесок у розвиток бібліотечної системи Білої Церкви);
  • перейменування вулиці Заводська на вулицю імені Максима Глазкова (підполковника служби цивільного захисту ДСНС, який загинув під час ліквідації пожежі у м.Васильків на нафтобазі «БРСМ»);
  • присвоєння назви алеї на бульварі Княгині Ольги, яка розташована поруч каплички Георгія Переможця «Алея воїнів-інтернаціоналістів» (де висаджено понад сто дерев – як символ пам’яті воїнів, які загинули під час війни в Афганістані).

Під час зустрічі присутні висловили свої думки з приводу винесених на обговорення питань, акцентували увагу на їх важливості для виховання молодого покоління, збереження та примноження культурних цінностей, значенні для громадськості – не тільки жителів міста, але й Київської області та України в цілому.

Шановні білоцерківці! Свої пропозиції (зауваження) щодо зазначених питань ви можете подавати у письмовій чи усній формі на адресу: вул. Героїв Небесної Сотні, 36, ІІ-й поверх; тел.: 5-40-65; e-mail: bcvk@ukr.net із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, до 10.09.2018 року.

У подальшому відповідне рішення буде винесено на розгляд Білоцерківської міської ради.

У заході взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради Андрій Король, Юрій Петрик, Володимир Панасов, представники структурних підрозділів міської ради, громадськості, науковці, журналісти місцевих ЗМІ та ін.

 

Задля вшанування та збереження пам’яті


Опубліковано: 18 серпня 2018 року
Поділитися