Визначено переможця конкурсу на кращий ескізний проект реконструкції площі по вул.Героїв Небесної Сотні зі спорудженням пам'ятника

Під час сесійного засідання, яке відбулося 27 вересня ц.р. міський голова Геннадій Дикий оголосив підсумки конкурсу на  кращий  ескізний проект реконструкції площі по вул.Героїв Небесної Сотні зі спорудженням  пам'ятника з метою вшанування загиблих Героїв Небесної Сотні (під час «Революції Гідності») та загиблих борців за волю і незалежність України в антитерористичній операції на сході України.

 

Отож, переможцем став проект 070707 у виконанні авторського колективу - архітектурна майстерня «АММІ»: Жихарев Роман, Міщенко Валерій, Жихарева Катерина, Міщенко В’ячеслав  за участі Дробота Костянтина, Шаравари Юрія.

 

«Ми зробимо все належне, аби достойно вшанувати наших героїв. Даний проект має бути реалізований у Білій Церкві якнайшвидше, адже інші міста України вже мають подібні пам’ятники. Площа на вул.Героїв Небесної Сотні має стати символом пам’яті про жертви  минулих та сучасних поколінь, заради мирної, вільної, незалежної України», - наголосив міський голова Геннадій Дикий.

 

Варто зауважити, що конкурс відбувся у Білій Церкві у два етапи. Для ознайомлення жителів міста з поданими ескізами та врахування думки громадськості під час роботи журі, у центральній бібліотеці було організовано виставку проектів.

 

У  першому турі  брали участь 8 ескізних проектів авторів та авторських колективів з Києва, Львова, Білої Церкви. За результатами  було вирішено провести другий етап конкурсу.

 

У ІІ турі конкурсу було представлено 6 ескізних проектів – з числа тих, які за результатами першого туру посіли ІІ, ІІІ місця, а також ті, які отримали заохочувальні призи.

 

Конкурс був досить прискіпливим, відзначився кропіткою роботою як авторів проектів, так і членів журі, яким протягом усього періоду було нелегко визначитися із переможцем, адже кожен із проектів, на думку журі, відрізнявся цікавістю, самобутністю, оригінальністю архітектурних та дизайнерських рішень.  За результатами рішення журі конкурсу (від  18.09.2018 р.), й було визначено переможця  конкурсу - проект 070707. 

 

Незабаром відбудеться детальна презентація проекту-переможця. Про час та місце буде повідомлено додатково.  

Визначено переможця конкурсу на кращий ескізний проект реконструкції площі по вул.Героїв Небесної Сотні зі спорудженням пам'ятника


Опубліковано: 28 вересня 2018 року
Поділитися