У Білу Церкву з району виконання бойових дій повернувся 132 Окремий батальйон територіальної оборони

Нещодавно у Білу Церкву з району виконання бойових дій повернувся 132 Окремий батальйон територіальної оборони, який є структурною частиною 114 Окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України.

20 жовтня в Білоцерківській об’єднаній територіальній громаді відбувся урочистий захід з нагоди нагородження особового складу цього військового підрозділу. 

Відкриваючи захід, з вітальним словом до побратимів звернувся командир 132 Окремого батальйону територіальної оборони, підполковник Валерій Римарчук. Він привітав бійців із поверненням із зони бойових дій, сказав слова вдячності усьому особовому складу батальйону, всім бійцям, які з честю та гідністю виконали свій військовий та громадянський обов’язок. 

«У роботі командира є дві основні мети – виконати бойове завдання та зберегти особовий склад, – наголосив Валерій Римарчук. – Вдячний усім командирам рот за те, що розуміли керівництво батальйону в усіх ситуаціях – складних, простих, напружених. Результатом цього є виконання завдання та висока оцінка наших дій військовим командуванням». 

Також Валерій Римарчук висловив вітання від підполковника – командира 77 Окремої аеромобільної бригади  Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, передав прапор 77 бригади та сказав слова вдячності всьому колективу військової частини. 

Пам’ять всіх загиблих військовослужбовців батальйону вшанували хвилиною мовчання, а також переглянули фільм про бойові будні бійців батальйону.

Від імені міського голови Геннадія Дикого військовослужбовців привітали його заступник Катерина Возненко та депутат Білоцерківської міської ради Дмитро Киришун. 

Вони висловили вдячність кожному воїну за те, що військовослужбовці пішли захищати нашу країну від ворога, робили все залежне від кожного, аби захистити Батьківщину. Зауважили, що кожен білоцерківець чекає повернення наших Героїв до своїх домівок здоровими та неушкодженими. За успішне виконання поставлених бойових завдань та з нагоди прибуття 132 Окремого батальйону територіальної оборони ряду військовослужбовців вони вручили нагрудні знаки «Відзнака міського голови».

З вітальним словом також виступили голова Білоцерківської районної військової адміністрації Ірина Старенька та голова Білоцерківської районної ради Василь Зеленський. Вони наголосили, що присутні воїни – це ті люди, які дають можливість, розвиватися та рости майбутньому України – її дітям, і щоденно дивлячись в очі смерті, захищали цивільне населення, відстоювали та виборювали рубежі своєї Батьківщини. Також передали вітання від Президента України та голови Київської обласної державної адміністрації. За успішне виконання поставлених бойових завдань ряду військовослужбовців були вручені подяки Білоцерківської районної ради та районної військової адміністрації.

Відповідно до Наказу командира 114 Окремої бригади територіальної оборони ЗСУ за зразкову військову дисципліну, сумлінне виконання службових обов’язків, проявлену особисту мужність та відвагу, стійкість та рішучість при участі в боях за оборону міста Бахмут ряд бійців був нагороджений Відзнакою командира 114 Окремої бригади територіальної оборони ЗСУ «Захистимо свій дім, захистимо Україну».

Відповідно до Наказу Міністра оборони України було вручено нагороду «Хрест Сил Територіальної оборони», згідно з Наказом Головнокомандувача ЗСУ кращі воїни були нагороджені Почесним нагрудним знаком «Золотий хрест» та «Срібний хрест».

Ці нагороди були вручені командиром 114 Окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, полковником Олександром Ковалем, який також подякував військовим за службу та сумлінне ставлення до виконання бойових завдань. 

З рук командирів воїни отримали іменну зброю та інші нагороди. 

Військовослужбовці 132 Окремого батальйону територіальної оборони продовжуватимуть службу, але вже на рідній землі Білоцерківщини.

 

 

У Білу Церкву з району виконання бойових дій повернувся 132 Окремий батальйон територіальної оборони


Опубліковано: 20 жовтня 2023 року
Поділитися