VIII Міжнародні змагання з легкоатлетичного кросу в Білій Церкві

07 вересня в Білій Церкві, на території дендропарку «Олександрія», відбулися VIII  Міжнародні змагання з легкоатлетичного кросу на призи Білоцерківської меблевої фабрики.

Організаторами виступили управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради, Білоцерківський СК «Арсенал».

На  старт вийшли понад 260 спортсменів віком від 12 до 60 років - представників 16 областей України та Республіки Білорусь.

Серед спортсменів були як ті, що тільки розпочинають сходження до олімпійських вершин, так і вже уславлені. Зокрема це Сергій Лебідь – дев’ятиразовий чемпіон Європи, Олександр Сітковський – учасник трьох Олімпійських ігор, Ольга Котовська – учасниця Олімпійських ігор, Ігор Олефіренко, який з кожним роком досягає кращих результатів, неодноразово проставляв Білу Церкву на міжнародних аренах.

Легкоатлети змагалися у різних вікових категоріях, здійснюючи забіги на відповідні дистанції.

Швидкістю, силою, витривалістю між собою мірялися: дівчата 2007-2005 р.н. (дистанція 1000 м), юнаки 2004-2002 р.н. (3000 м), дівчата 2004-2002 р.н. (2000 м), юнаки 2007-2005 р.н. (2000 м).

Жінки всіх категорій здійснили забіг на дистанцію 6100 м, чоловіки 1-ї, а також 2-9 категорій та робітники фабрики – на відстань 10200 м.

Під час урочистого відкриття зі словами вітань до присутніх звернулися начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Інна Паливода, віце-президент Федерації легкої атлетики м. Біла Церква, член комісії Сергій Бочаров, головний тренер Збірної команди України з видів витривалості Федерації легкої атлетики м. Біла Церква Сергій Романчук, головний суддя змагань - переможець та призер чемпіонатів світу з легкої атлетики Віктор Недибалюк.

У своїх виступах вони відмітили, що дійство відбувається напередодні Дня фізичної культури та спорту в Україні, побажали спортсменам перемоги, гарного настрою, міцного здоров’я, вдалих стартів та хороших фінішів. Також відмітили, що це найкращий легкоатлетичний захід, який проводиться в Україні.

Під час змагань спортсменів словами вітань та гучними оплесками активно підтримували вболівальники.

На завершення заходу учасникам кросу вручили фірмові футболки та кепки, переможців та призерів відзначили окремо за віковими категоріями. Їм були вручені грошові премії, дипломи та медалі від спонсора змагань.

У заході взяли участь: спортсмени, тренери, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ та ін.

VIII Міжнародні змагання з легкоатлетичного кросу в Білій Церкві


Опубліковано: 07 вересня 2019 року
Поділитися