Відбувся відкритий чемпіонат з шахів та шашок серед спортсменів-осіб з інвалідністю

Шахи та шашки це більше, ніж просто гра. Це інтелектуальне проведення часу  і недарма тисячі людей із захопленням грають у цю гру.

 Сьогодні, 19 жовтня, у Білоцерківській громаді відбувся відкритий чемпіонат з шахів та шашок серед спортсменів-осіб з інвалідністю. Організатор - управління молоді та спорту Білоцерківської міської ради. 

У змаганнях взяли участь майже 25 дорослих та дітей з різними нозологіями: ураженнями опорно-рухового апарату, порушеннями зору та слуху та порушеннями розумово-фізичного розвитку. 

 Головний суддя змагань Віталій Кириченко зауважив, що такі турніри відбуваються у нас не вперше, іноді - двічі на рік. І діти і дорослі із нетерпінням чекають можливості проявити свої вміння та здобути перемогу.

 У громаді всіляко підтримують інваспорт, надаючи можливість розвиватися спортсменам з інвалідністю. Наші спортсмени  входять до збірних команд України і достойно представляють нашу державу на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Начальник Комунального закладу Київської обласної ради Київський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Марія Віниченко: «Незважаючи на складнощі сьогодення спортсмени із задоволенням їдуть до Білої Церкви на змагання. Лише у цьому році обласне відділення «Івнаспорту» шість разів привозило спортсменів з інвалідністю на різні змагання.  Для учасників - це можливість не тільки показати свою майстерність  у грі, а й обмін досвідом, підтримка ментального здоров’я – спілкування, зняття психологічного навантаження».

За результатами змагань переможці отримали дипломи та медалі.

Одночасно, у шахово-шашкову клубі триває й відкритий чемпіонат з шахів ДЮСШ «Юність» «Білоцерківська осінь». Протягом 5 днів, більш як 20 учасників, боротимуться за призові місця, а молоді спортсмени, разом  з тим, матимуть змогу виконати наступний розряд з шахів.

Гра в шахи або шашки розвиває у дитини такі важливі якості, як логічне мислення, інтуїцію, цілеспрямованість, наполегливість, навчить правильно приймати рішення, поліпшить пам'ять, силу волі і терпіння. Тож, не зволікайте, відділення шахів спортивної школи «Юність» чекає на всіх, хто хоче навчитися цій дивовижній грі. Адреса КЗ БМР «Юність»: м.Біла Церква, вул. Курсова, 22А, тел. (0456)39-95-57, (098)950-32-68.

Відбувся відкритий чемпіонат з шахів та шашок серед спортсменів-осіб з інвалідністю


Опубліковано: 19 жовтня 2023 року
Поділитися