Вилучення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах

    Вже давно соціальні служби міста Біла Церква звертали увагу на неналежне виконання своїх батьківських обов'язків, через вживання алкоголю  жінкою, на утриманні якої перебуває троє дітей, найменшому з яких лише три роки.

 

    Стурбована долею малолітніх дітей служба у справах дітей Білоцерківської міської ради подала подання до  органу опіки та піклування Білоцерківської міської ради від 03 квітня 2017 року № 445, про вилучення їх у горе-матері. Фактично діти змушені були проживати у притоні, організованому їх «матусею». Голодні, холодні, в лахмітті вони спали на підлозі. В квартирі стояв нестерпний сморід. Звичайно такі умови проживання, злочинна байдужість матері до своїх обов’язків  призвели до того, що діти перестали ходити до школи. А найменший хлопчик взагалі був кинутий напризволяще,  бо не відвідував дошкільний заклад. Задоволення його основних життєвих потреб залежало лише від старших братів, які звичайно, не мають таких навичок. Членів виконавчого комітету обурила й схвилювала така поведінка матері. Тому розглянувши   подання  служби, ними було  прийнято рішення  про негайне вилучення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та   влаштування в центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода».

 

    На виконання даного рішення 13.04.2017 року, службою у справах дітей спільно з представниками Білоцерківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області, представниками управління охорони здоров’я та представниками  адміністрації Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 трьох дітей було вилучено із сім’ї та влаштовано  в заклад. Сподіваємося, що жінка, яка потрапила в страшну залежність від алкоголю ще зробить для себе правильні висновки, і діти  зможуть повернутися в родину. Всі суб’єкти соціальної роботи міста Біла Церква готові їй надати необхідну підтримку й допомогу.

 


Опубліковано: 24 квітня 2017 року
Поділитися