Відбулося засідання двадцятої сесії міської ради

01 грудня відбулось засідання двадцятої сесії Білоцерківської міської ради VІІ скликання, яке провів міський голова Геннадій Дикий. 

Міський голова відкрив сесію хвилиною мовчання за нещодавно загиблим в зоні проведення АТО білоцерківцем, військовослужбовцем 72-ї окремої механізованої бригади - Максимом Сломчинським.

В ході сесії депутати розглянули ряд рішень, які забезпечуватимуть життєдіяльність міста. 

Запити  депутатів 

На сесії було розглянуто та підтримано депутатський запит від депутата міської ради Вадима Кошеля  щодо запобігання порушення прав споживачів комунальних послуг , а саме  за  отриманні послуги із водопостачання та водовідведення в будинку за адресою:   б-р Олександрійський,  169, який  є  у власності ОСББ «Галактика».

Інший депутатський запит, який був озвучений Юрієм Оселедьком  щодо розгляду можливості створення цілодобового дитячого травмпункту також було підтримано депутатами.

Пенсійний фонд матиме фінансову підтримку від міської влади 

Рішення про затвердження Програми фінансової підтримки матеріально-технічного забезпечення управління Пенсійного фонду України у місті Білій Церкві Київської області на 2017 рікбуло прийнято на сесії міської ради. 

Метою Програми є реалізація державної політики в галузі пенсійного забезпечення, забезпечення європейських стандартів функціонування та надання послуг з урахуванням новітніх інформаційних та управлінських технологій єдиних сучасних стандартів якості обслуговування громадян.

Основними  заходами, які передбачає  реалізація Програми є:

 - покращення обслуговування громадян-мешканців міста;

 - своєчасна виплата пенсіонерам міста та переселенцям із зони проведення АТО всіх видів пенсій та допомог,  інформування населення міста про зміни в чинному законодавстві шляхом використання різних інформаційних джерел;

- запровадження централізованої системи призначення та виплати пенсій;

- здійснення супроводу та збереження усіх баз даних;

- придбання комп’ютерної, з програмним забезпеченням, та копіювальної техніки та ін.

Слід зазначити,  що Управління Пенсійного фонду України у місті Біла Церква Київської області забезпечує своєчасне призначення та виплату  населенню міста всіх видів пенсій і  допомог, інформування населення міста про зміни в чинному законодавстві щодо їх надання, налагодження міжвідомчого електронного обміну інформацією з міською радою, державною фіскальною службою, управлінням соціального захисту населення, банками та відділеннями поштового зв’язку.

На обліку в управлінні  перебуває  68300 одержувачів пенсій.

Протягом 2015 року  управлінням Пенсійного фонду України у місті Білій Церкві надано 87034 послуг, в той же час протягом 9 місяців 2016 року до управління звернулось 54053  особи. За 9 місяців 2016 року звернулись із заявами про :

призначення пенсії –1355 чол.;

проведення перерахунків пенсій – 5507 чол.;

оформлення виплатних документів – 4152 чол;

інше – 43039 чол.

  На телефони «гарячої лінії» за 9 місяців 2016 року звернулось 4577 громадян, які  отримали роз’яснення з нагальних питань пенсійного законодавства. 

Новостворене навчально-виховне об’єднання матиме завдання - розвиток інклюзивного навчання

Тема щодо об’єднання загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 та Дитячо-юнацького фізкультурно-спортивного клубу м.Білої Церкви в навчально-виховне об’єднання викликало чимало запитань.  

Рішення про об’єднання ДЮФСК та ЗОШ № 15 не лише покликане задовольнити по­треби громади мікрорайону Залізничного селища в розширенні мережі гур­т­ків і клубів. Важливо, що об’єднання надасть можливість створити оптимальні умови для отримання якіс­ної поза­шкі­льної освіти дітьми мікрорайону з урахуванням особливих ос­вітніх потреб дітей, які навчаються в інклюзивних класах цієї школи.

Головним завданням новоствореного навчально-виховного об’єднання має стати розвиток інклюзивного навчання й виховання, збільшення кількості дітей, яку будуть відвідувати цікаві їм заняття з різних напрямів.  Прийняте  рішення дозволить дітям розвиватись у гуртках багатопрофільного позашкільного закладу, який найближче розташований до їхніх домівок.

Під час  засідання сесії міської ради депутати прийняли рішення про об’єднання Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 Білоцерківської міської ради Київської області та Дитячо-юнацького фізкультурно-спортивного клубу м. Білої Церкви в Білоцерківське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 – дитячо-юнацький фізкультурно-оздоровчий клуб» Білоцерківської міської ради Київської області.

Даним рішенням передбачено проведення відповідних процедур щодо реорганізації закладів, затверджено статут об’єднання.

Білоцерківтепломережі погоджено інвестиційну програму

Рішення погодити інвестиційну програму комунального підприємства Білоцерківської міської ради «Білоцерківтепломережа» на 2017  рік прийняли депутати на черговому засіданні сесії міської ради.

Інвестиційна програма передбачає залучення коштів з міського, обласного, державного бюджетів та позабюджетних коштів на виконання  заходів по виготовленню проектної документації, будівельно-монтажні роботи  на реконструкцію й   модернізацію  котелень, індивідуальних теплових пунктів, ряду багатоквартирних будинків, теплогенеруючого обладнання, встановлення засобів обліку, капітальний ремонт між будинкових мереж та ін.

Волонтер міської організації Товариства Червоного Хреста отримає премію

Депутати міської ради прийняли рішення присудити Премію Білоцерківської міської ради за внесок молоді у розвиток місцевого самоврядування Вероніці Котлинській, волонтеру Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста України - за значний внесок у вирішення соціально-значимих для міської громади питань, активну громадську позицію, патріотизм, волонтерську діяльність, особисту участь у міських акціях, спрямованих на підтримку  людей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Коротко про інші рішення

Депутати міської ради також :

-         затвердили Програму відзначення державних та професійних свят, ювілейних дат, заохочення за заслуги перед містом, здійснення представницьких та інших заходів на 2017-2019 рр.;

-         внесли зміни до міської комплексної програми подолання дитячої бездоглядності, профілактики негативних явищ у дитячому середовищі, підтримки сімей з дітьми й розвитку соціальних послуг для сім'ї, дітей та молоді «Назустріч дітям» на 2009 - 2017 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 23 травня 2013 року № 992-42-VІ в новій редакції;

-         внесли зміни до Статутів Комунальних закладів БМР «Білоцерківське міське патологоанатомічне бюро», «Білоцерківська міська лікарня №3», «Білоцерківської міської лікарні №4», до статутів загальноосвітніх, позашкільних, дошкільних навчальних закладів шляхом викладення їх у новій редакції;

-         внесли зміни до Білоцерківської міської програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення  пожежної безпеки на 2014-2017 роки, затвердженої рішенням міської ради від 07.11. 2014 року  № 1308-65-VI;

-          розглянули ряд майнових, земельних та інших питань.

Про інші важливі питання, що були прийняті на сесії – читайте в окремих інформаціях.

 



Опубліковано: 02 грудня 2016 року
Поділитися