Відбувся візит Митрополита Православної Церкви України Епіфанія до Білої Церкви

25 червня у місті Біла Церква з візитом перебував Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України  Епіфаній.

У рамках візиту відбулось освячення Хреста і наріжного каменю у місці, де буде розпочато будівництво нового храму Архангела Гавриїла Православної Церкви України. Храм буде розташований на вулиці Миру поблизу пам’ятника «Скорботній матері».

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили настоятель парафії Архангела Гавриїла протоієрей Іван Кречківський  та запрошене духовенство.

Після звершення чину освячення Блаженнійший владика привітав присутніх зі знаменною подією, подякував усім за спільну молитву та побажав благословенних успіхів у будівництві майбутнього храму.

«Не так давно минули ті часи, коли храми руйнувалися, а сьогодні ми живемо в особливий та сприятливий час, коли спільно можемо відроджувати святині, а також закладати та освячувати нові. Цим засвідчується, що Господь благословляє нашу Церкву на розбудову, на працю з примноження християнських цінностей у нашому житті», – зазначив Предстоятель.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній згадав і про випробування страшною війною на Сході України, яка вже точиться більше семи років та пандемією небезпечної хвороби, які зараз переживає український народ.

Також, від імені Православної Церкви України було відзначено Благословенними Грамотами тих, завдяки кому вже розпочато будівництво храму та у майбутньому буде продовжено.

Цього ж дня у Білій Церкві Предстоятель Православної Церкви України відвідав Храм Покрови Божої матері, де провів молебень та нагородив відзнаками медичних працівників, військовослужбовців та волонтерів. Серед відзнак були ордени Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня, Святого Миколая Чудотворця, Святого Пантелеймона а також медалі та грамоти.

На святковому дійстві був пристуній міський голова Геннадій Дикий, який звертаючись до пристуніх наголосив на вагомості героїчного подвигу тих, кому були вручені ці нагороди та висловив вдячність Блаженнійшому Митрополиту за ту увагу, яку він приділяє нашому місту.

У заході також взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Людмила Мерзлюк, депутати Білоцерківської міської ради та представники громадськості.

Відбувся візит Митрополита Православної Церкви України Епіфанія до Білої Церкви


Опубліковано: 29 червня 2021 року
Поділитися