Вийшов на лінію ще один тролейбус

8 червня з  депо Тролейбусного управління вийшов на лінію після капітального ремонту та «обкатки» тролейбус, вже сімнадцятий за рахунком.

Нагадаємо, що на початок 2016 року на всіх маршрутах міста працювало лише 12 одиниць рухомого складу.

З початку року владою міста було поставлено задачу по відновленню електротранспорту КП БМР «Тролейбусне управління». За цей час силами комунального підприємства було відремонтовано чотири тролейбуса, які вже працюють на маршрутах.

 Таким тролейбус ЗіУ-682В0А № 076, 1989 року випуску, був до капітального ремонту, а останні роки його просто обклеїли рекламою, щоб приховати недоліки зношеного корпусу.

Відновлювальні роботи тривали  півтора місяці.

На ППФ «Електротранс», який розміщено на потужностях КП БМР «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» було виконано капітальний ремонт кузова, обшивки салону, сидінь, часткова заміна електропроводки, замінено зовнішню обшивку. Вартість цих робіт склала 300 тис.грн.

Решту робіт по ремонту було виконано фахівцями КП БМР «Тролейбусне управління», а саме:
заміна шин;
-
 встановлені нові амортизатори;
зроблений ремонт механічної частини переднього та заднього мостів;
встановлені нові підшипники, кардан;
зроблений ревізійний ремонт двигуну генератора ДК-661;
зроблена ревізія електрики, встановлені нові контакти на контактуру;
встановлені штангоуловлювачі;
в кабіну водія встановлений калоріфер.

Загальна вартість цих робіт становить 100 тис грн.

Міський голова Геннадій Дикий відвідав депо Тролейбусного управління для ознайомлення  з роботою комунального підприємства, а також оглянув відремонтований тролейбус. Було декілька невеликих зауважень щодо якості виконаного ремонту. Проте працівники запевнили, що це дрібні недоліки, які вони найближчим часом усунуть самостійно.
 

Руслан Степанський директор КП БМР «Тролейбусне управління» зазначив, що загальна вартість відновлювальних робіт склала приблизно 400 тис.грн. і була виконана білоцерківськими фахівцями. А подібний капітальний ремонт тролейбуса на спеціалізованому ремонтному заводі коштує близько 1,0 млн. грн. В той час, як в Тролейбусному управлінні на суму 800 тис грн. відновлять два тролейбуса. Що звісно дешевше нових тролейбусів за 5-6 млн.грн. і, на сьогодні, дешевше і швидше, ніж доставка вживаних тролейбусів з Чехії, перемовини по яких також тривають.

На сьогоднішній день добігає кінця ремонт ще одного тролейбусу ЗіУ-682Г00, 1991 року випуску, який вийде на лінію орієнтовно 20-23 червня.

 Останній раз капітальний ремонт тролейбусів на комунальному підприємстві здійснювався 5 років назад. Загалом на балансі комунального підприємства всього 20 пасажирських тролейбусів, залишилося відремонтувати ще два тролейбуси, на що потрібно 750 тис.грн.

Крім того,  комунальне підприємство заключило договори з приватними перевізниками (маршрутні таксі), які обслуговують маршрут №4 та 11. Ці автомобілі проходять обов’язковий технічний огляд перед виходом на маршрут на території депо, а водії щоденний медогляд.



Опубліковано: 09 червня 2016 року
Поділитися