Виявити причини скоєння правопорушень та надати допомогу неповнолітнім у подоланні життєвих труднощів

Неповнолітні часто не усвідомлюють наслідків їх протиправних вчинків. Це часто призводить до скоєння ними злочинів і правопорушень, після чого настає справедливе, але несподіване для них покарання... Слідство, суд, лава підсудніх, вирок ...

 

31 липня 2017 року спеціалісти служби у справах дітей Білоцерківської міської ради спільно з інспекторами з ювенальної превенції Білоцерківської поліції та фахівцями соціальної роботи Білоцерківсько міськрайонного відділу пробації провели зустріч з неповнолітніми, які вже засуджені до міри покарання, не пов’язаної з позбавленням волі, звільненими від відбування покарання з випробувальним терміном. Під час бесіди обговорювалися основні причини скоєння правопорушень і злочинів підлітками та шляхи їх усунення. Серед найважливіших факторів, які стали причиною вчинення злочинів неповнолітніми, є вживання підлітками алкоголю, наркотиків, слабкі соціальні та сімейні зв’язки, відсутність позитивної життєвої позиції, асоціальне коло їх спілкування.

 

Важливим завданням даної зустрічі було виявлення  причин скоєння правопорушень та надання допомоги неповнолітнім у подоланні життєвих труднощів. Допомогти дітям побачити свою життєву перспективу відповідно до їх реальних можливостей, без несправедливого ущемлення їх прав і законних інтересів, - саме таку мету ставили перед собою всі дорослі учасники зустрічі.

Виявити причини скоєння правопорушень та надати допомогу неповнолітнім у подоланні життєвих труднощів


Опубліковано: 02 серпня 2017 року
Поділитися