День Конституції – одне із найважливіших свят

25 червня у Білій Церкві відбувся урочистий захід Київської обласної ради до Дня Конституції України.

У ніч на 28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла і ввела в дію Конституцію України. Документ отримав підтримку двох третин депутатського корпусу (315 народних депутатів). У ньому визначалася сильна президентська влада, гарантувалися права приватної власності, затверджувалися нова державна символіка, статус української мови як єдиної державної, Крим визнавався автономною республікою а складі України. А загалом, Конституція України – це сторіччя народної законотворчості.

Тож напередодні одного із найважливіших свят українців, заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова завітала до Білої Церкви: «Від імені голови Київської обласної ради Наталії Гунько та всього депутатського корпусу вітаю вас із Днем Конституції України. Наша держава найбільша європейська країна. Щоб наша країна процвітала лікарі мають лікувати так, щоб нація була здоровою, вчителі навчати, щоб ми були розумними, а чиновники мають зробити так, щоб у перших і других не виникали питання про заробітну плату. І сьогодні ми боремося за це. Хочу побажати вам перш за все здоров’я, адже пандемія показала наскільки це важливо».

Також до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Це надзвичайно важливе свято для нас, адже без Конституції немає державності. Я досі пам’ятаю ті часи, коли патріотичність приховували, але намагалися будь-яким чином зберегти її. А сьогодні ми маємо державу і Конституцію. Хочу наголосити, що жодна нація не є самодостатньою, поки вона не вільна. Тому найперше це вільна незалежна держава. А все інше ми здобудемо самі!»

Тетяна Семенова та Геннадій Дикий вручили ряду жителів Київської області, які внесли вагомий внесок у розвиток Київщини, почесні грамоти Київської обласної ради із цінними подарунками та подяки за сумлінне виконання службових обов’язків, ініціативу і наполегливість у роботі, високий професіоналізм, активну громадську позицію та з нагоди 25-ї річниці Конституції України.

Серед нагороджених також були білоцерківці: перший заступник міського голови Інна Новогребельська, завідуюча відділенням невідкладної допомоги КНП БМР «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Ірина Пастушенко, начальник відділу по організації і проведенню підготовки по цивільному захисту управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олександр Повстянко, завідуюча лабораторією КНП БМР «Міська лікарня №3» Ірина Коваль, лікар-нефролог міжрайонного центру гемодіалізу КНП БМР «Міська лікарня №2» Олександра Сорока та інші.

Під час заходу для гостей свята виступали актори Київського академічного обласного музично-​драматичного театру ім. Панаса Саксаганського.

У заході також взяли участь заступник міського голови Юрій Савчук, громадськість та журналісти ЗМІ.

День Конституції – одне із найважливіших свят


Опубліковано: 29 червня 2021 року
Поділитися