Забезпечення житлом мешканців будинку, де стався вибух: питання на контролі місцевої влади

10 травня в приміщенні міської ради відбулася зустріч, головним питання якої було забезпечення тимчасовим житлом мешканців будинку на пров.Грузинський, 23, який постраждав внаслідок вибуху.

В обговорені взяли участь: секретар міської ради Володимир Вовкотруб, самі мешканці та представники організацій, які надають рієлторські послуги. Під час зустрічі мешканці мали змогу отримати відповіді на запитання, які їх цікавили.

«У цілому люди з розумінням ставляться до ситуації, яка виникла в будинку на пров. Грузинському, 23, – прокоментував секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб. – Ми як влада робимо максимально все можливе, аби цей будинок був відновлений в найбільш стислі терміни. На засідання виконавчого комітету, що відбудеться найближчого вівторка, винесене питання щодо відшкодування орендної плати постраждалим мешканцям».

Допомогти мешканцям постраждалих квартир погодилися рієлтори, які згодні надавати свої послуги на безоплатній основі.

«Ми готові підшукувати нерухомість для мешканців, які постраждали від вибуху в цьому будинку, без сплати комісійних, – зазначила голова ГО «Асоціація фахівців з нерухомості України» Юлія Богатирьова. – Крім того, ми будемо допомагати мешканцям підписувати договори оренди та збирати пакет документів, які вони повинні подати для відшкодування оренди цього майна, а орендодавцям надаватимемо допомогу щодо подальшої сплати податків. На жаль, зараз дуже мало об’єктів на ринку оренди, які можна було б надати у користування, але ми готові працювати, шукати їх, аби за певний час надати людям це житло».

Нагадаємо: 25 квітня ц.р. на сесії міської ради (https://bc-rada.gov.ua/node/15154) було прийнято рішення про виділення коштів з місцевого бюджету, аби компенсувати вартість оренди жителям, які тимчасового залишилися без житла.

Забезпечення житлом мешканців будинку, де стався вибух: питання на контролі місцевої влади


Опубліковано: 13 травня 2024 року
Поділитися