«О писанко! Ти символ України! Любові й миру вірна берегиня!»

29 квітня у Білій Церкві відбулося традиційне Свято Писанки організоване за підтримки відділу культури та туризму Білоцерківської міської ради.

В Україні вважається, що Великдень – найвеличніше свято року. І це свято неможливо уявити без крашанок і писанок, які фарбують та розмальовують під час великоднього посту. Проте в різних регіонах України це роблять по-різному, залежно від місцевих традицій. Таїнство писанкарства оповите низкою різних обрядів та традицій. Але для багатьох українців, а особливо для дітлахів, прикрашання яєць – це вже вагома частинка святкування.

У ході свята Білоцерківська школа мистецтв №1 експонувала роботи талановитих учнів відділу образотворчого мистецтва. За підтримки Білоцерківської міської централізованої бібліотечної системи усі бажаючі мали можливість взяти участь у майстер-класах з виготовлення Великодньої символіки. Також учні та педагоги Білоцерківських шкіл мистецтв № 3, 4, 5 створили яскраву тематичну фотозону - велику Великодню арку.

Під час заходу була організована дитяча ігрова програма, а також можна було відвідати ярмарок сувенірних та декоративних виробів.

Гості свята ласували смачною кухнею та відвідували тематичні фотозони і виставки.

У заході взяли участь жителі міста та району, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

«О писанко! Ти символ України! Любові й миру вірна берегиня!»


Опубліковано: 02 травня 2019 року
Поділитися