Він завжди вважав себе білоцерківцем

26 квітня 2019 року пішов із життя справжній друг нашого міста, Почесний громадянин Білої Церкви, меценат та благодійник і просто добра та світла людина – Петер Новотни.

Жителі Білої Церкви високо цінують той величезний внесок, який Петер Новотни, а також фонд «Хоф Шлютер», головою правління якого він був, зробили для нашого міста. Протягом 20 років допомогу отримували ті, хто її найбільше потребував: хворі та малозабезпечені люди, багатодітні родини, постраждалі внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, а також дитячі будинки, школи, соціальні установи та лікарні міста.

Завдяки Петеру тисячі дітей із малозабезпечених родин мали змогу отримати оздоровлення в Німеччині та інших країнах Європи.

Петер Новотни був одним із тих, хто дав початкову іскру для створення на базі Білоцерківської міської лікарні №2 діалізної станції, цистоскопічного кабінету в урологічному блоці, двох черг інсультного блоку, нового Територіального центру надання соціальних послуг, що дає змогу літнім людям не лише отримувати необхідну допомогу, але й цікаво та змістовно проводити час.

Завдяки німецькому благодійнику Біла Церква отримала нові карети «швидкої допомоги», лікарняним закладам міста, а також тим, хто цього потребував, постійно надавалися постільні приналежності, інвалідні візки, медичне обладнання та багато іншого.

Німець, який вважав себе білоцерківцям, подарував нашому місту тисячі врятованих життів, щирих усмішок та вдячних сердець. У них, без сумніву, завжди житимуть велика шана та безмежна вдячність справжньому Другу та Людині з великої літери. Біла Церква зажди ним пишатиметься.

Допомагаючи іншим, Петер сам довгі роки боровся зі смертельною недугою, яка, на жаль, перемогла.

Ніколи не вдасться знайти такі слова, які б допомогли висловити той біль, який співпереживають разом із його рідними та близькими всі білоцерківці, а також ті, кому пощастило знати Петера особисто.

Вічна пам’ять та доземний уклін…

Міський голова Геннадій Дикий
Білоцерківська міська рада та її виконавчий комітет

 


Опубліковано: 26 квітня 2019 року
Поділитися