«Білоцерківський стандарт» - емоцію переможця відчули всі

08 вересня в Білій Церкві вдруге відбулися змагання Велосотка “Білоцерківський стандарт”.

У  веломарафоні мали можливість взяти участь усі бажаючі жінки і чоловіки. Цього року дистанцію 100 км у форматі шосейних перегонів долали понад 200 велосипедистів з десяти міст України. Це майже на 60 учасників більше, ніж минулого року. Серед тих, хто вирішив випробувати свої сили були як професіонали (близько 20 осіб), так і аматори велоспорту.

На  старті учасників змагань привітали та побажали вдалого фінішу  секретар міської ради Вадим Кошель, начальник управління молоді та спорту міської ради Інна Паливода, головний суддя змагань, голова ГО «Білоцерківська федерація велосипедного спорту» Артем Теслер та ін.

Організаторами  Велосотки є дві громадські організації «БЦ драйв» та «Білоцерківська федерація велосипедного спорту.

Метою заходу є популяризація активного способу життя, аматорського велоспорту. Оскільки це не гоночний формат, а марафонський, головною метою учасників є змогти подолати маршрут. Тому всі, хто здолав дистанцію за 8 годин вважався переможцем.

На дистанції було  передбачено три контрольних пункти у селах Бикова Гребля, Городище Пустоварівське, Пархомівка. На контрольних пунктах волонтерами заходу було організовано перепочинок велосипедистів з освіжаючими напоями та ін. Крім спортивного інтересу, в місцях контрольних пунктів, учасники змагань мали можливість дізнатися про місцеві архітектурні пам’ятки, побувати у мальовничих природних місцевостях та побачити колоритну красу нашої Батьківщини.

Фініш пролягав ґрунтовою дорогою від Урочища Кошик до Голендерні – цю ділянку місцеві велосипедисти називають Білоцерківський стандарт, що й дало назву змаганням.

За підсумками веломарафону були нагороджені кубками та призами переможці в номінаціях «Найшвидший козак», «Найшвидша козачка» в категорії «шосе» - Борис Бакунський та Лідія Басмат; в категорії «МТБ» - Олександр Бірюков та Оксана Ковальова.  

Призами також були відзначені велосім’ї та закохані романтичні пари, які перетнули фінішну пряму тримаючись за руки.

Спеціальні призи отримали наймолодший учасник, якому  12 років - Максим Макаренко та найстарший, якому 68 років – Василь Мединський. Заохочувальні подарунки були відзначені й останні фінішери. 

Отож, до фінішу дійшли всі учасники, емоцію переможця відчув кожен. Вітаємо велосипедистів та  сподіваємося, що наступними роками учасників буде ще більше.

«Білоцерківський стандарт» - емоцію переможця відчули всі


Опубліковано: 09 вересня 2019 року
Поділитися