Як правильно поводитися з великогабаритними відходами?

Коли на території Білої Церкви виникають стихійні сміттєзвалища з великогабаритних відходів, виникає питання, як підвищити культуру поводження з відходами в Білій Церкві. Щоб запобігти цьому, підприємством «КАТП-1028» було запроваджено контейнерну схему їх збору, створено карту і графіки розміщення контейнерів для великогабаритних відходів. Кожен контейнер, відповідно до графіка, встановлюється на локації мінімум на одну добу – для того, щоб білоцерківці могли розмістити свої побутові чи великогабаритні відходи в зручний для них час.

Зокрема було придбано контейнери об’ємом 10 куб.м., обладнано спецавтомобілі, з погодженням із департаментом житлово-комунального господарства визначено локації та розроблено графіки встановлення таких контейнерів.

 «Звертаємо увагу жителів нашого міста, що наше підприємство здійснює послугу з вивезення великогабаритного сміття, – розповів директор ПрАТ «КАТП-1028» Юрій Сторожук. – Згідно з чинним законодавством, великогабаритне сміття, сміття після ремонту, зелені насадження вивозяться окремо від побутового сміття. Великогабаритні відходи – це старі меблі, матраци, килими, валізи, старі двері, вікна, лінолеум після ремонту, сантехніка тощо.

Отже, якщо у вас є потреба позбутися великогабаритних побутових відходів, а також відходів зелених насаджень з присадибних ділянок, потрібно:

  • ознайомитися з графіком на сайті ПрАТ «КАТП-1028» (https://www.katp1028.com.ua/dlya-naseleniya/grafik-pribirannya.html);
  • обрати зручну локацію на карті (теж на сайті);
  • визначити день та самостійно завантажити відходи у великогабаритний контейнер.

Зверніть увагу, що до великогабаритних контейнерів у жодному разі не можна викидати цеглу, цемент, бетон, щебінь, промислові відходи, автомобільні шини, акумулятори, тару від легкозаймистих речовин та інші небезпечні відходи.

На жаль, бувають випадки з боку недобросовісних підприємців або мешканців, що допускають такі порушення. Боротися з такими явищами допомагає система відеоспостереження «Безпечне місто», яка дозволяє ідентифікувати таких правопорушників.

Тож закликаємо всіх білоцерківців підвищувати культуру поводження з відходами, викидати великогабаритні відходи правильно та спонукати до цього сусідів. Тільки так можна зробити наше місто кращим та комфортнішим для життя.


Опубліковано: 03 листопада 2023 року
Поділитися